Ремонт ли бе, да го изпълни "Трейс"... Локви по бул. "Васил Левски"

Първият дъжд показа и качеството на ремонтираната отсечка
4 сеп 2018 17:00,
92

Това лято серията редовни ремонти по улиците на София засегнаха и бул. "Васил Левски". За почти месец общината преасфалтира част от булеварда, че дори и обособи бус лента.

И така, гладък асфалт, бус лента, какво повече да искат софиянци?

Един пост на "Спаси София" може да ни напомни какво повече може да искат столичани, и особено този изчезващ вид - пешеходците. А именно: По-малко локви!

Още по темата

Първият септемврийски дъжд донесе и първите локви по булеварда, ремонтиран преди по-малко от месец.

"Обектът, който беше възложен на фирма "Трейс" без провеждане на търг, бе преасфалтиран преди по-малко от месец, като Столичната община хвърли немалко усилия в ПР, целящ да ни убеди, колко бързо и качествено е свършена работата", пишат от "Спаси София".

Резултатът е обаче видим и от организацията питат столичния кмет Йорданка Фандъкова дали и този път ще бъде използвано оправданието, че обектът е още в гаранция и кръпки ще покриват... нов асфалт.

"Спаси София" пита и зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев каква сума е платена на фирмата, извършила ремонта.

"Г-н Крусев приключва своя трети строителен сезон, но проблемите с качеството и неспазването на сроковете остават. Важни обекти като ул. "Граф Игнатиев" или бул. "Константин Величков" сериозно се бавят, а с това хаосът за трафика и неудобствата за пешеходци и бизнес продължават", посочват от "Спаси София".

Уви, проблемите не свършват с това. Бул. "Васил Левски" след ремонта стана поредният, който се сдоби с бус лента. Тя обаче така и не се уважава от шофьорите.

Затова "Спаси София" призовава и СДВР да упражни контрол в отсечката, за да може поне един булевард да бъде в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от "Спаси София" = "Зелените" = "Веганите". Това са много скъпо платени мутри, на които се заплащат отдавна огромни средства, за да саботират всичко в България. Който не го знае или се прави, че не го забелязва, явно има капаци на очите. Та така, мутрите от "Спаси София" пак изпълзяха от хралупата.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обектът е още в гаранция и кръпки ще покриват... нов асфалт. Кат му изтече гаранцията ще платим и за кръпките...
38
1
 
12
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
"Не е нужно да си експерт,за да разбереш,че същият асфалт се използва и за асфалтиране на пътищата в Африка." Много си неинформиран и заблуден. Щом критикуваш, трябва да знаеш, че най-добрите и качествени пътища са именно в Африка. А този асфалт се използва за асфалтирането на пътищата в Русия.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли и Фандъкова да подаде оставка заради фирма Трейс?
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е само в ГЕРБ а е много по-дълбок - залегнал е в народопсихологията на народа. На всички нива в частни и особенно в държавни учреждения работят некадърници, но за сметка на това със самочувствие. Където и да отидеш в държавно учреждение ти казват това няма как да стане или това не завсиси от мен и сиправят каквото си знаят от памтивека без грам подобрения и иновации.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конова днеска мие ден маи
34
2
 
6
 
! Отговори
до данчето преди 5 години
хайде стига ти, подавай оставката и ти, изчерпа се вече...
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като загинат 17 човека на бул. Васил Левски и ще се иска пълно преасфалтиране... ще се търсят виновните, кой строил, надзор, министри и тн. Дотогава - всичко е наред. Жалка държавица с много ***.и и алч.ни хора начело като политици, магистрати и бизнесмени... Съвсем скоро всичко това ще бъде в небитието - погребано и загробено, една 1300 години история, писана с много, много кръв и ликвидирана набързо за 40-50 години демокрация и няколко шепи жълтици. Тиквунеее, кажи нещо, бре! Оти спиш?
32
0
 
21
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До макПич няма журналисти.Всички медии пишат според плащането.Шефа нарежда-журналиста изпълнява.За това всички медии са пълни с жълтини.По безопасно еЧак се учудвам как излезе тази статия
31
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърите от Спаси София пак налазиха медиите. Вместо да си седят във форума си и да плюят змии и гущери ни занимават с глупости през ден.
30
0
 
21
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Тва давайте на чужди фирми да строят по скъпо ама поне файда да има така само на вятъра пари не може ремонт и след 2дена пак ремонт бива бива крадене и чудо ама тва . На всичкото отгоре и през комисии минават такива неща който е сложил подписа си че всичко е ок да си слага вазелина и в пандела
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И материалът е от значение. С този герберски материал толкова. " Ние градим България". Ние пък виждаме как градите дворци в подножието на Витоша.
28
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 5 години
Журналистите да подхванат фандъкова и зам. кмета под ръка и да се поразходят до мястото. По пътя може и да ги разпитат, защо е нямало търг, кой ще плаща повторния ремонт и т.н. Задавайте им неудобни въпроси, не ги жалете.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак са пуснали фандък на Трейс!
26
0
 
25
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
От Африка бил асфалтът... Нищо, че ще излезе по-скъп от немски, ако се докара от там. Въпросът не е дотам в материалите, а в изпълнението. То е трагедия. Един човек под мен го е написал- *** акъл не приема, той знае всичко. Преди месец ми трябваше фирма да положи асфалт пред вилата ми- около 50м път. Бяха направени странични канавки- по учебник. Една от 5 фирми се нае да направи наклон към тях. Другите дават акъл, че така не се правело. Разбира се, тази една, беше класи над останалите.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой общ работник е крал от материала и лично Бойко ще го накаже с цялата си строгост.
24
1
 
38
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Не разбирам какъв е проблема. Трейс се правя чудесно. Миналата година ремонтираха бул. Дондуков и после още 3 пъти ремонт на ремонта. Момчетата са страхотни финансисти и явно уважават хранителната верига. Столична община от друга страна явно са доволни от качеството на ремонта. Да са живи, здрави и дано никой не си счупи крака, докато кара колело там.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качеството е ясно вече сме обръгнали и не ни прави впечатление, но съм направо учуден, че освен бус лентата не са направили и велоалея та хептен да няма от къде да минават автомобилите.
22
0
 
28
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Фандупкова що се прави на трейсната? Само питам?!
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдучета кихат си по веригата и така до края на света.Един печели търга той си намира подизпълнители те съответно намират техни подизпълнители така докато стигнат до бай Киро с камина и багера , защото само той има техника да работи.Бай Киро почва да копае,но те не му плащат и той фалира копува някой друг машините и при следващия търг същата схема само ,че с машините е Пешо не Парите са разпределени изхарчени отговорността всеобща ,но най виновен е Киро и Пешо,защото те не са от нашите.