3800 лв. за вода?! Не, това не е заради басейна в мазето

Жители на столичен квартал с абсурдно високи сметки
Обновена: 7 сеп 2018 10:17 | 7 сеп 2018 08:27, Камелия Цветанова
46

Жители на квартал "Красно село" недоумяват къде са отишли над 32 хил. куб. вода, преминали през общия водомер.

Нерриятната изненада дошла със сметките за студена вода, които надхвърлят 1000 лв. на домакинство.

Според един от живущите във входа толкова вода не може да изтече през тръба, която е широка 2 цола, а все пак ако това стане, то блокът ще се превърне в езеро.

"Сметката ми е 3408,32 лв. Това е сметка за 10 години. Последните засичания са за около 50 дена и се оказва, че съм изхарчил 20 хил. куб. вода. Практически това няма как да стане", категоричен е той пред Bulgaria ON AIR.

Друг потърпевш уточни, че няма как да плати сметка за вода, използвана от някой друг.

"За 20 дена ми слагат 500 лв. сметка. Дори и да описват теч от водомер, то трябва да има басейн в блока. Новият водомер трябва да отчете същото количество, а това не става", обясни още опареният клиент.

Жителите на блока твърдят, че са подавани жалби както до "Софийска вода", така и до други институции, но отвсякъде казват, че това е нещо нормално.

Все пак от "Софийска вода" ще дойдат на повторна проверка, за да проверят сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До ДомоуправителЩОМ МИСЛИТЕ, че ги разбирате тези неща повече от мен, няма да ви досаждам.
42
1
 
1
 
! Отговори
Домоуправител преди 5 години
Та такъв ,,малък,, теч Жо едва ли ще може да го открие. :)
41
1
 
3
 
! Отговори
Домоуправител преди 5 години
Малко факти и тогава продължете с коментарите. За теч не може да става дума без да се забележи. За 50 дена е отчетено че са изтекли 20 000 тона. т.е. 17 т/ч. Е такъв теч няма как да не се забележи при положение че захранващата тръба е на 2м. над основите на мазето. За целия период са отчетени 30 000 тона или това е воден стълб с основа 1кв.м. на височина 30 километра т.е. някаде в стратосферата.
40
1
 
1
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До ПотърпевшНаредба 4 и Общите условия на Софийска вода нямат противоречия. Меродавна е Наредба 4 на МРРБ. Ако дойда на адреса мога да открия причината за проблема за 1 час. Десет години съм се занимавал с такива проблеми. Причините са различни.Преди 3 години в съседния ви блок 411 вх. Г открих проблема им- от един апартамент бяха навъртяни 550 кубика.На първо време, проверете дали общия водомер не се върти постоянно. Той трябва периодично да спира неподвижен, ако стоиш до него 5- 10 минути.
39
0
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До ЖоДейността не се регулира с наредба, а с Общите условия на Софийска вода, така че в тях и хляба и ножа ! Тук сметката от индивидуалните водомери е средно 20 лв. а разпределена от общите 3000 !!! понимаеш ? трябва да се плати това което е разходвано , а не това което не е!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До АнонименТеч няма!
37
0
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
До ПичПич ли си с москвич ли си не те знам, но не ти пожелавам такива смвеки. Теч няма, присто развален видомер, които си вземат от Софийска вода да си го проверят и казват ок е?! то кскво да кажат? Просто те отсвирват . Обема уж изразходван би подкопал сградата и би образувало езеро! С този дмешен коментар ти пожелавам да им станеш клиентче на Соф. вода ;)
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да си правите рибарници у апартаменто! Одете на язовиро!
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има теч дори и много сериозен може и да не се вижда нищо на повърхността. Изтича си по каверни и пясъци в някой водоносен пласт и заминава надолу. Няма мокро няма нищо
34
5
 
3
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Анонимен 35 "Това с общия водомер..."Нещата с ВиК услугите са регламентирани с Наредба на МРРБ и са задължителни за цяла България. Доставката на вода е до границата на имота, т.е. до Общия водомер. Причината е, че ВиК оператора не е собственик на вътрешносградната ВиК мрежа иняма как да контролира и да поддържа тръбите в сградата. Те са собственост на живущите.Затова водата, преминала през общия водомер трябва да се заплати. Водомерите по апартаментите служат само да се подели тази сметка.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с общия водомер е порнография. Може да се сложи водомер на крана в общото мазе, откъдето да си точи вода чистачката на входа и толкова.Необходимо е Софийска вода да стане собственик на водомерите и да си ги подменя за нейна сметка и да отговаря за потреблението на вода до индивидуалните водомери на всеки, тоест до конкретната точка на потребление във всеки апартамент. Откъде накъде клиентът ще плаща за нещо, което не ползва в собственото жилище? Така е във Франция. Кожодери!
32
1
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Пич 33 Какви тарикати бе ? Всеки нормален човек даже и тези от ВИК трябва да светнат, че това не е възможно. Дали пък някой от блока не си е полял 500-те декара земя на село ?
31
13
 
1
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Тъжният плач на група тарикати. Такива ги има много по блоковете за съжаление.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата събота в курортен комплекс Албена завърши Спартакиадата на работещите във ВИК. Награждаването завърши с фойерверки каквито няма и на официални празници, а отборно "Софийска вода" бяха първи. Явно някой трябва да плати цялата сметка , че и да има награда за победителя.
29
3
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Само за уточнение... цената за топлинна енергия е регламентирана от закона за енергетиката и не се определя от Топлофикация
28
0
 
13
 
! Отговори
МОНОПОЛИ преди 5 години
ТАКА Е ПРИ МОНОПОЛИТЕ . СОФИЙСКА ВОДА , ТОПЛОФИКАЦИЯ , ЕЛЕКТОФИКАЦИЯ , ТЕЛЕФОНИ ..... И Т Н .НАДПИСВАТ СЕ СМЕТКИТЕ , ПЛАЩАШ ...? , И ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЗВАШ , ЧЕ НЯМАШ СЕСТРА ...АБСУРДИ, КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ , А УФСЕТЕ /ОВЦЕТЕ/ БЛЕЯТ ЖАЛНО И .....МЪЛЧАТ???? ДОКОГА ????
27
3
 
8
 
! Отговори
До пингвина с № преди 5 години
СтраСбург се пише запомни със С ! Преди да ръсиш акъл първо имай за себе си !
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общ водомер е като в ТКЗС- то. "Кой кон хванат той въшее"
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация има и друга цена. Казва се "служебна цена". Ударилите "служебната цена" мърдане няма. Няма да помислиш нито за Омбудсман, нито за Стразбург
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая методика "прогнозно отчитане и цена" се измисли от топлофикация "АД". И сега като зараза всеки монопол с "прогнозни отчети". Направо мерки, теглилки и уреди ще отпаднат в България.Ще им покажем на ЕС как да се отчита.