Спират строителството на пропадналия обект в "Овча купел"

Фандъкова сезира прокуратурата за аварията
10
Спират строителството на пропадналия обект в "Овча купел"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Строителството на обекта в район "Овча купел", където рано тази сутрин пропадна неукрепен строителен изкоп, се спира. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Заповедта се издава от ДНСК заради допуснатото съществено отклонение от одобрените строителни книжа от фирмата "С. А. Г. Груп" ЕООД.

На място са извикани проектантът по част "Конструктивна" и надзорната фирма на обекта, на които е разпоредено да се представят техническо решение за укрепване и засипване на пропадналия изкоп.

Още по темата
Главният архитект на Столичната община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България.

Столичната община и Камарата на строителите ще инициират законодателни промени с мерки за санкциониране на строителни фирми, които допускат нарушаване на мерките за безопасност в строителството.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е сезирала Софийската градска прокуратура за строителната авария, допусната от фирмата.

По-рано тази седмица Направление "Архитектура и градоустройство" на Столичната община стартира процедурата по изработване на задание за цялостен подробен устройствен план на ж.к. "Овча купел-1".

С плана ще се обособят урегулирани поземлени имоти за съществуващите жилищни блокове, необходимите терени за локални градини, ще се оптимизира мрежата от улични паркинги, като се проектират и велоалеи. Процедурата по изработване на ПУП е по инициатива на кмета на район "Овча купел" Христина Семерджиева и на база вече влязлата в сила кадастрална карта за района, както и засиления инвестиционен интерес, породен от строителството на третия лъч на метрото.

Изработеният проект на задание за ПУП ще се представи на гражданите на района за обществено обсъждане.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оставаше и да продължат да потъне Овча-жупел!
8
2
 
4
 
! Отговори
БОНЕВ преди 4 месеца
До Друго си е: НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ В НАЧАЛОТО НА "ДЕМОКРАЦИЯТА",ЧЕ ТОВА , КОЕТО СА ПОСТРОИЛИ КОМУНИСТИТЕ ,"ДЕМОКРАТИТЕ" НЕ МОГАТ САМО ДА ГО БОЯДИСАТ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПАНЕЛКИ , МОСТОВЕ , ТУНЕЛИ И ДРУГИ НЕЩА. КОГАТО ПАНЕЛКИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ РУШАТ ,ЗАРАДИ ИЗТЕКЛИ СРОКОВЕ И НЕОБХОДИМИ УКРЕПИТЕЛНИ РАБОТИ , ОПРАВДАНИЕ ПАК ЩЕ ИМА. ПАК КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СА ВИНОВНИ.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Друго си е 6
Айде пак лъжи! Абе всичко е БКП бре човек! Що се заблъгваш? Разберете го един път за винаги! Виж и миналото и на тая герб-кметица и ще и лъснат червените бозки!
6
0
 
17
 
! Отговори
Друго си е преди 4 месеца
Герберастки кмет - никаква корупция, всичко законно, остава да падне панелка от некадърността им, е тогава вече ще е сеир. Важното е Иванчева да е в ареста.
5
0
 
11
 
! Отговори
Dtrumppp преди 4 месеца
Некадьрници, за нищо не ставате- масово сте такива
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А, че то като спрът един обект и софиа ще се оправи ! Тя пропадна веднага след като на власт дойдоха от се де ра с ти я та 1990 година
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
София е едно гето..................най-пропадналата столица на най-бедната държава в ЕС!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
hzaj преди 4 месеца
да бе да, е тфа вече не е вярно, не може да е :D
1
8
 
28
 
! Отговори
културен министър преди 4 месеца
Построите там паметник на Баце , как държи суджук в ръка !