Изравнителните сметки на "Топлофикация" – по пощите ни!

Всеки потребител може да ги провери онлайн или на каса
17 авг 2018 22:01, Джесика Вълчева
19
Изравнителните сметки на "Топлофикация" – по пощите ни!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Изравнителните сметки за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон вече са достъпни, съобщават от топлофикационното дружество, цитирани от БТА.

Те са достъпни на интернет страницата на "Топлофикация София" ЕАД, в касите и информационните системи за безкасово плащане от днес.

Всички абонати, които имат суми за получаване, могат да изберат най-удобния вариант да ги вземе обратно – по банков път или на една от касите на топлофикационното дружество. Сумите могат да бъдат оставени и за покриване на следващи сметки.

За по-голямо удобство на клиентите, има и възможност сумите за връщане да бъдат получени по банков път, без ненужно разкарване. Потребителите, които желаят да получат парите си по този начин, трябва да попълнят заявление, което може да бъде намерено на адрес www.toplo.bg. Тези, които предпочитат да получат парите си в брой, могат да направят това във всеки един център за обслужване на клиенти.

Това е в правомощията само на титуляра на партидата или на официално опълномощено лице.

"Топлофикация София" ЕАД напомня, че дружеството може да възстановява суми на онези клиенти, които нямат просрочени неплатени сметки. Сумите за доплащане, заедно с месечните сметки за топла вода, могат да бъдат внесени във всеки център за обслужване на клиентите или по безкасов път, онлайн чрез ePay, чрез банкомати, електронно банкиране или открита разплащателна сметка.

Абонатите на дружеството, които все още не са осигурили достъп на счетоводителите до дома си, имат възможност да го направят до 1 октомври. За целта трябва да се свържат с тях и да заявят допълнителна дата за отчет и проверка на топломерите. След изтичане на срока потребителите няма да могат да поискат преизчисляване на сметките си. Дори използваната топлинна енергия или консумация да е била занулена, уредите все пак трябва да бъдат отчетени от представител на фирмата за дялово разпределение.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 4 месеца
Докога ОЦ"Земляне" и ОЦ "София" няма да работят цели 6 месеца, а сметките ни през лятото ще ги надписват,за да могат да крадат и да прибират в своите джобове от нас,потребителите?Докога шепа некадърници ще бъдат оставени да си правят корупционните схеми и да крадат не само от държавата,а и от европеските пари - уж се правят ремонти, а всичко изтича в джобовете на директорът на ОЦ "Земляне" и неговото крадливо обкръжение????
16
7
 
2
 
! Отговори
Крадлив СУДЖУУУУУУК преди 5 месеца
Алууууууууууууу умните и красивите,знаещите и можещите,жендърите и третополовите индивиди от крадливия,корумпирания,третополовия катун софия да не се ослушват а да си платят разходите си по отоплението и за топлата вода.......не може цялата бедна,болна,изчезваща се провинция да работи за тези смърдящи и пърдящи се софийски мекерета......СВОБОДА за ПРОВИНЦИЯТА
15
1
 
8
 
! Отговори
Lina преди 5 месеца
Факт е,че отоплението с парно и постянната топла вода са бонус ( когато няма авария), така както е и факт, че си пишат сметките,каакто им дойде за удобно да си плащат яхтите и екскурзиите в чужбина - монопол. , покриван от държавата е това - те винаги имат да вземат, но не и да възстановяват - минало, непрежалимо. Като плащаме, безропотно - така ще е, ще си пишат каквото искат. Ето,дори да се откаже човек продължава да плаща такса.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимня преди 5 месеца
До Анонимен 13
Не, не съм от Топлофикация. Нито съм се стреснал, незнам и не разбирам защо си го изтълкувал така. Просто намирам за липса на култура и тотална *** кълненото. Сега да не решиш, че съм от Атака, за това изказване.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДО АНОНИМЕН 11
Анонимен Вие да не сте от топлофикация. Много се стряскате от някакви клетви. Хората са ограбени от топлофикацията, и негодуват. Топлофикация им надписва сметките. Плащат и заради крадците на топлото. Протестите не помагат, жалбите не помагат, комисията за защита на потребителите на помага, законодателя не помага и хората се надяват вече на не традиционни средства. Дано пък да има резултат. Но аз имам предчувствие че Вие сте от топлофикацията.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И аз съм на мнение,че това е най-удобното нещо за отопление
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимния преди 5 месеца
...... дървета, защото, ако трябва да ги плащате или да си купите въглищата незнам тогава. А на тия дето знаят само да кълнят, защото само до толкова са им възможностите и речника, мога да им кажа, че то се връща. Накрая да не си дават те парите по болници в чужбина. Ама да си изберат някоя топла страна дето ще се лекуват, че да не им се налага да плащат за парно. Аман от простотия, селяния и необразованост. Прост, но пък нагъл народ!
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимния преди 5 месеца
Прост народ! Няма по евтино и удобно отопление от това. За топлата вода, която можеш да ползваш, колкото поискаш, а не да гледаш стрелката на бойлера и да се чудиш ще ти стигне ли водата дори няма, какво да коментирам. Но как да го разберат селяните, с които се напълни столицата, като до вчера са се катерили по гората да секат дървета без да плащат. И са мъкнели вода от бунара, за да се подмият. Ами, като не ви изнася, и ви е скъпо върнете се по родните си места, да си сечете .........
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Проклятията ще свършат работа. Гарантирано.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Топлофикация е хайдушка организация. Не ползвам парно, орязах тръбите и пак 200 лева искат. Властта и закона ги защитава. Проклети да са, да се разболеят и лек да няма. 200 лева ми взимат.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересен абсурд хем имат да ни връщат взели са ни повече пари и то без лихва, пък ако имаме неплатена сметка нямало да връща, но ни слагат лихва.
6
4
 
14
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 месеца
преди месец в сметката от техем имах за получаване 220 лв
сега нова корекция имам да получавам 100лв
другия месец сигурно вече ще имам аз да им давам 220лв
"кръв повръща пари не връща" - на овцето сама стригане до кокал
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз съм си доволен. Със 100 лв отоплявам цял апартамент. И имам топла вода целогодишно.
Селтаците с бойлери, дето се греят на коли ати и могат само да ми завиждат.
4
11
 
22
 
! Отговори
Хау преди 5 месеца
Ех майка ви топлофикационна, тия пари дет ни ги взимате и надписвате докато сте живи всички вие имащи нещо общо с дружеството топлофикация, да ги давате за лекарства, а тия най-горе дето са публична тайна, кои са - вие и цялата ви рода до 9-то коляно да ги харчите по болници в чужбина, че там е по скъпо! ХАУ!
3
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каквото и да ви лъжат няма по евтино отопление от парното.
Не е измислено.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на Топлофикация.
Тази година за втори пореден път не ми спира ха топлата вода.
1
3
 
13
 
! Отговори
Стийв преди 5 месеца
Айиии ЧИСТИТО