Ултиматум: Ремонт на лифтовете на Витоша, иначе СО ги поема!

Столична община ще търси решение за реконструкцията им
29 авг 2018 18:08, Анисия Иванова
15
Ултиматум: Ремонт на лифтовете на Витоша, иначе СО ги поема!
Архив: Булфото

Ако собствениците на лифтови съоръжения във Витоша не ги възстановят, тогава Общината ще си влезе в правото да се погрижи за това, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя е възложила да се обследва състоянието на спрените лифтове.

"Очаквам резултатите от тази проверка, защото категорично съм казала на колегите да възложат възстановяването на собствениците. Ако те не го направят, тогава Общината ще си влезе в правото и ролята да се погрижи за това, което вече няма да е собственост на приватизаторите. След приключване на проверката собствениците ще получат предписания или да възстановят лифтовите съоръжения, или да ги съборят за собствена сметка", каза още Фандъкова.

Председателят на СОС Елен Герджиков също коментира темата: "Лифтовете не са собственост на Столичната община, за съжаление. Всички сте запознати как се е случила въпросната приватизация и как тези лифтове са излезли от Столична община и въобще от системата на градския транспорт".

Според него явно има фактори, които пречат на собственика да обнови съоръженията.

"Той се оправдава със законови процедури, с противоречия с НПО-та и екологични организации. Ние проведохме много разговори с тях, но за съжаление дотук са ни възможностите", каза още Герджиков, цитиран от "Фокус".

"Трябва да се мисли за съвсем нови решения, ако не се реши въпросът със съществуващите съоръжения. Има идея за изменение на плана за управлението на Витоша. Едно такова изменение, което да позволи единствено и само реконструкцията на тези лифтови съоръжения в рамките на техните трасета без разширяване и изграждане на нови съоръжения би могло да стане, но трябва да се мине съответната процедура през МС и най-вече през МОСВ. На всички ни е ясно, че лифтовите съоръжения във Витоша са в окаяно състояние и трябва да се обновят", допълни Герджиков.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР преди 5 месеца
ПОЛЕКА ЛЕКА ЩЕ КАЦНЕТЕ НА БАЙ ТОШОВИЯ. ТОЗИ ВЪПРОС / И ОЩЕ ХИЛЯДИ / СТОИ И ЗА КОНЦЕСИИТЕ НА ПЛАЖОВЕТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО. ЗАЩОТО СЕ ДОКАЗА КАТЕГОРИЧНО ,ЧЕ ДУМАТА КОНЦЕСИЯ ОЗНАЧАВА ДАЛАВЕРА. КАТО ТАКАВА ,ТЯ СЕ ХАРЕСВА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ СЛЕД 1989 Г. И НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ТАКОВА ,ЗА КОЕТО СЕ ЗАГАТВА В СТАТИЯТА.
12
1
 
1
 
! Отговори
Ради преди 5 месеца
Проблемът на Витоша изобщо не е свързан с другите курорти, вижте, че Столична община се е оплела в глупости още от подписването на договора , пък чак до сега - щяла да събаря... пълни глупости, да се опитат да помислят как заедно с инвеститорите да съградят нещо
11
1
 
0
 
! Отговори
СО КАТО ПОЕМЕ преди 5 месеца
ЛИФТОВЕТЕ , ВЕДНАГА ЩЕ ГИ ОТКРАДНЕ ПАК СЪЩИЯ КРАДЕЦ КОЙТО Е И СЕГА !
10
0
 
0
 
! Отговори
Валери преди 5 месеца
До %

И аз не схващам? Ако ги съборят, защото са опасни, трябва да имат ангажимент да ги изградят на същото място или с много малко увеличение на площта около тях, ако е необходимо технически за новите по-модерни съоръжения.
9
1
 
5
 
! Отговори
% преди 5 месеца
"След приключване на проверката собствениците ще получат предписания или да възстановят лифтовите съоръжения, или да ги съборят за собствена сметка"

как така да ги съборят???
8
1
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 месеца
Ще ги вземе СО но когато ги заплати на баровеца който ги държи.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Май се готви поредния подарък на наш Цеко.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Герберастката мафия няма наяждане.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Витоша е такова богатство, с което много малко големи градове могат да се похвалят. Безобразие е да няма транспорт до там. Рейсовете през делничните дни са 2 до мостовете - сутрин и вечер. Лифтът е само в спомените ни. Аз като нешофьор и да искам не мога да отида без да накарам някой приятел с кола. А планината не е място за автомобили! Песисмист съм, че нещо се промени обаче.
4
3
 
9
 
! Отговори
аа преди 5 месеца
концесионерът си измисля всякакви оправдания за да не вкара и стотинка да витоша ми софиянци да ходят на препиканото банско....и сега фандъчката го заплашва че ще ремонтират съоръженията с пари на данъкоплатеца...олеле малеле
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Веднага ги дайте на Трейс да ги ремонтира.
2
3
 
9
 
! Отговори
ГРОБАРСКА КОРУПЦИЯ преди 5 месеца
А преди 10 години като Банкянската Тиква ги хариза лифтовете със смешен договор за никакви пари и Фандъкова като зам. шефка на Столичната агенция по приватизация даже го жироса договора, тогава не ви хрумна че нещо не е наред?
1
2
 
12
 
! Отговори
оо преди 5 месеца
кажете си в прав текст за кои собственици става въпрос....ЦЕКО МИНЕВ - на който харизахме и Пирин понеже виждаме страхотни резултати при подръжката на Витоша и против сякакъв конфликт на интереси си набута офшорката с безработен кипърец в Пирин