Ремонтно лято: Довършват "Васил Левски" на половинки!

До края на лятото трябва да бъдат ремонтирани редица места
30 юли 2018 13:15,
7
Ремонтно лято: Довършват "Васил Левски" на половинки!
Снимка: архив Булфото

Добри новини за столичани: булевард "Васил Левски", в отсечката от Софийския университет до ул. "Граф Игнатиев", няма да бъде затварян нито за един ден. В момента в участъка тече ремонт, като предстои полагане на 1300 тона износващ асфалт.

Първоначално от "Московска" 33 имаха идея цялата отсечка да бъде затворена за един уикенд, но впоследствие се отказаха да запушват изцяло движението и ще се довършва на половинки. Последният слой настилка ще бъде поставена при подходящи метеорологични условия. Централният булевард ще бъде ремонтиран и от Ректората до паметника на Васил Левски, пише "Монитор".

Още по темата

Ремонтът на "Васил Левски" е съвместен с този на ул. "Граф Игнатиев", тъй като там има да се сменят релсите, които са в самото кръстовище и съответно ще се изгражда и подлез към близко намиращата се метростанция. Именно на "Графа" е най-големият ремонт в София тази година. До края на месеца трябва да бъде завършена ул. "Солунска" между бул."Витоша" и ул." Христо Белчев", за да продължи работата по ул. "Ангел Кънчев" и площад "Славейков". В началото на август пък ще бъде затворена отсечката между ул. "6 септември" и ул. "Шишман".

В момента тече и ремонтът на бул. "Пенчо Славейков" в участъка от бул. "Витоша" до ул. "Прага", които се очаква да приключи до началото на активния сезон. Заради строителството на входовете към метростанцията на Медицинска академия движението по булеварда ще се стесни чувствително. Бул. "Пенчо Славейков" е затворен изцяло в района на кръстовището с ул. "Георги Софийски".

Планирано е строителство на подлез през който пешеходците ще пресичат безконфликтно кръстовището на булевардите "Пенчо Славейков" и "Прага". Съоръжението ще обслужва потока от хора, които ще излизат от бъдещата метростанция по третата линия на метрото. Изходите ще са от трите страни на кръстовището, както и на ул. "Георги Софийски" с пряката й ул. "Св. Иван Рилски".

Градините "Кристал", "Св. Климент Охридски", както и ул. "Московска" също се ремонтират. Ще бъдат обновени алеите, осветлението и озеленяването в градините, а на ул. "Московска" започна ремонт на топлопровод. Предвижда се след ремонта на улицата да бъде освободен тротоарът от паркиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
Тая година носители на купата на Лига Европа ! Догодина европейски шампиони !!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко половинки?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато тука стана ТАБУ за качество на ремонт и строене. Помня земетресение в Япония не знам кое поредно и силно беше. Улица в Токио и то почти центъра беше пропаднала яма и напукани околните улици. По-малко от 24 часа не си личеше, че е имало земетресение!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберски ремонт - Работниците строят напред а на 100 метра за тях новопостроеното вече се руши. После всички констатираме че трябва СПЕШНО да се прави ремонт на ремонта. А след 3-4 години задължително даваме милиони за нов основен ремонт.
3
1
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Износващ асфалт.... износващ се нарича слоя най-отгоре, бре... не асфалта!!!
2
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
На колко половинки? 7? 16?
1
4
 
19
 
! Отговори
.. преди 5 години
Добре де, другите държави как успяват да се справят за нула време? Ние защо не можем?Как може да е затворен този булевард с месеци? Минете да видите колко души бачкат там и ще си отговорите сами.