Ремонтите доведоха паяците: Вдигат коли до летището в София!

Засега шофьорите няма да бъдат глобявани, но не за дълго
10 авг 2018 12:45,
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ударните ремонти в София, които обещават по-добри условия за шофьорите, се оказват и неочакван капан за тях.

Строителните дейности по булевард "Христофор Колумб", близо до летището, доведоха до вдигането на десетки автомобили, паркирани от двете му страни.

Още по темата

Някои от шофьорите остават изненадани от липсата на колите им, а други с викове се опитват да ги спасят от общинския "паяк".

Уплашена гъркиня се развикала наскоро на служителите на "Паркинги и гаражи", разказаха те пред Dnes.bg.

Само няколко коли ще се спасят от съдбата на другите, защото няма как да бъдат вдигнати. Те са били избутани встрани от пътя и малко по-късно ще бъдат извадени с помощта на специални рампи.

Уличките около двата терминала на аерогарата се използват често от много шофьори за паркиране. Това е редовна практика както за хилядите пътници, много от тях и чужденци, които се опитват да избегнат платените паркинги на летището, така и за множеството служители в множащите се офиси на фирми в района.

Ремонтът на бул. "Христофор Колумб" включва изграждането на тротоари от двете му страни, което ще затрудни паркирането оттук насетне.

Шофьорите на колите, които се вдигат сега, няма да бъдат глобявани. Когато ремонтът бъде приключен обаче те ще бъдат санкционирани, казаха служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: паяксофияремонтбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
До опетков преди 5 години
Пълни глупoсти си написал. Лошото е, че няма да го осъзнаеш.
15
6
 
3
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До АнонименПаркингът на летището стои празен, защото българинът не желае да плаща за паркинг. Свикнал е от време оно да си "паркира" каруцата където и както му скимне и то безплатно. Важно е да се разбере също така, какво означава "символична цена" и кой трябва да я определи.
14
5
 
1
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Рампи пампи А там не важи ли ограничението 50 км?
13
4
 
0
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До До 11 Не много скоро бях в още по-малък град в САЩ. Предупредиха ни, че ако си оставим колата на паркинга на някакъв магазин, собствениците му ще се обадят на полицията да ни глоби. Няма символични такси за паркинг там. А пък да паркираш на строителна площадка е абсурд.
12
2
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Скоро бях в малък град в САЩ - около 250 хиляди жители. Общински паркинг в центъра, цената беше символична, но по-важното беше, че в събота и неделя, когато ние го използвахме беше безплатен. Това не го знаехме предварително и се бяхме приготвили да плащаме.
11
5
 
3
 
! Отговори
младен преди 5 години
До Анонимен"...да има общински паркинг със символична цена."Я ми намери някъде по белият свят такъв паркинг....на символична цена!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Рампи пампи преди 5 години
Така хубаво направиха вливането от Т1 към новият път посока Младостите, че може някой неочаквано да се забие със 100 км/ч в друг...
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поразгледайте в гугъл как се паркира по света, примерно в голямите градове в ЕС и с изненада ще установите, че там използват за паркиране всеки възможен терен, независимо дали преди това е бил тротоар или зелена площ. Решават да го правят паркомясо, асфалтират го на нивото на улицата, очератват го и чак тогава глобяват, ако някой паркира неправилно. В София само глобяват, застрояват паркингите и презастровават кварталите и така създават пробле с паркирането.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината им застрои паркингите, сега защо били паркирали там. Ами къде да паркират? Навсякъде по света се строят закрити паркинги и всяко възможно място за паркиране се прави на паркомясто, само в България паркинги не се строят, съществуващите паркинги се застрояват, насила карат шофьорите да паркират по тротоари и зелени площи, а някакви с празно между ушите ми говорят за мазни банички, каквито самите те ядат и после хвърлят хартиите по земята.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паркинга на летището е за летището.за работещите на около, на други места и тн въобще трябва както във всеки квартал да има общински паркинг със символична цена.както във всеки квартал такъв паркинг няма.
6
6
 
19
 
! Отговори
Пич преди 5 години
До До 1 месараНа мен пък ми се вижда много скъпо да плащам 1 левче са обществена тоалетна. Какво правим? Нали се сещаш колко е мал-оумно да ми обясняваш, че като нямао паркинги за без пари, това ти дава право да си паркираш където си искаш. Ми няма да ходиш с кола бе, ***! Ползвай градски транспорт, говори с работодателя, оправяй се. Сигурно и мазната хартия от баницата си хвърляш на земята, щото няма кошчета под ръката ти. Егати и мало-умното племе ...
5
9
 
12
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
Евала, че властите започнаха направа на тротоарите. Писна ми да вървя между паркиралите коли и неравния банкет. Все пак сме в градски условия, а не някъде в полето. В развитите държави се обръща внимание на вело и пешеходци!
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то и на столичаните в по-малко не ви се дават грешни пари за паркинг, не се правете.
3
16
 
19
 
! Отговори
До 1 месара преди 5 години
А помисли ли преди да пишеш?Паркинга дето го има е на летището, т.е. за тези дето работят в раойона е малко далеч . Второ, цената на този паркинг е 16 лева за 10 часа и 15 лева за 9 часа - това трябва да плати човек работещ в този район. 21 работни дни по 16 лева 336 лева. Е, заплатите в София не са чак толкова високи, колкото им се струва на някои и 336 лева са си доста пари - за много хора в София това е половината им заплата. Казваш, че има паркинг .... ама май няма.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
направо да ги претопяват, дреме ми
1
13
 
31
 
! Отговори
месара преди 5 години
да ги вдигат, и глоби! има ли паркинг, има, ама на "столичани в повече" , пари не им се дават!