София: Затварят кръстовището на Ректората

Започва ремонт на бул. "България", "Арсеналски"
Обновена: 11 авг 2018 09:21 | 11 авг 2018 09:16, Анисия Иванова
9
София: Затварят кръстовището на Ректората
Архив: Булфото

Кръстовището на Софийския университет е затворено от днес заради преасфалтиране на участъка. Движението ще бъде отпушено в понеделник в 4,30 сутринта, когато тръгват първите тролеи.

От Столичната община призовават софиянци и гости на града да използват обходни маршрути - бул. "Евлоги и Христо Георгиев“, улиците "Гурко“ и "Раковски“, както и бул. "Дондуков“. Кръстовището ще се ремонтира и през нощта, защото около него няма жилищни сгради и няма да се създаде неудобство.

От понеделник пък ще продължи ремонтът на бул. "Васил Левски" от Ректората до паметника на Апостола. В този участък движението няма да бъде блокирано, защото ще се работи на етапи.

В столицата предстоят още няколко ремонта. Започва реконструкцията на бул. "България" в участъка между булевардите "Гешов“ и "Гоце Делчев“.

Там ремонтът ще се извършва поетапно, като първо ще се затвори платното в посока Бояна. От "Московска“ 33 съветват хората да не минават по "България“, а да използват трамвая, за достигане на центъра, а ако са с автомобили, да заобикалят по "Цар Борис III“ или "Черни връх".

Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на бул. "България” в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов“ до бул. "Гоце Делчев“, съобщиха от Столична община.

От 00.00 часа на 12 август до 24.00 часа на 25 август се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "България” в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда, както следва:

- в една пътна лента в посока от бул. "Акад. Иван Гешов" към бул. "Гоце Делчев";
- в две пътни ленти в посока от бул. "Гоце Делчев" към бул. +Акад. Иван Гешов“.

От утре, 12 август, се възстановява движението на трамвай № 7 до ж.к. Борово;
Закрива се временната автобусна линия № 7-ТМ;
Възстановява се постоянния маршрут на автобусна линия № 304;
Закрива се спирка с код 1306 „Площад Ручей” в посока ж.к. „Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64, 83, 204 и N 4.

В понеделник ще стартира и обновяването на бул. „Арсеналски“. Във вторник ще влезе в експлоатация новото тролейбусно трасе в квартал "Младост", припомня "Монитор". Строителството на новото трасе от бул. "Андрей Сахаров" до "Младост" 2 е продължение на тролейбусната контактна мрежа на тролейбус от линия № 5 до обръщателното колело на автобус № 306 в "Младост 2".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
"Нищо ново както винаги лъскат центъра и правителствените трасета, а останалите квартали кучета ги яли." Глупости! Ние сме в края на София, но при нас направиха мащабни и прекрасни ремонти на бул.Братя Бъкстон и бул.Т.Каблешков. Всичко е супер и сме много доволни! Асфалтът е ОК! Иначе от соц. време имаше едни гадни павета, които само се вадеха и хвърчаха наляво-надясно. По-лошо нещо от павета за натоварени булеварди няма. Стават за пешеходни зони и малки улички. Браво ГЕРБ! Благодарни сме
6
3
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
"Колко пъти ще се прави ремонт на ремонта!?" Ти си л.уд и голямо дрънкало! Ремонти там не са правени от 20-30 години. Искаме ги тези ремонти и ги чакаме отдавна!
5
6
 
4
 
! Отговори
Елате и на Изток преди 5 години
Ул. Неделчо Бончев,ул.Източна тангента,ул.Димитър Пешев,улица/БУЛЕВАРД/ Искърско шосе.........разораната целина братче!
4
6
 
8
 
! Отговори
Орлов мост преди 5 години
Орлов мост в лентата за автобуси в посока Младост пак е на вълни. Ремонтът беше в края на август 2017 г., по-малко от година
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново както винаги лъскат центъра и правителствените трасета, а останалите квартали кучета ги яли.
2
14
 
2
 
! Отговори
ут селу преди 5 години
кво ни занимаате с таа пропаднала софее
1
9
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Колко пъти ще се прави ремонт на ремонта!?