Безплатен обяд няма! Няма и безплатен паркинг на ст. "Васил Левски"

Разчистиха колите, паяци вършееха в зоната до метростанцията
116

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
12
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До От 75 Няма в Европа такъв филм като безплатен паркинг в центъра на големите градове.
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65Буров отдавна го казал. Ако знаеш кой е. "Българинът не обича да си плаща". Това е в началото на миналия век. Ей толкова няма еволюция.
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80Таксата е за да можеш да вървиш през парка безплатно, без да ти пречат безплато паркирани коли.
82
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** вчере слязал от магарето, обаче си купил за 2к някака димяща трошка и вече решил че е баровец, и той на ГТ не може да се вози - било унижение.Така и не разбрахте, че една страна е богата не когато и бедняците карат коли, а когато и богатите се возят на ГТ.Това е критерият. България е ко чи на. Не само по този критерий, а и по всички други.Толкова много простаци няма никде по света.Концентрирани на едно място.
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може в Столицата да няма и селяни, но специално за София мисля, че критичната точка отдавна е преината.
80
2
 
13
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Днес си пътувах с градски транспорт доста, стигнах невредим, утре ще взема колата да видя как е. И ще напиша. И искате или не, приеха го.
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!Някой май не е ходил скоро до Лондон, за да види какво се казва истински тлъсто задръстване в центъра. 'Няма проблеми с трафик'... виждал си ги тия градове само на магнит за хладилник. :(
78
7
 
25
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Как Лондон ,Париж и Рим, все суперградове са пълни с мотори а селска София е пълна с трошки . От Март до Ноември времето си е супер за мотор.Няма проблеми с трафик и паркиране. Даже и забрана за стари коли в центъра и заплащане за достъп до центъра на час,трябва да се въведе. Всяка кифла ходи с кола до кафето, да си снима чинията...пълна простотия.
77
9
 
8
 
! Отговори
От 75 преди 5 години
Градовете в Европа с малка гъстота на населението като на София, не правят велоалеи и не дават предимства на градския си транпорт пред колите, когато това създава задръствания. Там не налагат забрани за паркиране и платено паркиране, а строят паркинги и усвояват паркоместа по улиците.
76
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А такса за ходене в парка ще има ли? Правителството изпуска огромната възможност да цоцка от посетителите направо не знам как не са се сетили досега.
75
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще правим сега, а? Къде ще паркираме??? Какво да правим с колите си и с животите си? Как ще изглеждам в очите на околните без количката си? Страх ме е от това, което следва!!!
74
7
 
16
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Фандъкова и бандата й в общината, направиха от един нормален град, град със задръствания и с проблеми с паркирането. Знае се, че всяка нова платена зона за паркиране увеличава проблема с паркирането, но така ГЕРБ ни дои още два пъти.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 67 константинТова кво общо има с градоустройството и пътното състояние на София?
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 67 константинЕми карай си по тротоара, където можеш да блъснеш пешеходец или по улицата, където можеш да бъдеш блъснат от кола, няма проблеми.
71
9
 
4
 
! Отговори
До 67 константин преди 5 години
Няма град в Европа с параметрите на София - брой жители, гъстота на населението и брой коли на човек от населението, който да залага на велосипеден транспорт или да имат проблем със задръстване, паркиране или замърсяване.
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината какво ще прави с крадените... така де, усвоените от заплащането пари? Ще има ли нагледен отчет после за какво са били изхарчени?
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КонстантинСтимулира се единствено краденето и изгонването на хората от столицата, никакъв градски, никакви велосипеди.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68Вие последен модел Тесла ли карате?
67
6
 
6
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Проблемът не е толкова в това, че ще се плаща за паркинг, е в това, че няма къде да паркираш. Отделно цената и времето за паркиране е проблем, ако не е съобразена с доходите и нуждите на хората, а е съобразена с мутрите.
66
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникБлагодаря, аз съм от София, нямам село, където да отида. И да свикнал съм да паркирам там на аванта, защото откакто съм се родил, ВИНАГИ там паркирането е било безплатно. Нещо, което човек от София (на какъвто вие се преструвате), би трябвало да знае.