Без предупреждение – уволнение: БАН не уведомили шефа на НИМХ!

Проф. Христомир Брънзов категоричен: Институтът ще работи по инерция!
Обновена: 31 авг 2018 10:47 | 31 авг 2018 10:45, Джесика Вълчева
16

3824 гледания   |  Още видео

Почти веднага след като стана ясно, че Националния институт по метеорология и хидрология се отделя от БАН мандатът на директора на института – проф. Христомир Брънзов, беше прекратен.

Решението за отстраняването му беше взето с мнозинство, но не бе подкрепено от председателя на БАН – акад. Юлиан Ревалски.

Сред основните мотиви за отстраняването се посочват неспазване на нормативните уредби, както и разпорежданията на ръководството на Академията, а и уронване престижа на институцията.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR проф. Брънзов коментира, че никой от БАН не го е осведомил, че е освободен от длъжност и научил новината от медиите. 

"До този момент нито имам документ, нито някой се е обадил и в момента цари безвремие", разказа бившият директор на НИМХ

По думите му не се знае и с какво точно е уронил престижа на БАН, а от академията имат 3 дни, за да намерят тези мотиви.

Проф. Христомир Брънзов каза още, че все още няма негов наследник на поста.

"НИМХ ще работи по инерция, защото казусът е много странен. Аз знам, че не съм директор, същевременно няма заповед, няма изпълняващ длъжността, защото доколкото знам до момента не са успели да намерят такъв", обясни проф. Брънзов.

Той е категоричен, че институтът не може да работи без директор, защото има много оперативна дейност.

Бившият директор на НИМХ подчерта още, че е доволен от факта, че е получил подкрепата и добра оценка от колегите си.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
9
 
! Отговори
ДИМ преди 6 месеца
Нека си покажат заплатите, брутните заплати и да се сравнят със заплатите за същата длъжност в други институти, в училища и други бюджетни организации. Не стига, че нищо не работят и прогнозите им не струват, ами искат пари и то в пъти повече. Нямат срам. А главният счетоводител не е от ръководството. Не е било нужно да подава оставка. Не му се работи.... Да напускат и да дадат възможност на хората, които желаят, да работят. Да работят както трябва!
Да са към МОН, за да им гледаме сеира!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бат Сидеравко

Какво означава тази абревиатура КИХ ?
13
2
 
10
 
! Отговори
Пак до 4 преди 6 месеца
Има и около 5 000 човека помощен персонал, вкл. и висшисти, сред които наистина има наивници, разчитащи на високите си оценки в дипломите си и на своето трудолюбие и вярващи, че по този начин и те ще се доберат до научна длъжност. Ще се доберат, ама на Куково лято, освен ако не станат маши и *** на някой от силните на деня.
Помощният персонал е ниско платен, но или паралелно работи и нещо друго, или са жени от заможни семейства, на които тече там трудовия стаж, а те си мързелуват на рахат.
12
3
 
10
 
! Отговори
До 4-Защо съществува преди 6 месеца
БАН ли?
За благото на около 3 000 "наши хора", 10% от които са си баш олигархия и вилнеят там като в собствени имения от времето на робовладелското общество - те колят и бесят, а беззаконието си оправдават с израза "академична автономия".
От останалите 90% половината са или роднини, или членове на семействата на много близки приятели на тези БАН-ски олигарси. Властта и достъпът до благата се предават по шуробаджанашка линия.
Останалите са с по-слаби връзки, но все са препоръчани от някого.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Щерю

Чушкопекът, бре!

Поне така се твърди, че го е измислил някой БАН-аджия. Но може и да не е истина.
10
2
 
7
 
! Отговори
Съвсем по нашенски преди 6 месеца
И то като през соца!
Официално се оплакваш от някого. По-висшата инстанция препраща случая на този, от когото се оплакваш, с резолюцията нещата да се изяснят и да се намери решение.
А ти си се оплакал до по-висша инстанция, защото си изчерпал всички възможни средства за постигане на цивилизовано решение на проблема по законен път.
И онзи, до когото е препратено оплакването ти, те елиминира, обявявайки те за по-черен от Дявола (Варианти: 1.Още е млад и не разбира някои неща;
2. Не е с всичкия си)
9
0
 
3
 
! Отговори
Мелничарски преди 6 месеца
До Щерю

сещам се за мините на И-та по металознание. Те в бита не са полезни, но пък иначе са си .. за тия, които търгуват с тях. Но не са търгаши, де!
8
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
- Някой може ли да изброи 10 практични изобретения на БАН, от които хората имат полза в бита си?
7
2
 
6
 
! Отговори
Бат Сидеравко преди 6 месеца
Дайте Златния скункс на т.нар. КИХ (наздраве!). Именно той, като аватар на Юхновски, действа през главата на слабохарактерния председател Реевалски. Подстрекава го професорът от БАН и депутат от Атака Станилов. Но нито Юхновски, нито Станилов ще носят някаква отговорност, а на КИХ ще се наложи .. поне скункса да приеме!
6
5
 
14
 
! Отговори
NoName преди 6 месеца
Време е БАН да се разпадне, и тези Феодални комунисти, които го доят, ДА СИ ХОДЯТ!
5
9
 
10
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
Той пък Брънзов все едно ги уведомяваше. Каквото повикало такова се обадило.
4
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам за какво съществива БАН? Плюйте го още онзи с "феодалните старчета". Всички го знаят, но никой не смее да ги пипне. Още Орешарски като финансов министър се държеше за главата. С тези не може да се работи. А икономишеския им екип е смърт със зеле. Начело с Гумен Речев и онзи дето май е бъркал в контакта, преди да изключи тока. И те като Българската православна църкава имат апетитни свободни имоти, които ползват неефективно. Но постоянно плачат на държавата за пари.
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябвало е отдавна да го махнат този професор.
2
20
 
11
 
! Отговори
Всички да ви уволнят преди 6 месеца
Малко ти е, отдавна трябваше да те махнат!
1
3
 
15
 
! Отговори
МеждуГербави воини преди 6 месеца
Мутрата отрвъща на удара