София сутрин: Ремонти, строители, трафик... нерви

Затвориха отсечки от ключови столични булеварди
Обновена: 13 авг 2018 09:13 | 13 авг 2018 09:00,
28
София сутрин: Ремонти, строители, трафик... нерви
Снимка: Булфото

Нови ремонти затвориха от сутринта отсечки от ключови булеварди в София и предизвикаха тапи.

От днес започва реконструкцията на бул. "Васил Левски" от бул. "Цар Освободител" до паметника "Васил Левски".

До 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно.

Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда.

Закрива се спирка СУ "Св. Климент Охридски" за тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 на бул. "Васил Левски" в посока паметника на Левски.

Още по темата

Променя се маршрутът на тролейбусни линии № 1, 2 и 4 само в посока СУ "Св. Климент Охридски", както следва: от ул. "Кракра" надясно по бул. "Янко Сакъзов" и по бул. "Васил Левски" по маршрутите.

Още през уикенда беше затворено едното платно от бул. "България" между бул. "Гешов" и бул. "Гоце Делчев" – в посока кв. "Бояна".

Движението се извършва двупосочно в другото платно, още през уикенда се образуваха тапи. От събота обаче е възстановено движението на трамвай №7 от НДК до кв. "Борово".

От началото на тази седмица започва и обновяване на булевард "Арсеналски", без да бъде спиран трафикът, но със стеснения на пътя.

Въвежда се временна организация на движението в участъка от бул. "Черни връх" до бул. "Петко Каравелов".

От днес до полунощ на 5 септември се забранява влизането на пътни превозни средства, престоят и паркирането по крайна дясна пътна лента от южната страна от пътното платно на бул. "Арсеналски", в участъка от ул. "Милевска планина" до 60 метра преди кръстовището с бул. "Черни връх".

От днес до 3 септември 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Георги Раковски" в участъка от ул. "Хан Крум" до ул. "Ген. Гурко" като се осигури преминаването на автомобили през кръстовище ул. "Георги Раковски" – ул. "Стефан Караджа".

Това се налага заради обновяването на централната градска част – "Зона 2".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" за времето и местата, посочени по-горе.

От днес до 3 септември 2018 г. се променя маршрутът на тролейбусна линия №9 – в посока пл. "Сточна гара" – от тунела при Националния дворец на културата направо по бул. "Васил Левски" до пл. "Сточна гара" и обратно - по бул. "Васил Левски" до кино "Одеон" и по маршрута си до жк. "Борово".

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки по променения участък от маршрута.

Всички основни ремонти трябва да приключат до 15 септември, когато се очаква и трафикът да се увеличи значително, подчерта пред камерата на Bulgaria ON AIR заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми харесва как се затварят ОГРОМНИ участъци, по които никой не работи с цели седмици, защото достатъчно хора, които да бачкат по всички обекти (защото цяла София е разкопана)- няма.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофери, чалга, селски глави прииждат към София да си продават пернишкия интеуект. Задръстване и - най-накрая - НОВИНА!!!
26
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Ако е била на 39 години, значи е качествена и ще издържи още 100 години, а не като ремонтите на ГЕРБ - настилките издържат най-много година и пак трябва ремонт. На Ректората, където сега затвориха, казваш, че настилката не е от времето когато там разкопаха за метростанцията, така ли? На мен, понеже живея наблизо, ми се струва, че бул. Васил Левски непрекъснато е затворен за ремонти в последните години, както и Раковски и Патриарх Евтимий.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ няма акъл. Затварят Раковски, затаварят Графа, затварят Васил Левски , на практика затварят целия Център от източната му страна и го оставят и без градски транспорт.
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябвало е да гледаш по внимателно, настилката беше на 39 години.
23
4
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До Анонимен 3Капитализъм? Ти шегуваш ли се ? Това е ГЕУРбовски социализъм! Идва ми да им изпотроша преградите! А защо не пише нищо за затварянето на уличката до градинката "Кристал" и самата градинка "Кристал" както и за градинката на Св Седмочисленици? На тях не им трябваше ремонт определено не им трябваше! *** скапани!
22
1
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Живея до булевард Васил Левски, редовно минавам по него с кола или го пресичам пеша и как така не ги видях тези напуквания и неравности?!
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За теб си беше добре напукан и неравен.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булевард Васил Левски в София си беше много добре. Защо ГЕРБ тръгнаха да го рушат, един господ знае.
19
0
 
7
 
! Отговори
Jj преди 5 години
В Русе ул.Славянска / 130 м./ се ремонтира 11 месеца. Края не се вижда.
18
3
 
5
 
! Отговори
-- преди 5 години
Не знаех, че трябва да си носим компас докато шофираме. Автора на статията явно не смята за идиотска тази част от текста "източната половина от пътното платно".
17
5
 
2
 
! Отговори
от провинцеета преди 5 години
Абе кво ни интерсува назе от провинцеета софее ? Аесектерр
16
5
 
10
 
! Отговори
Опс преди 5 години
Айде малко да походите пеш, да повъртите ***, шопари затлъстели :)
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BG СМЕШКИЗа тебе са ненужни, но за бойкоикономиката са много важни има усвояване има геп няма усвояване и геп отичат в канала!
14
0
 
8
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
Добре бе, какво й имаше на отсечката между цар Освободител и паметника Левски?!?
13
5
 
5
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Мрън, мрън, мръъъънкачи.
12
5
 
9
 
! Отговори
бг преди 5 години
такива БЕЗУМИЯ се правят в тая държава че просто не е истина ! и народа седи и гледа и нищо не прави .....УЖАС НА УЖАСИТЕ !
11
5
 
17
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
разликата между нас и другите държав е че там се строи и ремонтира защото е нуижно а тук се прави за да СЕ КРАДЕ и усвояват едни пари на частни фирми ... не да се развива града или нещо от тоя сорт ! с такова мислене БГ ше си остане клоаката на Европа ......
10
2
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
ШЕ се оправи ама нищо не направите ! пишете си само в нета и във фейса ! така не стАВА ....ТВА което се случва тук е пълна Свинщина !
9
7
 
16
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
тия хора от ГЕРБ вече напълно се уляха ! правят абсолютно НЕнужни ремонти където улиците са напълно здрави ... където пък има спешна нужда от ремионти нищо не се прави с години ... БГ ше затъне още повече така ! парите на днъкоплаците се харчат за глупости иза кражби на определени частни фирми които обират 90% от държавните поръчки да правят некви мизлслени и ненужни ремонти ....УЖАС !