До 5 IX отварят кръстовището на "Раковски" и "Графа"

Фандъкова обеща: Трамвай 5 ще стане бърз след ремонта
Обновена: 22 авг 2018 19:47 | 22 авг 2018 19:40, Анисия Иванова
6
До 5 IX отварят кръстовището на "Раковски" и "Графа"
Архив: Булфото

Най-късно до 5 септември ще бъде отворено за движение кръстовището на бул. "Раковски" и ул. "Граф Игнатиев". Това каза при проверка на строителния обект столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столичната община.

Фирмата изпълнител работи активно за преодоляване на забавянето, което се е натрупало вследствие на дъждовните дни през юли.

До момента в участъка е подменена канализацията, която беше на 100 години, изградени са нови водопроводни и канализационни отклонения, положени са кабелите на осветлението, изграден е релсовият път по ул. "Граф Игнатиев" в зоната между бул. "Витоша" и площад "Гарибалди", както и на площад "Славейков". В момента се полага асфалт на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

Започна и възстановяването на фонтана на площад "Славейков", като се изграждат нови инженерни връзки, а бронзовата чаша на фонтана е предадена в специализирано ателие за реставрация.

"При подходящи атмосферни условия очаквам към края на октомври да бъде напълно изградено трамвайното трасе и да се възстанови движението на трамваите", каза кметът Фандъкова. След това ще продължи работата по изграждането на пешеходната зона.

До 15 септември трябва да бъде напълно завършена ул. "Солунска", а до края на октомври да бъдат завършени строителните дейности в градината на "Свети седмочисленици“.

Трамвай №5 ще стане бърз трамвай след реконструкция на релсовия път и закупуването на нови превозни средства, каза Фандъкова, която провери възстановяването на градината при обръщалото на трамвая в кв. "Княжево".

От вчера има избран изпълнител за реконструкцията на трамвайните релси, а цялостната реконструкция на трасето трябва да започне напролет.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.