Нова кампания в София: Всеки да си знае лентата!

Общината: И в градския транспорт искат да стигнат навреме
10 авг 2018 15:45,
37
Нова кампания в София: Всеки да си знае лентата!
Снимка: Facebook

Столична община започва кампания за стриктно спазване на бус лентите в София. Тя е под наслов "Всеки да си знае лентата" и е апел към всички шофьори да уважават пътниците в обществения транспорт и маркировката на лентите за автобуси.

"Всеки иска да отиде на работа, у дома или на среща с приятели навреме, пътниците в градските автобуси и тролейбуси – също", обявиха инициаторите.

Още по темата

В София в момента се маркират нови бус ленти, които ще дадат възможност за навлизане на автомобили в бус лентата при десен завой на кръстовище.

Новите бус ленти вече са направени по бул. "Васил Левски" от Ректората до "Патриарх Евтимий". Предстои да се направят и по бул. "Сливница", "Данаил Николаев", по бул. "България" и "Евлоги и Христо Георгиеви".

Нова бус лента ще има и по "Константин Величков" в участъка, в който се изграждат перони за споделеното трасе между трамваи и автобуси.

Лица на кампанията "Всеки да си знае лентата" ще са звездите от трупата на Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов, съобщиха от "Транспорт за София". Техните лица вече са на автобусите с номера 280 и 304.

Подкрепете ни, за да може всеки да си знае лентата и да пристига навреме!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стилът е тип комунистически лозунг. Мечката се мие, чисти, във водите сребристи. Кажи, има ли за тебе пречка да постъпиш като мечка! А? Отъде тръгва, къде стига.
13
2
 
15
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
КАТ монтират камери в автобусите и почват да снимат,след това глоби и проблема ще се реши.
12
3
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До Бирено мечеТова безумие на Малинов го премахнаха. Остана само след светофара на Макдоналдс (посока Околовръстен път), но там вече трафика е по-малък. Съответно в посока Цариградско е до светофара преди Макдоналдс.По темата: Някой пак е лапнал парички, за да отчита дейност. Нали затова има КАТ и видеонаблюдение в цяла София. Явно им е свършила лентата на камерите.
11
1
 
10
 
! Отговори
Lina преди 5 години
А,моля ви се,ако става въпрос за автобусните ленти те са за общо ползване и за " привилигировани", нали така? По мое наблюдение 80 % т колите на Цариградско са с предимство преди автобусите в бус лентата. Та, имайте си инициативи, няма лошо. Защото " всички бързат" ,как така ще спазват някакви си ленти.Оня ден един чичи с регистрация ВН и стара каравана реши да се опита да изпревари кола и едва спря на пешеходна, завъртя колата,замалко да удари пешеходката. На пешеходни трябва да се. кара бързо
10
4
 
8
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
На София и цяла България и трябват нови полиция и съд, данъчни и прокуратура. Ново правителство и може би ново население с друго мислене. С тея измишльотини дето се правят само за да докопа некой обществена поръчка не става.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Патриотписал го е софиянец, затова изглежда така
8
0
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
А що сте го написали на македонски.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цял свят разчитат на закона, а в София им слагат надписи с едри букви. Не е лесно да си софиянец :)
6
1
 
12
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А2 , а с тротоарите как е а ! Фърчат ВЕЛОСИПЕДАЛИ, че и звъннат !
5
2
 
14
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Рекламно лице требе да е този дето има най-много отрязани ленти !
4
13
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Аз моите ленти си ги знам намират се из цяла София, селяните се прибирайте на село и там си маркирайте територите и си мерете лентите, че искам да стигна навреме за работа, Съсипахте си прoванса и дойдохте да съсипете и Софията.
3
2
 
14
 
! Отговори
селски терикат преди 5 години
А коя е лентата за бързащите?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С велоалеите е още по- зле... Контрол си требе ама няма кой?
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е малкия надпис отдолу, че като знам IQ- то на някои пишман-шофьори, ще помислят, че това е реклама на нов сериал по БТВ или Нова.