3800 лв. за вода?! Не, това не е заради басейна в мазето

Жители на столичен квартал с абсурдно високи сметки
Обновена: 7 сеп 2018 10:17 | 7 сеп 2018 08:27, Камелия Цветанова
46

Жители на квартал "Красно село" недоумяват къде са отишли над 32 хил. куб. вода, преминали през общия водомер.

Нерриятната изненада дошла със сметките за студена вода, които надхвърлят 1000 лв. на домакинство.

Според един от живущите във входа толкова вода не може да изтече през тръба, която е широка 2 цола, а все пак ако това стане, то блокът ще се превърне в езеро.

"Сметката ми е 3408,32 лв. Това е сметка за 10 години. Последните засичания са за около 50 дена и се оказва, че съм изхарчил 20 хил. куб. вода. Практически това няма как да стане", категоричен е той пред Bulgaria ON AIR.

Друг потърпевш уточни, че няма как да плати сметка за вода, използвана от някой друг.

"За 20 дена ми слагат 500 лв. сметка. Дори и да описват теч от водомер, то трябва да има басейн в блока. Новият водомер трябва да отчете същото количество, а това не става", обясни още опареният клиент.

Жителите на блока твърдят, че са подавани жалби както до "Софийска вода", така и до други институции, но отвсякъде казват, че това е нещо нормално.

Все пак от "Софийска вода" ще дойдат на повторна проверка, за да проверят сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Соф. вода" и други институции им казали - да плащат и други правели така". За Клиета.! ДА РАЗБЕРЕ , Ако не се е начил да краде. Да се нучи да краде и да плаща. Грешката е негова!!!.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече се е случвало и на нас, живеещите на ул. "Козлодуй" в София преди години, два пъти за 12 месеца тогава уж се включи и предишния омбуцман и нищоооо. Някои от съседите все още погасяват сметки сякъш не басейн а морето е в задния ни двор и го захранваме с вода за да не пресъхне. Но поне ни сложиха нови кранове и водомери. Чудно как този "прецедент" се повтаря постоянно някъде.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички държавни институции и предприятия гледат по всякакъв начин да стъжнят живота на обикновения българин. ПОсле държават ще иска българите от чуждина да се връщат в България. Как да се върнат в България българите, като при положение, че самата държава извива ръцете на останалите в България българи?
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в тоя вход няма ет. Собственост с избран управите Виновна е местнота враст . Тя да плати разхода на соф. Вода. А местната власт може да си събере 1000лв. За липса на избран управител блока. Така е по техните правира.
19
2
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
е за това трябва да се плаща всеки месец, а не прогнозни сметки с месеци, и на края хоп - кво стана! същото се отнася и за парното - имаме да ви даваме,..... ааааааа не, вие имате да ни давате!
18
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕТ. Собственост, дом. управителя ще извади от сметката с идинидуалните разходи общата част на разхода / теча от авапията/ и ще плати от касата.
17
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не, не е прецедент. Една година ходене по мъките и разправии за сметка от 3400 лв. от софийска вода. Да не говорим, че на база тая сметка автоматично сумата се разпредели по 300 лв за всеки следващ месец, за да не се разкарват. Жалби, проверки, смяна на водомери, архивна оценка на сметките през годината доказаха, че изравнителната сметка е 90 лв. Ако мине номера....
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До15 И така не е правилно. Методиката ще натовари и хора на които ще им се струва много прогнозно това изчисление и умишлено надписано за тях. Така колективната безодговорност за отстраняването на аварията. Ще се прехвърри към криенти които може и да не живеят в имота си, но ще ги задължат да плащат формална фалши сметка
15
2
 
23
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
- Топлофикация ли е?- Не, Софийска вода.- И на вас да ви ... майката.
14
3
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Не е така. Плащат си ги всеки в своята сметка. За общите части се плаща от касата на блока, само ако има водомер за този разход, а при авария водомера за общите части няма нищо общо. Разликата между показанията на общия водомер и сумата от показанията на водомерите по жилищата (може и да няма водомери в някои жилища), се разпределя по определена методика към всяко жилище. Ако при авария се излее вода в мазето за 20 хиляди лева, тези 20 хиляди лева се разпределят към сметките за хората в блока.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалист. За това общите части в ЕТ. СОБСТВЕНОСТ СЕ ПЛАЩАТ ОТ КАСАТА НА ЕТ. , НЕ ОТ ВСЕКИ КЛИЕНТ. КАКТО: СТЪЛБИЩЕ, АСАНСЬОР, ПОКРИВ, СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ. Но в тия случаи дружествата обичат да си вземат бързо парите без да спазват правилата.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До11. Напълно си прав. Когато ми надписаха в сметката от топлофикация. Отговориха ми; "Другите как плащат"
11
12
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Най-вероятно са имали някаква авария в мазето им след общия водомер, която не са си отстранили навреме и са се изляли много кубици вода, но си траят за това. Често срещана ситуация.
10
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ВИК ДРУЖЕСТВОТО ПРОБВА АКО СЕ ХВАНАТ И ПЛАТЯТ ВЕЧЕ СПОКОЙНО ЩЕ НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ И ЩЕ ТОЧАТ ХИЛЯДИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. НЯМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН НЯКОЯ ДАЛАВЕРА НА ДРУЖЕСТВО КОЕТО ДА НЕ ЗЛОЕПОТРЕБЯВА СЪС СМЕТКИ ЗА АБОНАТИТЕ СИ. ДАЛИ ТЕЛЕФОНИ, ДАЛИ ЕЛ. ЕНЕГИЯ, ВОДА, ПАРНО И Т.Н. ПРОБВАТ ХОРАТА АКО СТАНЕ О,КЕЙ. АКО ЛИ НЕ СТАНАЛО Е ГРЕШКА. ЕДНА НУЛА В ПОВЕЧЕ НИЩО НЕ Е НАЛИ.
9
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Грешка няма, все пак някой трябва да плати сметките на сиyксите ;)
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си плащат. После нали някой ще чака да ги "източи" тия пари.
7
1
 
23
 
! Отговори
man преди 5 години
Не разбирам: защо пишете с диалект? Текни, къпи.. Ужас!
6
0
 
26
 
! Отговори
DDD преди 5 години
Четейки статийката, се сетих за един стар, но явно още актуален виц: "Човек звъни по телефона: -Ало, ало, ЧЕЗ ли е?... -Объркали сте номера, господине. Тук е Софийска вода. -Няма значение. И на вас да ви е-а майката!..."
5
0
 
20
 
! Отговори
До2 преди 5 години
Да не плащат ми да си хващат адвокат
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Написани са 100% според сумата това са 2000кубика това ако текне в блока той ще падне това е цял язовир а един човек от семейство на месец изразходва максимум 5-6 кубика и то да се къпи по 5 пъти на ден