Ново 20: Нощен абонамент за паркиране... СО вкарва ред!

Абонаментът ще е за заведения, за да се премахнат конусите
23 юли 2018 10:03,
16


В края на юли Столичният общински съвет въвежда нови правила за нощен служебен абонамент за паркиране в София.

Проектовносителят и общински съветник Стефан Марков обясни за Bulgaria ON AIR, че това засяга само юридическите лица, на принципа на досегашния дневен служебен абонамент.

"Заведенията ще бъдат задължени само ако искат да предоставят тази услуга. Балансираният вариант е да се следи интересът и на гражданите, и на юридическите лица. Сега местата се маркират с конуси, но трябва да има ред и законност на услугата, който трябва да е денонощен, не само през светлата част на денонощието", каза Стефан Марков.

Общинският съветник добави, че има много сигнали от граждани, в които се оплакват, че не могат да паркират, защото заведенията са оградили "свои" паркоместа, но трябва да е ясно, че това е работа на общината.

"Нерегламентираното паркиране е проблем, който Столична община се опитва да реши, както и да разшири обхвата на Зелената зона. Хората си дават сметка, че когато има контрол се създава ред", каза още Марков.

Очаква се новите правила да влязат в сила от есента, като юридическите лица ще имат ограничение за броя на абонаментите, които могат да си купят, а цената ще остане 650 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ДИНГИ БИ преди 5 години
Защо не ги забранят тези заведения като не да си осигурили парко места ?Защо плащаме данъци бул Витоша да става панаир от просяци смрадливи заведения които препълват кофите за смет !!!Бусовете който зареждат нямат парко места и са винаги в нарушение образуват всеки път трафик като си позволяват да разтоварват на пътя 5- 6 човека от заведението А НАПРАВИ ИМ ЗАБЕЛЕЖКА И ПОЧВА СПОРА !!!До кога така ли София диша като затваря улиците на живущите в зоната !!!Данък МПС за каво ми е 400лв ???
12
3
 
0
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Абе вие софиянци съвсем изкукахте. Какви конуси ще премахате. По-хубаво премахнете пресечените конуси ???
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'Заведенията ще бъдат задължени само ако искат да предоставят тази услуга.'Задължени само ако искат...интересно.
10
1
 
2
 
! Отговори
не народ а мърша преди 5 години
жалки къв ред, няква бабка я вкараха в ареста след тормоза в пловдив с тея тъпотии, а оня министър на шума се напича в слънчака ахахах, колко децибела беше в пловдив метъл концерта?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По закон кметът трябва да осигури ред в паркирането на цялата територия на общината и този ред няма никаква връзка с платените зони за паркиране. Вместо ред в паркирането, кметът създава безредие, за да каже после, че хората искали платена зона за паркиране, за да имало ред. За съжаление 80-те процента вярват, че ред има само ако има платена зона за паркиране и пак гласуват за ГЕРБ,з а да им наложи хомота.
8
0
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
А защо просто не минат от общината да им наритат конусите да им хакнат глоба от порядъка на 10% от годишния оборот и още след второто заведение цяла София ще е чиста от конусите след работно време. Защото всеки служебен абонамент е за работния ден. След това който иска може да си паркира. Ама реално не е така...навремето беше -'стеснете тротоарите да минат колите на другарите'. Сега май е за колите на мутрите...
7
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
След масовите оплаквания на гражданите колко заведения са глобени ?С този закон няма да промените неудобството на гражданите, а само ще развържете ръцете на заведенията да си правят каквото искат.
6
0
 
6
 
! Отговори
M8 преди 5 години
По повод това своеволие пред телефонната палата съм пращал много пъти сигнали, дори на страницата на Фандъкова във фейсбук. Първо обеща да вземе мерки, после спря да отговаря. Смятам, че броя на служебните абонаменти тр да се съобразява с квартала. На ул.Козяк например, където е мн проблематично за живущите, супермаркет е взел 10 бр служебни абонамента, което са около 2000ле, там няма синя или зелена зона. Крайно нагло спрямо живущите там. Бойкот, и без това качеството не е като за цените там.
5
10
 
1
 
! Отговори
guest преди 5 години
Идеята донякъде не е лоша, така или иначе пред заведения като РМ на телефонната палата няма шанс за паркиране от мутрите. Вариантите са два: или се общината се разправя с мутрите или почва да им взима регламентирано пари. Избрали са пътя на по-малкото съпротивление ;)
4
0
 
27
 
! Отговори
Agenta преди 5 години
Гледал той интереса на хората..... Гледаш ти интереса на мутрите и парите. Не трябва паркинги и гаража да ходи до най-близкия квартал и да дига коли за да си напълнят бройката за деня, а да упражнява контрол. С тротоарите решението е елементарно - колчета.
3
3
 
35
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Столична община се е развихрила. След покачването на тока, парно, рестрикциите за центъра, които планират и тази идея просто не се спират. Когато се покаже проблем СО гледа да капитализира от него, но не и да го реши.
2
1
 
33
 
! Отговори
kkk преди 5 години
Заведенията ще бъдат задължени само ако искат да предоставят тази услуга.---------------------------задължени, но само ако искат ?!?!?!
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А СТОЛИЧНА ОБЩИНА КОГА ЩЕ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА ВСИЧКИТЕ ТИЯ ГОДИНИ КОЛКО ПАРИ СА ПРИХОДИТЕ И В ЧИИ ДЖОБОВЕ ИЗТЕКОХА, ЧРЕЗ ДОГОВПРЧЕТА ЗА КОНЦЕСИЙЛИ И Т.Н.СЪЩОТО, КАКТО Е С ЕКО ТАКСИ, ГР.ТРАНСПОРТ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.КОГА БЪЛГАРИНА ЩЕ СЕ СЪБУДИ И ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ ПЛАЩА УЖ НА ДЪРЖАВАТА СИ, АМА СЕ ОКАЗВА НА МАФИЯТА СИ!!!