Безплатен обяд няма! Няма и безплатен паркинг на ст. "Васил Левски"

Разчистиха колите, паяци вършееха в зоната до метростанцията
116

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паяци вдигнаха паркираните автомобили до Националния стадион "Васил Левски" в зоната до метростанцията.

Така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Това се налага заради решението на Столичния общински съвет да въведе платена зона за паркиране около стадиона.

От 1 септември пространството ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

От следващия месец престоят и паркирането на превозните средства ще се таксува съгласно утвърдени тарифи. Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивира се общинарите.

Очаква се да бъдат обособени 100 официални паркоместа, но все още не е ясно точно колко ще струва паркирането там.

Според доклада на Столичния общински съвет цената за престой трябва да бъде съизмерима с цената за "Зелена зона", която се намира там.

Планира се в събота, неделя и празнични дни 44 от новите паркоместа да се използват продажба на ски, велосипеди и спортни стоки.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото е по-некадърно едно управление, толкова повече забрани издава. ГЕРБ отдавна прекалиха със забраните.
24
7
 
15
 
! Отговори
да 21 преди 5 години
Ми пич, именно заради твоето мислене пътуваш до работа 2ч и 40мин. Щото всички "тарикати" като теб се дундуркат сами в колата и 2 пъти дневно 150 000 автомобила трябва заранта да се пренесат от къчи до работа, да намерят място за паркиране, после вечерта - обратно. Как я мислиш ти?Толкова ли не може да се сетиш, що метрото успява в рамките на 1/2 час да обиколи целия град, а един автобус - не?!!!
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем с паркирането няма там където то е платено. Живея в центъра и докато беше безплатно съм виждал и побоища за паркомясто. Откакто разчертаха зоната винаги има места и е много по-добре.
22
7
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Май трябва да ти се пише много бавно, за да схванеш. Гневът ти е погрешно насочен към потърпевшите, т.е. шофьорите, а истинските виновници да има проблеми с паркирането са кмет и общинарите й, но тях ги подминаваш. Няма град по света подобен на София по население, гъстота на населението и брой коли на човек от населението, в който да има такива огромни проблеми с паркирането, каквито има в София и за това шофьорите нямат вина.
21
2
 
12
 
! Отговори
ZEN преди 5 години
14ти, аз си джиткам пеша из Сф. от около 25 години и ме бОли фара за колите. Проблема обаче са хора като теб със "свиквайте".От рестрикции и половинчти решения има полза само "общината".Да си на хранилака при тях случайно?
20
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже *** ходел с автобус на работа, трябвало всички да станат *** като него. Няколко примера за изборът между кола и автобус от миналото ми. Два часа с автобус с три различни превозни средства или 10 минути с кола до работата. 30 минути с един автобус и пеша, 5 минути с кола. 2 часа и 40 минути с две превозни средства на обществения транспорт, 25 минути с кола. Ти ако имаш време за губене, аз нямам.
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 14Не господине. Не искам тротоарни винетки или тол такси. Явно трябва да ти го обясня бавно. Не искам *** и пульо да се разпореждат с общинска и държавна собственост като със своя и да не ми дават свободно да ходя по тротоара и в парка.
18
8
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
е сега като почнат едни протести на гостите на София, квартиранти, знайни и незнайни софиянци (столичани в повече), и разни "европейци"............
17
12
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Казваш, че държавната и ибщинска собственост не били нито твоя, нито моя! А чии са, на мафията на ГЕРБ ли са? Ти явно имаш нагласата всеки да плаща, че ходи по тротоара. Тротоарни винетки ли искаш или тротоарни тол такси?
16
18
 
17
 
! Отговори
wqw преди 5 години
Затваряйте целия център за коли. Слагайте бариери и по тротоарите и събирайте пари и от пешеходците. Все пак вървите по обетована земя. Този паркинг на стадиона няма да промени факта, че София е най-противната, грозна европейска столица. Съревновава се по актрактивност само с Тирана.
15
4
 
18
 
! Отговори
do 15 преди 5 години
Ако можеше да осмисляш прочетеното, а не само да пишеш заядливи коментари, щеше да осмислиш, че аз ходя с АВТОБУСА на работа. Именно щото нито има къде да спра, нито има смисъл да увеличавам калабалъка.А такива като тебе - в някоя пещера изолирани в планината - хем няма да има с кого да се съобразяваш, хем може да си спираш където искаш. Да живееш в град е и социална отговорност- да се съобразяваш. *** това *** като тебе няма да го разберат. За тях важи закона на джунглата - наглия печели
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Значи на теб един път ти се налага и ходиш в кола, ама другите да се возели в миризливия градски транспорт.
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ZENОт седмица поне, аз постоянно чета и гледам по новините за промяната. И не са на наказателен паркинг, както според мен трябва, а просто са преместени от мястото. Пореден реверанс за тарикатите. Направили са Ви буферни паркинги. Има метро. Има велоалеи. Държавната и общинската собственост не са нито моя или Ваша. Свиквайте.
12
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобрявам паркирането в центровете на големите градове да е платено. Един път ще ти се наложи да отидеш с кола и няма къде да паркираш. Въртиш се като гламаав. Щото Сулю и Пулю ходят на работа с кола да центъра и блокират целодневно местата. Има градски транспорт за целта, а за тея извън града - има P+R паркинзи до някоя спирка.
11
17
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ВСИЧКО Е ЯСНО - ЗА ГЕРБ ВСИЧКО Е ПАРИ! ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ РАЗБИРА СЕ !!!
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
селтик фрост и селин дион негодуват...
9
9
 
20
 
! Отговори
ивайло преди 5 години
Целта е ясна въпреки че сте в края на София и места за паркиране има бол, трябва да се премахнат, за да се плащат на паркингите!
8
13
 
25
 
! Отговори
ивайло преди 5 години
Новата далавера е с частни паркинги! Хора близки до познайте коя партия взимат на безценица разни местенца на определени места в София, заграждат и си правят частни паркинги. Цената варира от 40 до 80 лева на месец, зависи къде точно в София. Последният пример - около летището всеки месец се появява нов паркинг, а ремонтът на Колумб благополучно премахна всякаква възможност за паркиране встрани от улицата нарочно направени високи бордюри.
7
13
 
25
 
! Отговори
ZEN преди 5 години
Аха... Скубят от където може, че да крадат после. Сега колите на наказателен паркинг. Хората плащат едни кинти, които отиват в "бюджета", от където текат насам и на там по приятелски "обществени" поръчки.Защо не съобщихте, че от еди-кояси дата е забранено или платено паркирането и тези, които са паркирали ще бъдат отстранени. Защо питам аз.
6
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!