Блокове никнат като гъби. "Овча купел" 1 се вдига на протест

Хората недоволстват срещу застрояването
Обновена: 25 авг 2018 13:24 | 25 авг 2018 11:30, Петя Славова
84
Блокове никнат като гъби. "Овча купел" 1 се вдига на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Столичен квартал на протест срещу застрояването. В понеделник жителите на "Овча купел" 1 се събират, за да изкажат недоволството си от презастрояването в района за сметка на зелени площи, детски площадки и паркоместа.

За проблема живущите в квартала сигнализираха в платформата Helpbook.info.

В "Овча купел" 1 жилищни блокове никнат като гъби. Жителите на Овча купел питат как общината защитава интересите им, като дори не са били информирани за очакваните строежи.

Жители на "Овча купел" са готови и за протест в понеделник с надеждата някой да ги чуе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
28
 
! Отговори
Стройко преди 5 години
Както се казва софийско поле широко. Може още 2-3 града да се построят. Но потуеко строи в градинките. Защо? Защото селяните които копуват и плащат надути цени искат У градо. А селските управници терикати с липса за визия и красота не им дреме. Взимат подкупи, че те стоят у Виена У Европа и те така. Българско село.
39
42
 
9
 
! Отговори
София преди 5 години
Сигурен съм, че новите блокове изглеждат по-добре от панелките на протестиращите (като тези на снимката). Черна завист. Нямат пари да си купят жилища в новитеблокове.
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мммм.... от район Овча купел ли смърди толкова яко. Тотална проверка трябва май там!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мястото за което протестират хората преди години се издигна кокетна 3 етажна къща.И никой не протестира защото не пречи.Сега кооперацията ще я захлупи.Не ми се мисли за хората които живеят в нея.Малко по в страни също в междублокова поляна вече построиха кооперация,сега пак заградено-още една ще изникне.Комшийте от съседните кооперации взаймно ще си прибират прането когато завали дъжд и ще се ръкуват през балконите-и всичко това от алчната строителна мафия.Ваклин да не е подкупвал пак и тук?
36
2
 
27
 
! Отговори
Пазете си преди 5 години
Кмета, овчокупелци, да не получи и той пачки в колата. А, той еот герб... Е, това обаснява презастрояването. Да сте мислили на изборите. Вече и да мислите, животът ви ще е бетон. Герб, дами и господа.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както в Америка има специален прокурор за Тръмп и тук трябва да има специален прокурор за завряния зет. Със закона Лучников обещетени собственици си припознаха имотите пак, хора които въобще не са имали имоти някъде си викнаха два свидетели да кажат, че този имот е техен. Няма нещо, за което да не е за съд.
34
4
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Че ще никнат ами.Нали управляващите искат България да стане София и обезлюдяват селата и съсипват малките градове .Ако искате Софиянци да сте нарядко тогава хващайте пътя и отивайте на селата .
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овча купел 1 остана един от малкото зелени квартали на София защото при строенето на панелните блокове преди 30 години не бяха изкоренени всички дървета и сега някои се извисяват до 6/8 етажи на блоковете.Освен това беше спазено що годе отстоянито на сградите една от друга.Имаше празна ливада между Овча купел 1 и Овча купел 2 която беше с подпочвени води и при дъждове се заблатяваше.Но сега е застроена с ново хаотично строителство,без улици.Същото е и отляво по ул.Народно хоро водеща към НБУ.
32
0
 
21
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Нещата от Младост се прехвърлят при вас в Овча купел, не си трайте и не правете нашата грешка.Тук мълчанието ни превърна квартала в ужасия, не позволявайте това да се случи ни вас
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Цветан Потуран взе мерки и насити и тази статия с коментари на полуграмотните си *** от ГЕРБ.
30
2
 
20
 
! Отговори
др. Спок преди 5 години
До АнонименКога през соц-а са "презастроявали" бе!? Че панелките са грозни, грозни са. Но не е било презастроено.
29
2
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"как общината защитава интересите им"Общината не защитава интересите ви, ВИЕ трябва да защитавате интересите си пред общината!
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пренаселването е страшен проблем. Ако нямаше толкова много хора, нямаше да се строи изобщо. Време е да се преприемат някакви мерки срещу презастрояването, защото това влошаване може само да продължи. Не е далече денят, в който ще се строят блокове и в парковете..
27
10
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
До Вечните протестиращи 25 При соца се строяха панелки на полето и между тях пасят овчици.Поне така беше във Враца.Няма нито едно засадено дърво. На последък картинката се променя.
26
16
 
2
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Вечните протестиращи 25 Единствената цел на Нинова е да омаскари максимално ГЕРБ , да мобилизира *** да протестират и евентуално да стане премиер.Само че народа прогледна и вече знае кой какво може.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ориндж каунти се строи метро и квартала е много желан. Отделно и въздуха е чист, поне все още е.
24
7
 
7
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Еее, така е. Капитализма прави чудеса.За едно година се строи павече от Живков за 33г.
23
0
 
17
 
! Отговори
дрис.бг журналя преди 5 години
В заглавието има 3 грешки, авторката е била на 3 ракии.
22
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като избирате мутрите да ни управляват. Пак гласувайте за ГЕРБ и скоро и без домове ще останем.
21
20
 
7
 
! Отговори
Вечните протестиращи преди 5 години
Винаги се появява една шепа платени протестиращи. Протестират за всичко, което се прави и независимо от всичко. Толкова са жалки. Целта е да пречат и саботират, да вдигат шум и да се гледат после по TV. Тези комплекси, които са строени по соц време, са такива, защото там не са построени паркове и градинки. Всичко беше само блок до блока. В Лозенец например не са строени само блокове, а са правени и градинка до градинка. Ама нали трябваше спешно да набутат хората в разпадащите се панелки.