Левче, два за паркинг около националния стадион

Вече няма къде без пари да оставите колата си в центъра
Обновена: 4 сеп 2018 13:54 | 4 сеп 2018 13:15, Камелия Цветанова
13

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паркингът около Националния стадион "Васил Левски" вече е платена зона за паркиране.

Още на 20 август паяци вдигнаха паркираните автомобили до стадиона, в зоната до метростанцията и така най-големият безплатен паркинг в центъра на София отиде в историята.

Още по темата

Пространството вече ще се стопанисва и управлява от общинското дружество "Пазари Запад" и Столичната община. Договорът е за три години.

"Пазари Запад" трябва да инвестира 183 хил. лв. в обекта, от които близо 20 хил. лв. ще бъдат за контрол на достъпа и поставяне на бариери, а почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна. 15 хил. лв. са предназначени за офис контейнер и за разплащателен терминал.

От днес всеки, който иска да паркира около стадиона ще трябва да брои по лев за час престой, ако ще остави колата си там за срок до четири часа.

След това обаче от "Пазари Запад" ще го таксуват по 2 лева на час.

Търговията с колела, части за тях, както и ски и аксесоари, която от години се извършва на това място, няма да бъде премахната, но ще се осъществява съобразно тарифа на общината.

Целта на промяната е да се въведе ред около Националния стадион, който да осигури спокойствие и комфорт на софиянци и гостите на столицата, мотивираха се от Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4ти общината ще започне да се справя добре, когато всички нейни и държавни служители извършат публично масово ритуално самоубийство. Така че дерзайте,направете България чиста, почистете я от себе си!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО централната част на ВСЕКИ уважаващ себе си ЕВРОПЕИСКИ град има големи БЕЗПЛАТНИ паркинги.А които е баровец и има излишни пари и/или бърза много, паркира на платените паркинги (не сини,зелени и тем подобни НАШИ измишльотини), като БЕЗПЛАТНИ паркинги има и в по-централните ЖИЛИЩНИ квартали.Ама нали ние сме по-европейци и от европейците...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MAMKA ИМ ГAДHA!!!!Дано се задавят!!!!
7
1
 
7
 
! Отговори
. преди 5 години
...почти 70 хил. лв. ще отидат за поставянето на роботизирана и самопочистваща се тоалетна...70 бона за кен3ф? Ужас! Няма ли да е по-евтино 3 ромБки с кофи и парцали да се заемат със случая?
6
7
 
8
 
! Отговори
До месара преди 5 години
Софиянци не знам,ама вие ,,мигрантите" във всички случаи ще плащате. Ние си имаме стикери по местоживеене и не ни пука.Вие волната миекаща младеж му мислете.И месарю не се заседявай пред лаптопа ,а *** върни кравите,че ще изчезне месото в гората.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във цяла Европа е така в центъра на града и по-скъпо и по строго.Тук свикнахме всеки да паркира където види малко по свободно място./градинки,паркове,тротоари,пешеходни пътеки,входове и изходи,инвалидни места/Като излезе навън българина спазва и знаци и закони,влезе ли на наша територия и пак става гайда и дървен философ.
4
2
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
стига сте публикували една и съща статия! на кой му пука че софиянци в повече ше трябва да плащат за паркинг?!
3
3
 
6
 
! Отговори
az преди 5 години
ако искате реално да оправите нещата , просто забранете трафика в центъра . Естествено с часове за зареждане на бизнеса и ред други правила.Ама е по-лесно да се изстискат малко пари вместо да решите проблема
2
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Камелийчето отново не ме разочарова и написа неграмотно заглавие. Освен това, от общината не се мотивират, както е написало Камелийчето, а необосновано се оправдават.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по два часа на час, много скъпо излиза