Въпреки лошото време: Ремонтите в София – в срок

Отразяните фиданки на Околовръстното ще струват хиляди
Обновена: 19 юли 2018 11:26 | 19 юли 2018 11:00, Красимир Ангелов
28
Въпреки лошото време: Ремонтите в София – в срок
Снимка: БТА

Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти в столицата се движи в срок, строителството на метрото също се движи в срок, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата

Тя припомни, че това лято най-големите обекти за ремонт са реконструкцията на ул. "Граф Игантиев" и зоната около Храм-паметник "Александър Невски".

В зоната около ул. "Граф Игантиев" се работи много активно, това е мащабен проект, включващ и мащабна инфраструктура. Освен това, снощи пуснахме движението по бул. "Тодор Каблешков" в разширения участък при кръстовището с бул. "Княз Борис Трети". От днес започва разширението на бул. "Монтевидео" от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков", подчерта Фандъкова.

Тя посочи, че от два дни е обърнато движението и по бул. "Васил Левски" от "Граф Игантиев" до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло.

Подменя се и паважа с асфалт на бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с бул. "Прага" заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция, заяви столичният кмет.

В ремонтираните райони от Столичната община предвиждат засаждане на 76 нови дървета, което обаче ще стане наесен. Столичният кмет коментира и случая с отрязаните фиданки по Околовръстното шосе, като заяви, че вандалският акт ще струва няколко хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Гери преди 5 години
До коментар 19 Не струва милиони, вие сам знаете!
20
1
 
1
 
! Отговори
Гери преди 5 години
Ясно е че вандалите искат да компрометират една прекрасна личност, но няма да успеят!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да защитавам никой, само да обясня на експертите по-всичко - дръвчетата в разсадника не знам колко струват, но към това се прибавят разходи по транспорта, изчистването на старите и засаждането на новите + организацията и обезопасяването на движението по време на засажането. Колкото и да Ви звучи смешно това което съм написал е самата истина и цената на дръвче не е никак висока.Иначе всичколозите разправят и че строителството струвало 300 евро/кв м пък се продава по 1200
18
0
 
7
 
! Отговори
Шушана преди 5 години
Шушу мига,мига мига...и краде на поразия за шайката....
17
2
 
7
 
! Отговори
ff преди 5 години
фиданките стрували хиляди... а на фъндъка къщата струва милиони!!!
16
2
 
8
 
! Отговори
Како Фандъкова, преди 5 години
Няма ли най-после да се сетиш да сложиш един чиновник да преброои по колко велосипедисти дневно ползват двете велоалеи по ул."Раковски"? дали са 10 или са по-малко?После да съпостави броя им с броя на автомобилите, чието преминаване по тази улица е силно затормозено заради въпросните велоалеи? Да не говорим пък какви проблеми възникват заради същите велоалеи, ако трябва да се качиш на автомобил или да слезеш от него на тази улица.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Ти нямаш никаква представа какви са цените в европейските столици, дори в онези техни квартали, които по силата на обстоятелствата през последните десетилетия са се превърнали в гета на пришълци от Северна Африка и Близкия Изток.Проблемът на България са ниските заплати, мизерните пенсии и лошото качество на една част от новопостроените сгради. Ако заплатата ти беше 3 000 - 5 000 евро, нямаше да ти се вижда скъпо.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не разбрах само.Как тази най-*** столица в Европа,гони по цени на имотите доста по-добри столици Европейски....Корупцията едва ли ще се оправи някога
13
0
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Явно не знаеш какво е трошка. Второ, явно не знаеш и как е по света и защо там не паркират по тротоарите и по зелените площи. Ако ти кажа как е, веднага ти и останалите 80% ще ми нацвъкате минуси.
12
0
 
13
 
! Отговори
Хер Вернер преди 5 години
В Китай хората прокараха 300км релси за скоростен влак за 9 часа а тука една отсечка от 200м. ремонтират 3 месеца ...
11
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Не на 25 см, а на един метър стърчат трамвайните линии над асфалта и колите подрипват, за да ги прескочат и реват - кой не скача е червен.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тротоари без 200 паркирани трошки в София, кога? Това го няма никъде по света.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен смях. Именно на 5 метра от "новия" участък на Тодор Каблешков трамвайните релси на в средата на Цар Борис стърчат като ножове на 1/4 метър от асфалта вече 20 години и колите пълзят с 10 км/час. Най-основният проблем в района отново не е ремонтиран.
8
0
 
14
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
След като се ремонтира, по пример с фиданките, да мине фирмата с трактор и да разоре асфалта през нощта, за да струва възстановяването милиони, че с тия фиданки само си играеме.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия мозъци дали този път ще се сетят да сложат една камера пред тия фиданки на Околовръстното, че отново ще бъдат отрязани от собствениците на търговските обекти около тях. Гаранция.
6
0
 
17
 
! Отговори
Agenta преди 5 години
Никой не я пита: защо ликвидира травайни линии, защо не се разширява околовръстно от бул. Бъкстон до жк. Люлин, защо не се правят адекватни вело алеи, как се бори тя с корупцията в община, до кога архитектурните норми са само за тия дето не си плащат, до кога ще се строи върху зелени площи на "собстевници" с фалшиви документи? Медии вие сте същите като власта водени от пари и интерси...
5
2
 
12
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
Фъндъкова (Fun-duck-off )-веселата патица вън.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпреки времето" - айде стига, ако ремонти и строителство се правеха само в перфектното по мнението на български изпълнител на обект време, половината свят щеше да е без пътища. Как пък само на нашите времето им е проблем???
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УЛИЦА Тодор Каблешков, а не булевард.УЛИЦА Монтевидео, а не булевард. Отивай си в Самоков, като не знаеш кое в София е улица и кое е булевард!В срок крадат и това е.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова какво стана с ремонта на трамвайното трасе по бул. "Княз Борис Трети" пак ли го отложихте, вече трета година. Или искате и него да закриете? Неспособни сте, оставка Фандъкова.