Знакови сгради в София са в риск! Случайност?

Столичната община водила битка за всяка една по отделно
Обновена: 2 авг 2018 10:39 | 2 авг 2018 10:37, Камелия Цветанова
26
Знакови сгради в София са в риск! Случайност?
Снимка: Булфото

В София има знакови сгради, които са в риск заради интереси.

"Водим битка за всяка една по отделно", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

За "Царските конюшни", която пострадаха сериозно от пожара през уикенда, тя припомни, че още през 2015 г. е разработен и приет подробния устройствен план, според който надстрояване, дострояване, ново строителство е невъзможно.

"Поисках и да се даде официално най-високият статут за паметник на културата от най-високо значение, за да могат да се опазят тези сгради. Разбира се, в момента там текат и дела по отношение на продажбата, която бившият областен управител на София направи през 2016 г. за много ниска цена", обясни Фандъкова пред Нова тв.

Според нея пожарът не е случаен.

"Това е битка за всяка конкретна сграда, за всеки конкретен случая се води битка. Интересите са много големи", заяви още Фандъкова.

"В последните дни се заговори за Юзината на Двореца, на "Московска" 11. Там през 2015 г. приехме план, който категорично не разрешава дострояване и надстрояване. За съжаление този план падна в съда. Това даде възможност на собствениците да поискат отново изграждането на 6-7 етажни сгради около къщата. Но аз възложих да се стартира процедура по изработване на концепция за разкриване и социализиране на разкритите находки на амфитеатъра, който се намира наоколо, заедно с прилежащите сгради-паметници на културата", обясни тя.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
Чудо Невиждано преди 6 месеца
Няма ли някой да узапти откачалките имащи отношение към сградите на София?Събориха мавзолея-сега ще правят музей в подземието?!Чува се нещо за партийния дом-вие нормалнили сте?Кръстете сградата на Цв.Цв.и я оставете! София вече е разруха.Собствениците на неподържаните сгради да им ги вземат на ниски цени или солено да ги глобят, че не ги оправят.София има ли главен архитект,има ли план скица на всички сгради,има ли план къда да се строи и къде-не?изобщо има ли нещо ясно или има само надути пуяци
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Това е битка за всяка конкретна сграда" - и с кой е водите тази битка, кои сте вие също така? Стига вече с тези безумици, стига вече излишно напрежение, стига вече злоба и завист, кога ще стъпим на разума? Не може собственик да не може да се разпорежда с имота си и да не няма подобни инциденти като с конюшните. Когато дадена сграда е ценна за обществото и е собственост на частни лица, тя трябва да се откупи или собствениците да се обезщетят с парцели, сегашния модел на рестрикции не работи.
9
0
 
7
 
! Отговори
lelka преди 6 месеца
Ами всичките тия сгради искап пари за поддръжка. Цялата ни знакова държава и население загива и умира, тая кметица искала някакви си отделни сгради да спасява. Или чисто и просто да заяви, че не са успели приближените придворни да се наместят в тия имоти.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СЛАВА НА КМЕТА ФАНДЪКОВА ИСТИНСКА ЗАЩИТНИЦА НА БЪЛГАРЩИНАТА!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗЛОТО ИДЕ ОТ ПОЗИТАНСКАТА ***
6
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
Вия за 30т.не разбрахте ли че нищо случайно не се случва у нас?!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
""Водим битка за всяка една по отделно", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова."

Пък ако не успеете да се преборите за терена, палите сградите.
4
0
 
4
 
! Отговори
реалност бг преди 6 месеца
Къщичке на дните златни
кът свиден и мил
и за царските конюшни
не бих те сменил
3
1
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 месеца
ДРУГАРКО ФАНДАКОВА, ВИЕ НАРОЧНО ВОДИТЕ БИТКИТЕ ТАМ КЪДЕТО ЗНАЕТЕ ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАГУБЕНИ. ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЗА РЕСТИТУЦИЯ НА ЗЕМЯ ПРИЕТИ СЛЕД 1989г ТРЯБВА ДА СЕ ОТМЕНЯТ, ЗАЩОТО ЗНАЕМ ЧЕ НЕ РАБОТЯТ
2
0
 
12
 
! Отговори
гатанка преди 6 месеца
Отново лицемерие.Оставят сградите да се рушат за да вземат терена за нов строеж.Много сте нахални а и показвате ниска култура.
1
4
 
15
 
! Отговори
жк Овча Купел преди 6 месеца
Аз напълно вярвам, че СО води битка за всяка една сграда, а именно битка да събори всяка една, на която да се издигне модерна жилищна кооперация за 2000 евро на квадратен метър ПОНЕ!
ДАНО СКОРО И ЗЕМНИТЕ НЕДРА ДА ПОВЕДАТ БИТКА СРЕЩУ АЛЧНИТЕ СТРОИТЕЛИ, ЖИЛИЩНИ ПОСРЕДНИЦИ И ПРОЧИЕ ПЕЧАЛБАРИ И СХЕМАДЖИИ, ДА ИЗГЪРМИ ЕДНО ЯКО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ 7.5 И ДА СЪБОРИ ВСИЧКО, ПЪК ДА ГИ ВИДИМ ТОГАВА КВО ШЕ ПЕЧЕЛЯТ!