Софиянци, спокойно: Ремонтите не пречат на линейките!

Експерти уверяват, че фирми и община са осигурили достъпност
Обновена: 7 авг 2018 13:30 | 7 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
11
Софиянци, спокойно: Ремонтите не пречат на линейките!
Снимка: Булфото, архив

Спазени са законовите изисквания по безопасността на строително-монтажните дейности при ремонта на улиците "Граф Игнатиев", "Алабин", площадите "Гарибалди" и "Славейков". В това увери инж. Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите, пред БНР.

Още по темата

Гражданите обаче се притесняват, че не е осигурен достъп до всички сгради  ако възникне пожар или има нужда от Спешна помощ.

При строителни дейности в градска част трябва да се спазят изискванията за достъпност според Закона за устройство на територията.

Според столичани ремонтът в района на ул."Граф Игнатиев" е необходим, но живущите смятат, че достъпът на пожарната или на Спешна помощ е силно ограничен.

Инж. Иван Каралеев обаче е категоричен, че Наредбата за временна организация и безопасност на движението в случая е спазена.

"Изискването е, когато уличното платно се стеснява, това трябва да стане до 75 см от сградата. В случая е спазено изискването. При това са спазени и други изисквания, които са много съществени по отношение на безопасността на извършваните строително-монтажни работи в дадения строеж", отсече той.

Открит обаче остава въпросът Столичната община съгласувала ли е строителните работи с транспортна полиция, Спешна помощ и други служби свързани пряко с общината така че да се спази и изискването за достъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До геноцида си върви------------------------------------------Нали искаш безплатно,бе.Скоро ще идва след 45 ЧАСА! Който оцъца-оцъца.
10
1
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Колкото и да ревете и мучите, ремонти ще има, докато се оправи всичко и града стане нормален.
9
2
 
3
 
! Отговори
геноцида си върви преди 5 години
Доказателство за това е новината от вчера за детето с 41 градуса температура, на което се наложи да чака 45 минути линейка.....
8
2
 
5
 
! Отговори
БЪРЗАТ преди 5 години
Фирмата на Митьо Очите прави ремонта , за това Бързат докато не се е върнал . А парите ги взе младото момче , не му знам името , дето прилича на магаре в устата , май беше зам кмет на Фандъкова - дето му докарваха господари на ефира за Корупцията в която беше замесен - за Централна Гара и Автогарата .Тоя направи много пари и си купи Остров до Куба .
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме спокойни!Пречат на нас!
6
2
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
До тук спираме - 75 см .Пожарната Безопастност има изискване 200 см .
5
2
 
4
 
! Отговори
хх преди 5 години
те понеже са стотици линейките...
4
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Калпава държава строена от калинки разкопки и окопи, светлото бъдеще направо пристига на бял кон.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ремонтите ви пречат на нас софиянците бе олигoфрени и замърсяват с прах.
2
2
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Не сме спокойни, има ли осигурени хеликоптери, които да откарват особенно тежките случаи и също и хеликоптери за пожари като тоя дето стана в Гърция. Можем ли да загинем половин София поради липса на транспорт ако стане земетресение и се втурнем да бягаме с колите ще станат задръствания и ще се изпотъпчем в тия окопи с колите а блоковете са стари не санирани въпреки че обещаха да ги санират безплатно, едни големи приказки само и нищо. Системата убива всички ни, не само хората с увреждания.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци да са спокойни, краде се по план, така че да не се нарушава спокойствието им