Нова велоалея, а очертанията – в тревата... Толкова е арт!

Важното е да се усвоява и да се отмятат задачи, смятат потребители
55

Снимка: Иван Лазаров

Будни столичани сигнализираха за поредния абсурд след ремонт в столицата. Стана си практика някой "да си остави ръцете" преди да се режат ленти, а този път е заснета велоалея.

Някой инженерен ум е решил, че маркировката трябва да минава през тревата, а какво ще стане, след като тя бъде окосена или през зимата - всички можем да се досетим.

"Това е съвсем прясната маркировка от ЧИСТО НОВАТА настилка на велоалеята, която излиза от РЕМОНТИРАНИЯ подлез на бул. "България" и "Иван Гешов", в посока НДК. Страхотно ще бъде, когато тревата бъде окосена, страхотно ще бъде и когато някой чиновник се сипе довечера една ракия, горд от свършената работа. Едва ли е нужно да се обяснява колко е скъпа тая "боя", също така не е нужно да се обяснява, че каквито чиновниците, такива и велоалеите... Важното е да се усвоява и да се отмятат задачи", пише потребителка във Facebook, която вече е подала сигнал и до Столичната община.

Други столичани пък припомнят, че при предишно очертание на столична велоалея линията е минала през умряла котка. Един вид – поставянето на маркировка бележи някакъв възход.

"Така и не разбрах защо беше този ремонт, като тази велоалея беше от няколко години и нищо й нямаше", пише друг столичанин.

В крайна сметка цялата работа на неизвестния "баш майстор" е събрана в още един коментар: "Възхитително! Толкова е арт!".

За инспекторите на Столичната община остава да оценят работата му и остава надеждата, че линиите могат да "напуснат" тревното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
17
 
! Отговори
комисионер преди 5 години
Когато пожарникарят беше кмет на София, общината плащаше по 65 000 лева (с думи шестдесет и пет хиляди лева) за един километър маркировка за велоалея. Въпрос: каква е била комисионната за пожарникаря?
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова - Кмет! Румен Радев - Кмет!на Крушовицана Бургаш
19
9
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Така е, затуй София е на-скапаната столица на света, ходих във Норвегия и Дания на екскурзия там кметове са социалисти в столиците им красота, Москва също е много по-красива от синьото гето на даскалицата в което все още се разкарват каруци.
18
6
 
10
 
! Отговори
Сафиянски преди 5 години
Всички арогантни и нагли велосипедисти трябва със сила да бъдат сваляни от колелетата и да ги бутат, там, където има пешеходци!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСЕН Е ФАКТЪТ ЗА УМРЯЛАТА КОТКА. НЕЩО КАТО СИМВОЛ НА ГЕРБ.Но и да не забравяме, че всъщност комунистите са в ГЕРБ, начело с вожда комуниста Борисов.В БСП не останаха татива.
16
12
 
5
 
! Отговори
киро-роки преди 5 години
на Данчето ръцете требе да и целувате, та даже и краката, че ви опра'и ска.пания град!
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и геибаристи да са ,но София е най проспериращия град в БГ ..и София никога не е имала червен кмет А всички знаем какво става по Северозапада,крепоста на БСП ...
14
3
 
14
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Видими резултати всеки ден, като велоалеята на раковска, от трилентов пътя стана двулентов в центъра!?!?!?! Всичката им работа е такава
13
1
 
14
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 5 години
Красиво е, това корабна улица ли е като във Венеция по улиците плават гондоли и свирят лютерни и трубадури или това е светлото *** арт/crew/ футуристично евробъдеще. Май Боко комуниста си строи сивия соц и пoнеже не може да боядиса построеното от СОЦ-а боядисва тревата.
12
5
 
3
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Другарке Нинова, подайте ми една мотика, може да копая асфалта, барем се ядосват още хората за протести, оставки и т.н.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко вчера нали каза да не се жъне тревата.
10
18
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ТОЧНО тревата покрай тази велоалея е проблема на София!Всичко друго е наред, но с тази тревичка някой ще изкара хонорарче за статийката.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възмутените граждани не разбраха ли, че ремонтите се правят за да се усвоят едни пари, а ако "случайно" после се наложи ремонт на ремонта още по-добре пак ще се облажат.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е велоалея, а боя върху тревата Тиквата строи черни пътища в калта водещи към ГРОБ-ищата.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се спрат малко с тези смешни велоалеи.
6
2
 
18
 
! Отговори
fake news преди 5 години
Това са гербераските временни алеи. както и всичко останало, те са временни. Но понеже никой не реже трева в мутроландия, алеята ще остане поне до зимата.евала.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа, ама гербава.
4
2
 
12
 
! Отговори
Йофчо преди 5 години
Сигурно това го е направила Нинова, с цел да иска оставка на правителството. Утре ще почне да копае е дупки по асфалта със същото желание за оставка.
3
4
 
3
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ъъъъ...много "освежаващ" е избора на "водещи" новини в сайта!Който го прави - имам съмнения, че или не е с всичкия си ... или е Макиавели на гаврата с потребителите!:D :D :D
2
6
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Герберасти, сър!