"Феята" офейка, багери разрушават сладкарницата

На нейно място издигат нова сграда – с офиси и ресторант
4 сеп 2018 16:37, Анисия Иванова
14
"Феята" офейка, багери разрушават сладкарницата
Снимка: Facebook

С тежка техника разрушават бившата култова сладкарница "Феята" до столичния бул. "Цариградско шосе".

Изтърбушената сграда стоя изпотрошена с години.

Намеренията са на мястото на останките от сградата да бъде вдигната нова. Засега се обсъжда тя да е с офиси и ресторант и да се доближава като визия до старата "Фея".

"Сградата не е паметник на културата. Собственикът е решил да я премахне, което не е забранено от закона. За имота няма искане за нов подробен устройствен план", обясни пред "24 часа" главният архитект на София Здравко Здравков.

Сградата на някогашната емблематична сладкарница е била приватизирана през 1998 г.  Според устройствените параметри там се разрешава до 3-етажно строителство, колкото е височината и на останките от "Феята".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво и най накрая! Няма какво да въздишат някои! Чакам с нетърпение кога ще съборят грозотевината на Окръжна болница!
13
1
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
очевидно си емигрант от някое село дето го няма на картата,като Здравко червенобрежки дето го докараха в София да оправя архитектурата. костов извърши най-престъпната приватизация и криминални типове придобиха доста имоти.Текезесарите дойдоха в града ни и унищожиха всичко.Какво ви увират тиквите какво са били ФЕЯТА И Ропотамо за софиянци.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ех този Жардел Костов! Няма ли някой прокурор да събере смелост да провери дори ей тази сладкарница, какво му е пречила и на кой другар верен я харизал с бонова книжка.
11
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички коптори трябва да се бутнат и на тяхно място да се направят или нови функционална сгради, или градинки. И спрете вече с тази глупост за емблематичните сладкарници, спирки, гари и т.н., смешно е и лъха на посредствено закостеняло мислене.
10
4
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""ама тези, дето рушат,за да строят са едни и същи. парите - все в тях !""Е вие ги разбирате тези неща.Аз съмдемократично беден и не съм навътре в нещата относно движението на капитали.Само не разбрах с кого са едни и същи.Да не искате да кажете,че "Фея"-та е строена от социалистите,ама как ви хрумна такава еретична мисъл.Та Ян Хус е бил изгорен на клада за по-малко.Нима не знаете ,че историята започва на 9-11.1989.Всичко преди това е било космически прах.Но изгря едно слънце.Б.Б. и нещата тръгн
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSама тези, дето рушат,за да строят са едни и същи. парите - все в тях !
8
4
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нямаше ли някаква песничка с повтарящ се рефрен "Ще рушим неуморно другари",нещо като контрапункт на "Ще строим неуморно другари"
7
1
 
30
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
А на времето, след абитуренската вечер във "Фея"-та се събрахме.То си беше ясно ,че ще я разрушат,след като брата на Милен Велчев,беше хвърлил око на "Ропотома" и ударно го разруши ,за да вдигне на негово място "Ропотамо плаза"-хотел,бизнес,развлекателна част-три в едно ,но му мина котка път .Падна царското правителство,а и отдолу има големи бомбоувежища,така ,че цялата "инвестиция" не се състоя.Трябва да се отбележи ,че живущите в квартала масово се вдигнаха на протест
6
3
 
20
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Феята и Ропотамо имаха огромна архитектурна стойност и заслужаваха да бъдат оставени да рухнат сами. Събарянето им е чудовищно престъпление. За щастие все още има запазени стойностни паметници на културата примерно бившата база на Окръжна Болница на Сточна Гара частично без покрив, с ограждения и вътрешно озеленяване.
5
4
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Феята беше емлематично заведение по време на социализма ,както и за нашия безкраен евро-гАйски-пседодемократичен и най-вече безкраен преход,сега в изпълнение на програмата нищо да не напомня за соца,бива разрушено.Мда-а-а ,и хубаво заведеие да беше ,подлежи на разруха ,но ми е интересно къде колите на бизнесмените ще спират.
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и за ФЕЯТА ми е мъчно,... и за РОПОТАМО,... и за КУЦОТО КУЧЕ в началото на ловния парк......и за младостта ми !!! както пееше жоро минчев - БЛАЖЕНИ ГОДИНИ. РОКЕНРОЛА БЕШЕ МЛАД !
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може "образован журналист" да използва в официална статия думата "Изтурбушен"??!?! Всеки ден успявате да ме изумите поне по 2 пъти.....
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да дойде млада и засукана фея на новото място.
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сградата на някогашната емблематична сладкарница е била приватизирана през 1998 г.Тази сграда олицетворява приватизацията в България.