Строеж доведе до язовир в "Овча купел", но... всичко било наред

Хората пък готови да влязат в ямата, за да спрат строителството
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева пристигна на мястото на строителния обект, където след свлачище в изкопа пропадна автомобил, каза, че очаква експерти от Дирекция за национален строителен контрол, които да изследват и да се произнесат за това, което трябва да се случи и да се направи на мястото.
Още по темата
Семерджиева напомни, че по документи с този строеж всичко е наред, но сега се вижда, че явно не е така.

"Няма да се допусне гражданите по никакъв начин да бъдат наранени. Фирмата изпълнител ще си поеме съответната отговорност. Отговорността ще я кажат експертите, когато дойдат на обекта", подчерта кметът на район "Овча купел" пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Христина Семерджиева обясни, че тя няма нищо общо с издаването на разрешителни за такива строежи, които са били от трета категория и за които разрешение се дава само от главния архитект на Столичната община.

"Нямам никакви правомощия по одобряването на строеж. Аз много пъти обясних на хората, че не съм оправомощено лице нито да дам разрешение за строеж, нито да спра обекта", настоя Семерджиева.

Тя посъветва собственика на пропадналия автомобил да поиска обезщетение от строителя, а граждани на "Овча купел" декларираха готовност дори да влязат в изкопа, за да спрат строителството.

"Съжалявам, че този строител не е тук, за да отговори на всички тези въпроси, които поставят гражданите към него, а аз трябва да се червя, заради неговите действия", каза още Семерджиева.

Жители на района пък настояха служителят, който е подписал разрешение за започването на строежа, да се изправи пред тях. На този призив кметът отговори, че служителят е в отпуска, но заместникът му се очаква да дойде пред хората, заедно със служите на ДНСК, който също се очакват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
34
 
! Отговори
Кой преди 5 години
Строителя е САГ. Доста активен в района.
52
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НИЛСКИ КОМАРИ ИМА ЛИ В БЛАТОТО?
51
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е имал дедо му нива там, значи е орал и сял тази нива. Ерго - бил е селянин.Тогава този какво се прави на столичанин, като че ли е аристорат от английския кралски двор.Коренът му селяндурски!
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ПЛУВНИ БАСЕЙНИ ВИ СТРОИ ФАНДЪКОВА И ПАК НЕДОВОЛНИ.
49
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А рибиловен билует че ни дирят ли??
48
8
 
34
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Преди време имах връзка с една женица от блока на първия кадър.Там градинка няма, има голямо пространство, обрасло с храсти, за което никой не се грижи. Изкопът е пропаднал заради скъсания водопровод, иначе мястото е на баир и подпочвена вода на тези 4-5 метра няма. И от самото видео се вижда, че блоковете са на поне на 50-60 метра от дупката. Да, между другото тези активисти са нацвъкали един ред грозни бетонни клетки пред блока. Въобще стандартна соц. панелна ***.
47
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па кво! Няколко шаранчета и на пролует че си заметат от балконите! А и неколко жабчета да турнат (они сами че си додат) и шуките че лапат попови лъжички.
46
2
 
45
 
! Отговори
ГРОБ преди 5 години
Герберастията до шия
45
0
 
47
 
! Отговори
Е па преди 5 години
утре някой може да извади документ, че плочките пред входа ти са на дядо му обора едно време, достатъчно са добра сума пари и герб кмет (герб=корумпиран). Ще протестираш ли тогава или ще пуснеш въжена стълба от терасата си? А герберасте?
44
2
 
32
 
! Отговори
Аз бе преди 5 години
аз ги възстанових, кой друг, ако не аз. Доволен ли си сега
43
0
 
40
 
! Отговори
А де преди 5 години
До 43,А бе КОЙ е реституирал и кога,кога??? тия междублокови пространства???
42
1
 
49
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
ако светлият комунизъм не беше строил разумно, чие междублоково пространство щяхте да застроявате сега бе боклу ци крадливи :)))
41
3
 
55
 
! Отговори
Не се правете преди 5 години
на гламави, герберасти. Кой е възстановил частен имот в жилищен квартал? Като е имал дедо ти нива там преди 100 години, ще получи отново НИВА в софийското поле, а не градинката под носа на хората в жилищен квартал. Ай ще ви у тарикатите нагли
40
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПРАХЕАйде да не ми ги разправяш на мен тия за светлия комунизъм! Имай предвид че всички тия протести дето лягат пред багерите са абсолютно незаконни и в една нормална държава полицията щеше да дойде и да ги арестува за намеса в частна собственост а не да спират строежи защото на някой не му харесва там да има сграда.
39
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имота е частен и има разрешение за строеж. Проблема е в немърливото укрепване на изкопа до колкото виждам от снимките.Не ми е ясно как така обаче разни лелки се обявавяват против строителството в частен имот. Ако имота е техен и някой не им разреши да строят на него ще вият до небето. Ако някой предложи да им събори блока и да направи градинка на негово място няма да са съгласни ама в чуждия имот може да е градинка.
38
0
 
40
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Абе хора каква риба има там и колко се плаща на пръчка хахахахах
37
2
 
44
 
! Отговори
179 преди 5 години
Еее здрава е немската машина. От колко високо е паднала и почти нищо и няма. А Инфраструктура строена от българи - строи се блок то излиза накрая язовир хаха , прави се асфалт уж качествен след 1 година пропада...
36
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да се заяждам с някой само да питам този на първата снимка последовател на Каракачанов ли е, защото носи СИНЯ КАСКА. Дали е "умиротворител"
35
1
 
53
 
! Отговори
ПРАХЕ преди 5 години
пич, като управляваха комунистите, имаше ред и закон, тези са обикновени крадци, не се бъркай. Едното е идеология, другото престъпление.
34
4
 
43
 
! Отговори
AXE преди 5 години
Е стига бе, тя е кмет и не знае какво се случва в нейната община..............Е те това е безкрайното лицемерие на ГЕРБ=БКП. Така се узурпира власт, като правиш пропаганда и цензурираш медиите. И посе що не се връщат децата ни....Защото сме бананова република, управлявана от шайка КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!