Какво точно погълна огънят в "Царските конюшни"?

Вижте как изглеждат сградите след пожара
Обновена: 29 юли 2018 13:11 | 29 юли 2018 12:09, Красимир Ангелов
39

Снимка: Булфото

Пожарът, който тази нощ пламна в сградите на бившите "Царски конюшни" в центъра на София, е унищожил около 1500 квадратни метра покривна конструкция, съобщиха от МВР.

От там допълват, че няма данни за умишлен палеж.

Ето как изглеждаше по светло мястото на пожара, запечатано от фоторепортерите на Булфото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
"Аз пак ще кажа: Това е частна собственост!" Не, все още е държавна, с едно малко изключение.
37
0
 
9
 
! Отговори
Собствениците преди 5 години
Собственици на Царските конюшни са Дирекция управление на собствеността и социалните дейности на МВР и Промишлена енергетика Варна АД. Те ще трябва да възстановят сградите. Бизнесменът Я.Иванов, управител на Евротрансбилд притежава 16% от земята под конюшните. Съсобственик е с Националната художествена академия на една от сградите, незасегната от пожара. Вътре има и други функциониращи обекти - ателиета на художници и скулптури, провеждат се занятия. Има и други собственици, които се издирват.
36
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Какви конюшни,какви тютюневи складове?Другарите са ненаситни,пък и вижте каква снимка има отдясно-Тита,Мита и всякакъв калибър таланти.Не че и на околовръстното няма.
35
10
 
2
 
! Отговори
пожарникар преди 5 години
Дъжд вали като из ведро а покрива гори като факел /може би ***/. Пловдивските тютюневи складове се повтарят. Апетитни парцели, нали.
34
9
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До Pesho. ЯВНО Е БИЛА ДОБРЕ НАСОЧЕНА ТАЗИ СВЕТКАВИЦА. ДАЛИ СА ТОЧНИ КООРДИНАТИ
33
13
 
3
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
Вчера имаше силни светкавици и една от тях явно е ударила точно конюшните и оттам се е запалил покрива
32
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кого му пука, за тая съборетина ... ?
31
4
 
11
 
! Отговори
ДЬО ГОЛ,КАРЛ ЛУИ преди 5 години
Стара стара,колко да е стара,не е по стара от,Бастилията
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя държава.. изгоря,ко остана за конюшните.Подпалвачите са горе,там къде пише,Съединението прай силата
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умишлен палеж,Далавера май..
28
0
 
20
 
! Отговори
До 26 - продължение преди 5 години
На 12 авгycт 2005 г., петък, в самия край на мандата cи и пpи вече загубени избори, правителството на Сакскобурготски решава да замени част от терена на царските конюшни c фиpма Дивиcима. Само 3 дни по-къcно, в понеделник, тогавашният регионален министър Валентин Церовски, вече покойник, е издал съответната заповед. Така Иванов става собственик на 16% от имота. За далаверата да се съди Кобурготски. Министър Валентин Церовски е починал.
27
0
 
16
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Пак червена собственост. Варненският бизнесмен Янко Иванов, който придоби земята под царските конюшни cлед 10-годишна cъдебна сага пpез 2016 г. е бивш cъдpyжник на Цветан Василев в Корпоративна търговска банка. По професия Иванов е финансист, работил е и в други трезори. Фиpми на Иванов започват овладяването на царските конюшни още през 2005 г.
26
10
 
16
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Какво точно изгоря..... изгоряха и последните зрънца морал и честност в Столична община. По корумпирано и крадливо управление на София от герберското не е имало и надали ще има.
25
0
 
12
 
! Отговори
До 18 - продължение преди 5 години
На 12 авгycт 2005 г., петък, в самия край на мандата cи и пpи вече загубени избори, правителството на Сакскобурготски решава да замени част от терена на царските конюшни c фиpма Дивиcима. Само 3 дни по-къcно, в понеделник, тогавашният регионален министър Валентин Церовски, вече покойник, е издал съответната заповед. Така Иванов става собственик на 16% от имота. Кого да съдиш - Кобурготски или починалия министър?
24
0
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
"Фандъкова има пръст в Престъплението в София" Стига глупости! Собственикът е много червен!!!Варненският бизнесмен Янко Иванов, който придоби земята под царските конюшни cлед 10-годишна cъдебна сага пpез 2016 г. е бивш cъдpyжник на Цветан Василев в Корпоративна търговска банка. По професия Иванов е финансист, работил е и в други трезори. Фиpми на Иванов започват овладяването на царските конюшни още през 2005 г.
23
4
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
ДА!!! Писна ми от руините в центъра на София!!!Стига с тия паметници на културата, които никой не ползва и не поддържа.Грозно, грозно и пак грозно. Ако никой не ги реставрира, всички клоаки в София да се разрушат и да става модерен град. Да има условие в договора, че ако собствениците не ги реставрират и реновират в автентичния им вид в определен СРОК, ще бъдат отнети в полза на държавата. Тогава всеки ще се замисли дали да купи една руина на безценица и дали ще изпълни условията
22
1
 
14
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Частна собственост, която е от културно или историческа ценност, да се възстановява от собственика. В изначален вид. За не повече от 2 години. Ако същия не може да направи това - да се конфискува в полза на държавата. Да вкарат един такъв *** закон и да видиш как одма ще се оправят доста сгради. И няма да има молове и всякакви грозотии да никнат на мястото на емблематични сгради.
21
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пак ще кажа: Това е частна собственост! Като такава малко би трябвало да ни интересува, пък дори да е на пъпа на София! Ако има виновен,кой на кого и защо е продал е друг въпрос! То май половин България е за кауша!
20
9
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 5 години
Това Престъпление ще се Забрави като Национална Лотария , както Всичко Друго в България - няма Студени Досиета в МВР и ДАНС .
19
9
 
21
 
! Отговори
Сотир цацаров преди 5 години
Съобщение на прокуратурата:Търси се клошар.Желаещите да се обадят на телефоните на софийска градска прокуратура!