Таксиджията, помел 11 коли в "Надежда" карал с 90 км/ч

Шофьорът поиска да бъде на свобода, но съдът не го пусна
26 юли 2018 13:53,
15

Снимка: Булфото

Тричленен въззивен състав на Софийски градски съд гледа мерките за неотклонение на двамата, които потрошиха 19 коли в столичния квартал "Надежда". Даниел Янев и Иво Нацев успяха, независимо един от друг, при полицейски гонки в рамките на 8 часа да блъснат голямо количество моторни превозни средства.
Още по темата
Иво Нацев, който преди седмица помля 11 коли в района на столичния бул. "Рожен", управлявал с 90 километра в час.

Според съдия Андрей Ангелов поведението на Нацев е на човек с изключително висока степен на обществена опасност. Той извършил катастрофата в светлата част на деня, в район с изключително интензивен трафик и движение на пешеходци. Преминал е на червен светофар и е избягал от пътна полиция.

Таксиметровата кола, с която той катастрофира, била на дъщеря му. Според прокурор Иван Аврамов, Нацев не само не се подчинил на полицаите, ами дори е ударил един от тях.

"Той трябва да се благодари на толерантния български законодател", каза прокурор Аврамов, цитиран от "24 часа".

"Никога не съм удрял полицай", настоя Нацев. Той опроверга твърдението, че е карал 24 години без книжка.

"Изкарах шофьорските курсове през 1993 г. - на 17 години, през 1994 г. получих книжката, а през април 2017 година ми я взеха. Направих грешка, осъзнавам я", каза обвиняемият.

Той поиска да излезе на свобода, за да се грижи за 15-годишното си дете, тъй като съпругата му била болна и само той работел. Нацев се трудел в строителството, бил железар.

Щетите върху ударените автомобили са изчислени на стойност 12 809 лв.

Делото, за което той е обвиняем, предвижда една година затвор или пробация. Съдът го остави в ареста, защото поведението му го характеризира като личност с висока степен на обществена опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
кук преди 5 години
възможно ли е със спукана гума да се кара с 90 км.ч. и то на натоварена улица на която постоянно има трафик? И ако е било така защо няма пострадали движещи се автомобили , а само паркирани?
9
3
 
2
 
! Отговори
ndm преди 5 години
Как разбрахте, че се е движил с 90км. с радар ли е засечен, защо се говорят глупости??? Стават инциденти, всеки може да спука гума и е нормално колата да поднесе, защо се измисля че е посегнал на полицай като това не е ВЯРНО. Случайно бях там и видях инцидента, напротив излетя се някакъв мъж и нападна таксиджията и започна да го бие пред полицайте, таксиджията слезна от колата зашеметен от удара и побоя който отнесе. Защо коментирате като не сте видяли. Аз лично видях какво се случи!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затвор за този ***, 24 години без книжка. ..
7
1
 
3
 
! Отговори
Dissapointed deer преди 5 години
Сериозно ли се намериха дори няколко мъдри хора, които да коментират, че то било нормално да кара с 90? И още един, който да каже, че след като са го обвинили, че ударил полицай, трябва да е напълно невинен. Или не напълно, ама като за 20 лева глоба. Вижте какво академици, това са 40 км над разрешеното, вдигнати от някакъв *** с чужда кола, но без книжка, който не може да спре на червен светофар и не успява да се ограничи с едноцифрено число блъснати коли. Колко да е безопасен?
6
0
 
3
 
! Отговори
Мутра преди 5 години
Улицата е Бородински бой точно пред блок 464 стана екшъна
5
0
 
0
 
! Отговори
ДО 4 преди 5 години
СЪДИЯТА
4
6
 
6
 
! Отговори
номера на китайката преди 5 години
Аз бях писал ,че накрая ще се наблегне на това ,че е ,,ударил,, полицая ,дето изобщо не го вярвам....искат да ги съдят за назидание за да откажат други да бягат от полицаите , защото за материалното в случая ще има застраховки и др.дела ,иначе всичко е надуто и се развиват теории че ако те хванат с незаконно оръжие трябва да те съдят все едно си влезнал в училище и си убил 50 деца..... щял да блъсне хора бил ударил ,бил напсувал ....филма е ясен ,,назидание,,
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По бул.Рожен има ли някой, който шофира с под 90 км/час?!
2
0
 
9
 
! Отговори
кво се чудиш преди 5 години
До no comentами колите...на кило ги блъскат:)))
1
0
 
12
 
! Отговори
no coment преди 5 години
"... в рамките на 8 часа да блъснат ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО моторни превозни средства ...""... извършил катастрофата в СВЕТЛАТА част на ДЕНЯ ..."