София под пътна блокада и след 15 септември

Дъждът забавил ремонтите, строителите наваксват
5
София под пътна блокада и след 15 септември
Снимка: Булфото, архив

Заради дъждовете през юли, а и очакваните през август, пътните ремонти в София ще продължат и след 15 септември, когато малчуганите ще тръгнат на училище.

Още по темата

Заради валежите в София, ремонтите се бавят средно с пет дни, призна зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Според него, ако времето позволява, строителите ще имат възможност да наваксат изоставането, като целта на местната власт е основните ремонти да бъдат приключени дни преди  15 септември.

И все пак по-големите реконструкции ще продължат и през есента. Един от проектите, който няма да бъдат приключени през септември, е ремонтът на "Граф Игнатиев".

Той със сигурност ще продължи до към края на октомври, тъй като там дейностите са по-обхватни, обясни Крусев.

Той провери днес как върви ремонта на другата основна артерия в центъра на столицата - бул. "Васил Левски". Там и след ремонта няма да има велоалеи, обяви зам.-кметът.

"Наблюденията показаха, че повечето велосипедисти използват парка, съответно има и велоалея по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", която е успоредна на бул. "Васил Левски", така че за момента велоалея не се предвижда", обясни той.

Новата организация на движението по булеварда обаче предвижда бус ленти и в двете посоки, но с разрешение за престрояване на коли в тях в последните метри преди кръстовището.

Евгени Крусев обясни, че такава организация се предвижда и на други места в София.

"На кръстовищата, където се правят десни завои, ще може да се завива от самата бус лента – това е новостта, която въвеждаме тук. Този модел ще следваме при всички бус ленти в София. По бул. "Васил Левски" е първата такава бус лента. Предстои да се преработят бус лентите по "Цариградско шосе", по "Сливница" и по "Данаил Николаев", като там ще въведем същия принцип. На самите кръстовища бус лентата да стига до самото кръстовище, до стоп линията, а съответно всички, завиващи на дясно, да могат да завиват от дясната лента, а който продължи направо от бус лентата се счита за нарушител. Предвиждаме нова бус лента да се изгради по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", между "Черни връх" и бул. "Драган Цанков" тя ще бъде само в посока към стадион "Васил Левски", каза той.

Целта на Столичната община е да накара повече хора да ползват градския транспорт.

"Искаме той да се движи в обособени, бързи трасета и да бъде алтернатива на автомобилите", обобщи зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Фани дантелата преди 5 години
Тези всичките ремонти се правят толкова смешно и нескопосано, че ще издържат не повече от 2 години. Толкова пари се присвояват безсрамно а толкова мизерно качество и толкова мизерни материали се влагат. Просто нещастие.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина има избори и не се знае дали пак ще са те та за това сега се усвоява ударно.
2
2
 
17
 
! Отговори
Rofl преди 5 години
Може ли да направите така че да не смърди в рейсовете, че са мръсни, нередовни, счупени и т.н. се преживява, просто ако може не мирише вътре, се качвам веднага...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми се мисли какво ще стане другото лято с т.нар ремонти...