За 3 седмици над 2 хил. пътувания през телефона в София

Опитите за измама са под 0.5%, хвалят се от ЦГМ
5
За 3 седмици над 2 хил. пътувания през телефона в София
Снимка: Олег Попов

Вече има 5 636 потребители на новата услуга за закупуване на дневна или нощна карта за градския транспорт в София чрез телефон.

Още по темата
В рамките на 3 седмици има над 2 000 реални пътувания и са регистрирани по-малко от 0,5 % опита за измама, съобщи Центърът за градска мобилност.

По повод появилите се информации, че с една карта може едновременно да пътува повече от един пътник, ЦГМ напомня, че системата отчита в реално време пътуващите, къде се качват, в колко часа и през какво устройство е сканирана електронната им карта в метрото.

Детайлна информация получават и контрольорите в наземния транспорт при проверка. При установяване на опити за злоупотреба пътникът получава съобщение за това и предупреждение за възможен отказ за достъп до нея.

Електронната система разполага с достатъчно мерки за защита, за да засече умишлени опити за измами и подмяна на официални документи, за което има предвидени по закон санкции, напомнят още от ЦГМ.

Услугата, която е собственост на дружеството, е в тестови период и целта е тя да стане разпознаваема за повечето пътници и да им даде възможност за по-голям избор.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 месеца
Е спокойно, сега вече всички знаят как да си шерват кода и измамите ще станат 95%.
4
0
 
0
 
! Отговори
Berba преди 5 месеца
Това са много малко плащания за този голям период
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми то може и на марс да идеш като един ми говорят колко се бил оправил в живота сам хм ако не бе жена му да нее и на работа незнаино какви мръсотии върши та да стои на сто места иначе се бил оправил оправям се
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Центърът за градска дебилност обаче МЪЛЧИ за нощния транспорт.Май ПРОВАЛ се оказа.Не чувам да се хвалят че се ползва ползотворно.Има ли го изобщо?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не думай!