Въпреки лошото време: Ремонтите в София – в срок

Отразяните фиданки на Околовръстното ще струват хиляди
Обновена: 19 юли 2018 11:26 | 19 юли 2018 11:00, Красимир Ангелов
28
Въпреки лошото време: Ремонтите в София – в срок
Снимка: БТА

Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти в столицата се движи в срок, строителството на метрото също се движи в срок, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата

Тя припомни, че това лято най-големите обекти за ремонт са реконструкцията на ул. "Граф Игантиев" и зоната около Храм-паметник "Александър Невски".

В зоната около ул. "Граф Игантиев" се работи много активно, това е мащабен проект, включващ и мащабна инфраструктура. Освен това, снощи пуснахме движението по бул. "Тодор Каблешков" в разширения участък при кръстовището с бул. "Княз Борис Трети". От днес започва разширението на бул. "Монтевидео" от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков", подчерта Фандъкова.

Тя посочи, че от два дни е обърнато движението и по бул. "Васил Левски" от "Граф Игантиев" до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло.

Подменя се и паважа с асфалт на бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с бул. "Прага" заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция, заяви столичният кмет.

В ремонтираните райони от Столичната община предвиждат засаждане на 76 нови дървета, което обаче ще стане наесен. Столичният кмет коментира и случая с отрязаните фиданки по Околовръстното шосе, като заяви, че вандалският акт ще струва няколко хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
22
 
! Отговори
Фънди Каската преди 5 години
Абе в срок и после брак!