Безплатен обяд няма! Няма и безплатен паркинг на ст. "Васил Левски"

Разчистиха колите, паяци вършееха в зоната до метростанцията
116

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
16
 
! Отговори
43 преди 5 години
Моля ароматните припознали се в описанието ми пътници да не ми цъкат минуси, а да си цъкнат едно дезодорантче под мишничките.
44
7
 
6
 
! Отговори
boby преди 5 години
До АнонименМи то в градския транспорт се возят българи, какво искаш да е?
43
3
 
16
 
! Отговори
Така, така преди 5 години
Нямало безплатен обяд - абсолютно вярно! А защо има безплатно саниране? Скоро мит'ряла ще разбере че не само безплатен обяд, а даже и да си плати обяд пак няма да има!
42
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градският транспорт е ГНУСЕН. 90% от хората в него смърдят, някакви лелички мляскат солети и вонящи снаксове, чичковци с втасали подмишници си ги развяват )може би умишлено?), тийнейджъри крещят, някакви странни индивиди си пускат музика на телефоните без слушалки, всеки те зяпа втренчено, все едно си на модно ревю, водачите карат все едно са на Формула 1. И всичкото това го заплащаш с 1.60. Еми.. не мерси. И аз не подкрепям постоянното разкарване с кола, но го разбирам много добре.
41
1
 
12
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Метрото е хубаво нещо, но за да стане използваемо за повечето хора, трябва да има още много линии. Сега 10-15% от пътуванията са с метрото. Тук някакъв живее срещу метростанция и работи до друга метростанция и раздава акъл, какъвто явно няма.
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да наложат такса пешеходец, какви са тия дето ще ми вървят по плочките и ше ги изтъркват та после да трябва да ги подменяме?!?@я3(@*
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36 - ако идваш от провинцията е така, но ако живееш в града, уверявам те, традският транспорт не е най-удобния, особено ако се налага да прехвърлиш три превозни средства. Чакането ще те разбие.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ивайло 9" Целта е ясна въпреки че сте в края на София и места за паркиране има бол, трябва да се премахнат, за да се плащат на паркингите!" Колега, ти може би не си от София. Това не е крайградска зона.
37
5
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До да 21-анонимен 25 - Много далече си от истината. По-скъпо като цена и време е пътуването с градския транспорт, за комфорт да не говорим. Не съм тарикат, но за твое съжаление не съм гл упак като тебе.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да сложат цена за въздуха който дишаме, минават се току така да ни го дават за без пари. СЪщо трябва да има такса пешеходец- как така ще вървиш по тротоара без да плащаш, що за безобразие? Такса пръцкане също. И глоба за умиране трябва да се наложи.
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алооууу, метрото в София има 4 (четири) много големи буферни паркинга. С карта за метрото са БЕЗПЛАТНИ! Така пътуват хората по цял свят. Който иска да си плжосне колата в центъра, моля 2 лв/час и това е даже много евтино.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данък МПС платен.ГО - платена.Винетка - платена.(ГТП - платен.ПлатенПлатенаПлатено....И що да е "безплатен" обяда?
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На простия човек и спирка на метрото в хола да му направят пак ще се вози сам в 20-годишния таралясник.
32
0
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
От Общината не са никак далновидни, по цял свят пускат един конкурс за многоетажни подземни паркинги и после къртят яко пари от паркиращите .Само в Бг се ослушват и не правят нищо по въпроса.
31
4
 
20
 
! Отговори
Селяния и лицемерие преди 5 години
Ако толкова милееха за околната среда, щяха да направят гр. транспорт безплатен за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Така всички тези хора ангажирани с ходене до центъра щяха да пътуват с него. Сега предпочитам да закарам децата и жената до центъра на училище и да отида да ги взема в пиковите часове. Излиза ми по-евтино и по-комфортно. Не мръзнат и не се пекък по спирките, не дишат прахоляци, не рискуват да ги ограбят от джебии и т.н. а фандъкова да го духа!!
30
1
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
От Лозенец до Дружба се стига за 15 мин с метро. Ти от София ли си?
29
4
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Доста хора точно това правят - отиват с кола до най-близката станция на метрото, паркират и продължават с метрото. В случая най-близката станция е до стадиона. Това за мен не е Центъра, но явно за теб Центъра е до Околовръстното.
28
3
 
11
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
В момента всяко пътуване в София под 20 километра ти е по-евтино с кола , отколкото с градския транспорт. Цена Бензин/Дизел - Билетче.Как ще накараш хората да ползват Градски транспорт. Естествено , че ще си ползват колите
27
2
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Толкова много бъркаш, че няма накъде повече. Пробвай да смениш три превозни средства и виж колко време ще ти изгори само в чакането им. Има някои на 20 минути, има и на 45 минути, но ти явно не го знаеш. Пътувал ли си примерно с 88 на едно по-дълго разстояние от Лозенец до края му в Дружба? Колко часа му даваш?
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да се развява из центъра на София с кола да си плаща. На 50 метра от този паркинг има метростанция (наблизо има още една и ще станат три), автобусна и трамвайна спирка. Не е като да няма алтернатива.