И пак: Храмът "Ал. Невски" - паркинг или паметник?

Депутати питали: А ние къде ще паркираме?
34

Удобен паркинг за депутатите и автобусна спирка или обект от национално значение и забележителност, достъпна от всички страни, да бъде храм-паметникът "Св. Ал. Невски"? "Спаси София" започна петиция срещу паркирането в района на храма.

Преди около седмица започна реконструкцията на катедралния храм, която ще струва почти 22 млн. лв.

Още по темата

По думите на Гергин Борисов от "Спаси София" паркоместата няма да се увеличат, но се запазва паркирането по източния и северния фронт на катедралата, както и по протежението на улицата до Народното събрание.

"Главният архитект е получил въпроси от депутати - "Ние къде ще паркираме". Никой не ги задължава народните избраници да идват със служебен автомобил. Ремонтът пък на катедралата "Св. Ал. Невски" тече на фази", уточни пред Bulgaria ON AIR Борисов.

Според него в ремонта на катедралата се включвало както подмяна на настилката на площада около храма, така и изграждането на подземни паркинги, но нито едно от двете няма да се случи.

"Тази година Столичната община показва далеч по-голямо внимание, но системните проблеми продължават. Големите площади са трудни за реорганизация и общинарите се справят трудно. Много трудно може да намериш в Европа забележителност, която да е направена на паркинг", допълни още активистът.


34
Още по темата: паркингРемонтдепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде щели да спират депутатите.... те кога ходят на работа че да ги мисля?
Мен някой мисли ли ме къде паркирам? не нали?
31
11
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
До Спаси София корупция

Понеже под всяка публикация, където се спомене Спаси София коментираш тази глупост, аз за пореден път ще те попитам, къде са ти доказателствата?
Всъщност излишно е въобще да коментираме - проектът на Спаси София е спечелен по програма Европа на Столичната община. Това не е обществена поръчка, а конкурс. Има десетки спечелили проекти. Стойността на проекта на Спаси София е за 11 000лв, част от които собствено финансиране. Та?
30
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под площада при Ал. Невски е идеално място за огромен подземен паркинг на няколко нива, но ГЕРБ знаят само да крадат, а не да градят.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре знам какво е и това не пречи да се позлати целия. В момента това е половинчата работа.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали Народното събрание го местят в Партийния дом, какво са се запритеснили депутатите.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да припомня на по-младите, откъде тръгваха автобусите преди време. Автобусите за селата до София, до които се стигаше по Цариградско шосе, а и не само тези села, имаха начални спирки между Ректората, Парламента и Ал. Невски. Автобус 84 до летището тръгваше от площада до паметника на Цар Освободител пред парламента. Когато пуснаха тролеите в София, тролей номер 9 минаваше покрай Ал. Невски. Преди това трамвай минаваше по ул.Шипка, покрай Ректората. Схемата на транспорта тогава беше по-добра от се
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Първо да му позлатят целия покрив а не да седи наполовината така наполовината зеленясъл."

Зеленясването се нарича патина. Сред простолюдието е известно още като "благородна ръжда". Не се маха, защото пази металът. Дори някои покриви на сгради стават по-добри и се запушват пролуки от които иначе влиза влага.
25
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Депутатските коли не са проблем. Проблем е, че в София всичко се застрои и няма място за туристически автобуси, а площада около Ал. Невски е идеален за тази цел. Където и да отидете по света, хората се предвидили къде да спират автобусите с туристи, само в България някои още не могат да вдянат, че без това не може и работят само със забрани. Всеки знае, че забраните са символ на управленска некадърност, а забраните в София и в България станаха много в последните години.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си, че преди време по Българско национално радио съм слушал за Александър Невски. И там казваха, че е мюсулманин. Не помня, програма Христо Ботев ли беше, какво беше забравил съм вече.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера този дето го интервюират мъж ли е или жена?
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да му позлатят целия покрив а не да седи наполовината така наполовината зеленясъл. Нали туристи искат да идват. В България сме все по половинатите работи. И да се заемат с фасадите на сградите в центъра и тротоарите че е страшна свинщина. Изкривени плочки, висящи кабели, падаща мазилка, *** и кал.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Да! Бил е руски ислямски пълководец. Един от създателите на руската държава.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-долу бях писал да проверите в Гуугъл за Александър Невски едни работи.
Какво стана? Проверихте ли?
Защото ако просто ви го кажа какъв е бил, няма да повярвате на мен. Хубаво е сами да се убедите.
Хайде, кажете сега, какво научихте за Александър Невски?
19
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 1 година
само най дивите общества превръщат най-хубавите си площади в паркинги.
18
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комсомолците джендъри пак тръгнаха да спасяват София вместо да си развяват знамената по прайдовете. На всяка манджа мерудия.
17
0
 
25
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Депутати бързо забраиха га се ряха по селските нужници..... та сега не можели без коли.
16
6
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 1 година
До Спаси София корупция

Да написах в гугъл и видях, че Спаси София са проявили интерес към един културен паметник да бъде ремонтиран и запазен вместо да тъне в разпад и спринцовки. мисля, че това им е и основната дейност - да спасят и направят София по-добре място понеже на общинарите капацитетът им е такъв, че ще им трябват още 100 г докато предложат решения за всички Софийски проблеми, и още 100 до изпълнението. А кажи сега за теб какво да напишем в гугъл, че си свършил полезно за София?
15
1
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
Опинците немало къде да паркират ! Оууу,селинджър ! Деда ви на село още кара волската кола,бе...
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Метрото е до парламента, няма какво да се чудят. По онова време е имало три коли и половина за депутати, а сега всеки с кола.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешна,момчета ,спешА и со метрото като повечето люде!