До 5 IX отварят кръстовището на "Раковски" и "Графа"

Фандъкова обеща: Трамвай 5 ще стане бърз след ремонта
Обновена: 22 авг 2018 19:47 | 22 авг 2018 19:40, Анисия Иванова
6
До 5 IX отварят кръстовището на "Раковски" и "Графа"
Архив: Булфото

Най-късно до 5 септември ще бъде отворено за движение кръстовището на бул. "Раковски" и ул. "Граф Игнатиев". Това каза при проверка на строителния обект столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столичната община.

Фирмата изпълнител работи активно за преодоляване на забавянето, което се е натрупало вследствие на дъждовните дни през юли.

До момента в участъка е подменена канализацията, която беше на 100 години, изградени са нови водопроводни и канализационни отклонения, положени са кабелите на осветлението, изграден е релсовият път по ул. "Граф Игнатиев" в зоната между бул. "Витоша" и площад "Гарибалди", както и на площад "Славейков". В момента се полага асфалт на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

Започна и възстановяването на фонтана на площад "Славейков", като се изграждат нови инженерни връзки, а бронзовата чаша на фонтана е предадена в специализирано ателие за реставрация.

"При подходящи атмосферни условия очаквам към края на октомври да бъде напълно изградено трамвайното трасе и да се възстанови движението на трамваите", каза кметът Фандъкова. След това ще продължи работата по изграждането на пешеходната зона.

До 15 септември трябва да бъде напълно завършена ул. "Солунска", а до края на октомври да бъдат завършени строителните дейности в градината на "Свети седмочисленици“.

Трамвай №5 ще стане бърз трамвай след реконструкция на релсовия път и закупуването на нови превозни средства, каза Фандъкова, която провери възстановяването на градината при обръщалото на трамвая в кв. "Княжево".

От вчера има избран изпълнител за реконструкцията на трамвайните релси, а цялостната реконструкция на трасето трябва да започне напролет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Баба Яга преди 5 години
До Столичани/селендур...О-важаеми селтако, в градинките място за асфалт НЯМА. Ако те интересува,ще резбереш ЗАЩО!
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога, г-жо Кмет, ще върнете на 6-та трамвайна линия удобните швейцарски трамваи, вместо послушковците ви да изпращат там, къде що има драндулети от 70-те години, с обратни седалки, стъпала на три ката, трудно изкачвани дори от млади хора, КОГА Г-ЖО ФАНДЪКОВА?!И елате най-после в р-н "Надежда", разходете се по местата, водени за "тротоар", влезте само на 100-200 метра навътре от бул. "Рожен" и вижте, как се рушат градинки, за да строи кметът къщи между блоковете! В Надежда не живеят ли хора?
4
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Какви са тези заглавия? Половината матрял ще се чуди какво е написано.
3
3
 
4
 
! Отговори
Столичани преди 5 години
Аман от крадливия герб гений. 12 метра на Раковски и Славейков ги правят 20 дни. А всичките градинки в центъра им махат перфектен асфалт и се правят плочки за хиляди пари и всичко това изключително бавно. Да чуем кметицата по темата запрашен въздух от всички тези ремонти. Нали помните зимата как себеше загрижила за качеството на въздуха.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тя обеща и че ще махне мутрите с автокъщата от Борисовата градина още февруари, ама... те хората даже и покрив си построиха.
1
3
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 5 години
Не използвайте римски цифри, че на Боко материалът не е като едновремешния и не разбира