6 млн. лв. получават общинските болници и ДКЦ-тата в София

По програмата на СО за инвитро до момента са родени 9 бебета
27 юли 2018 14:44, Анисия Иванова
4
6 млн. лв. получават общинските болници и ДКЦ-тата в София
Снимка: СО

Продължаваме подкрепата за общинските болници и започнахме инвестиции в доболничната помощ. Близо 6 млн. лева инвестираме тази година в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница "Света София", съобщиха от Столична община.

На проверката присъстваха и заместник-кметът по направление здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Веселин Милев.

През последните години в общинската болница "Св. София" са направени инвестиции за над 1.8 млн. лева. Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бременност, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване.

Тази година инвестираме около 1 млн. лева в болницата. Закупени и доставени са 10 бр. неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата.

Предвижда се и ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок.

В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1370 бебета.

По програмата на Столична община за Инвитро до момента има 9 родени бебета, от тях 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столична община отделя 70 000 лева за програмата.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 5 месеца
Най накрая разумна инвестиция на Столична община. Ще имаме избор, а няма да сме принудени да ходим в частните болници. Явно в общината има и нормално мислещи специалисти.
3
0
 
6
 
! Отговори
Персонала преди 5 месеца
6млн.
А заплатите не мърдат !
2
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 5 месеца
Защо бащите не ни пускат и в коридора, а тези хора са в неонатологията без маски?
1
0
 
3
 
! Отговори
venix преди 5 месеца
А болниците в страната кучета ги яли...