Безплатен обяд няма! Няма и безплатен паркинг на ст. "Васил Левски"

Разчистиха колите, паяци вършееха в зоната до метростанцията
116

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът не е защо се плаща за паркиране. Въпросът е къде отиват парите от паркирането, таксите, глобите и паяците.
104
15
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 106:Има си хас! Всеки път като стане дума да си плащате масрафа и почва пискане и хленчене! Като нямаш пари няма да караш кола бе, пискун!
103
6
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Догодина такса стълбище.По-висок етаж,по-висока такса.Добре дошли в Бойколандия.
102
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намериха му цаката - който има пари паркира, който няма ДГД. Това е най-примитивното мутренско решение. Къде по- трудно е да се устройват достатъчно паркинги, а не клетите софиянци да се мотаят като пилета в кълчища, докато намерят и се преборят за заветното паркомясто.
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лапай Суджук от Банкя дните са ти преброени, раиран костюм и без право на обжалване
100
6
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Всички в коментариите роптаете против българската простотия, но не виждате ли щом сте умни, че евреите унищожиха културата и изгониха талантливите, за да владеят лесно.
99
1
 
13
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не е вярно че няма безплатен обяд и паркинг, - на Бойко Борисоф и още сто хиляди ортаци всичко им е безплатно!
98
1
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 5 години
Господин търкачо на билети, като изключиш крайните райони(Витоша, Кремиковци, Панчарево, Нови Искър), всички останали имат 5000-8000 жителни на км2. И то по официални данни. Внимавай да не ти стане гънка от цялата тази информация. Ето ти малка справка, площ/население/гъстота:Младост - 16,78 km2 - 103 650 души - 6177 души/кмПанчарево - 364 км2 - 28586 - 78 души/км
97
5
 
1
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До БГ ( 97 )До преди 30 години само *** можеха/хте/ да напускат страната, останалите бяхме държани насила зас оградата по границите.Селянията в Бг си е традиционна, но от 12-13 години насам почна да се променя за добро, доста бързо при това.
96
8
 
4
 
! Отговори
До 99 преди 5 години
Нещо си се объркал. В София живеят 12 милиона, а гъстотата е по 1 милион на квадратен километър. Давай смело със сметките. Кажи ми само как броиш избягалите от България софиянци? Почти всички имат адреси в София. Около 1/3 от българите избягаха. Реално София е доста под един милион.
95
3
 
3
 
! Отговори
До "сметачите&q преди 5 години
Как за миг някой от "мислителите" твърдящи, че София е не е гъсто населена да знае за следващия път:"...София има площ 492 km като освен урбанизирана територия обхваща и съседни земеделски и горски терени, включително значителна част от планината Витоша."Всъщност урбанизираната част е САМО 245.5, тоест гъстотата е 5200 (при 1.2млн жители). При реалните около 1.8м е 7300. Ама иначе да, рядко населени сме с 8 етажни еднофамилни блокове, направо сме 1:1 с Щатите, *** нищо...
94
3
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Не са ти виновни другите, ти си се променил. За хубаво или лошо вече българският манталитет и живот ти е чужд, вече не си част от това общество и не го разбираш. Отделно и самочувствието, което имаш отблъсква другите, някои сигурно и ти завиждат.
93
8
 
21
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До 85 Прав си-само ще допълня.Живея извън БГ вече повече от 30г.Всяка година като се върна да посетя родата си се учудвам на оселячеството на нашта нация.Като че ли всички интелигентни хора са напуснали вече БГ.По всички(100%) телевизионни канали мЯкат.Като влезна в магазин да купя нещо(дори домати) излизам и никога повече не стъпвам там.Селяни с фасони ми педлагат *** и нервничат ако попитам нещо.Все едно съм им длъжен да им понасям простотията и селенията.
92
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидна мутренска история. Някакви мутри са решили да имат там платен паркинг и Фандъкова веднага ги обслужва.
91
8
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 5 години
Защото така. Това е правилното решение, след като проблем тук ИМА. Така че затваряй протеста и се ориентирай към търсене на платен паркинг, шофер.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средният брой изминати километри на човек от населението от колите в София е над 10 пъти по-малък от този пробег в близките по население на София градове в Европа. Броя на колите в София на човек от населението е близо два пъти по-малък от броя им в близките по население градове в Европа, въпреки, че КАТ дава други данни за тази статистика. Защо в София има голям проблем с движението и паркирането, а такъв проблем в подобни на София градове няма?
89
4
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
Наистина си типичен представител на онези 80%. Как не можа да вденеш, че хората са различни?!
88
3
 
0
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До +++ Не си съвсем прав, но.. Щом не си мутра, ще ходиш пеша.
87
7
 
2
 
! Отговори
До опетков преди 5 години
Дай пример на платено паркиране в центъра на град като София с малка гъстота на населението и слабо използване на колите. Няма такъв
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53 До До 50 Доста от познатите ми спазващи работно време вървят пеша до работата си и обратно в дъж и пек пеша. Например от Белите Брези до Сточна гара и обратно. Като си трудно подвижен, има си обособени паркоместа, или много стананахте? Повече от нас 80-те процента? Ами искаме гражданско общество. Ще принудим гамените да спазват обществения ред в градския транспорт. Чисти дрехи, да не смърдят, да не крещят по мобилния си телефон и т.н.