Бял дим за детските градини: Ще се работи за още забавачки!

Исканията на родителите засега са удовлетворени, няма да протестират
10 сеп 2018 15:00,
13

Родители излязоха на протест пред Столичната община заради кризата с местата в детските градини и ясли. Те самите предлагат спешни мерки, с които да се реши проблемът.

Недоволните поискаха децата, останали извън класиранията, да бъдат обезщетени, ефективен план за построяване на нужните институции по квартали и цялостно подобряване на системата.

Още по темата

По последни данни около 8 хил. малчугани чакат да бъдат приети в детските градини.

Пред Bulgaria ON AIR отрганизаторът на протеста Васил Николов от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система посочи, че след проведената среща с представители на Столичната община са стигнали до консенсус.

"От общината се съгласиха, че в столицата има нужда от допълнително строителство на детски градини и обещаха да се работи в тази насока. Исканията ни към момента са частично удовлетворени и не предвиждаме нови протести", каза той.

Това, за което двете страни не успяха да се договорят помежду си, е искането на протестиращите директорът на Дирекция "Образование" Мария Минчева, както и на Ирена Николова - главерн експерт в Дирекцията, да бъдат отстранени от длъжност.

От Столичната общината пък коментираха, че позитивен диалог не се води с разговори за оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Работете за деца първо, после за забавачки.
11
1
 
3
 
! Отговори
Sofia 1914 преди 5 години
В квартал Славия има голяма постройка на 2 етажа, голяма колкото жилищен блок. Това е бившият дом за деца без родители.Сега вътре се ширят 8-10 деца. В съседтсво детската градина от другата страна на улицата буквално се къса по шевовете. Хора от съседните блокове са с деца без място там или са принудени да ги карат незнам къде си.Това е неморално!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От една страна стотици хиляди селяни дойдоха с децата си в София.Много от тях родиха тук.Това е основният проблем.Но от друга страна в някой райони има места,тоест селяните са претенциозни и избират престижни квартали.Но не трябва и да забравяме,че фирмите на Бойко Борисов предпочитат да строят огромни блокове и молове,вместо да строят детски градини.
9
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Бял дим... - сега остава само и бял прах да им раздадат по детските градини...
8
0
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
това че няма да търпите "нарушенията" означава ли че ше се върнете по родните си места?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да имаш дете в България, наистина е приключение. Пълен геноцид. уж демографска криза, а детски градини за децата няма и няма и да има. Тези обещания вървят от много години. Направо се чудя, намалява ли раждаемостта или се увеличава ?
6
1
 
3
 
! Отговори
Митака преди 5 години
Отново лъжи на фандъкова и нейния екип. Нали бяхте решили проблема бе и нямаше деца да чакат за детска ? Плащам си данъците обаче за моето и за много други деца детска градина няма и няма и да има. От 20 години не са направили нищо и сега няма. Ще ремонтират 2-3 стари крила и ще ги дават по телевизията и за децата отново детски няма да има.
5
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Детската градина в началото на ул. "Уйлям Гладстон" /бивша "Владимир Поптомов"/ беше върната на собствениците по закона за реституцията. Беше малка скромна къща. Собствениците я оставиха да рухне сама и сега е платен паркинг. Детската градина на ул. "Уйлям Гладстон" /откъм бул. "Витоша"/ също биде върната на собствениците. Запазена е само детската площадка към нея. Детската градина на ул. "Неофит Рилски" /откъм малките пет кьошета/ също бе върната на собствениците и сега е пицария "Уго".
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОБЩИНАТА ИМА МНОГО СВОБОДНИ ИМОТИ, КОИТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ, НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ТАКИВА ОГРОМНИ КОМБИНАТИ- ТЕ СА ОСТАТЪК ОТ МИНАЛОТО. СЕГА В ЕВРОПА ДЕТСКИТЕ ГРУПИ СА ПО 7/10 ДЕЦА У НАС 30 В ГРУПА.
3
3
 
10
 
! Отговори
Умните емигрират преди 5 години
Като имате деца и държавата която населявате не ви осигурява достатъчни социални условия за да ги отглеждате спокойно, сменете държавата. Много българи го направиха и са щастливи далеч от държавата-мащеха. Другия вариант е гражданско неподчинение и революция!
2
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Ето решение от 2012 за строеж на ОДЗ. Теренът си е празен и сега - жк Обеля 1, кв. 38а, УПИ-1 за ОДЗ:https://sofia-agk/FileBrowser/File?path=esoft%2Fplanove%2Fpodrobni%2F2012%2FRESHENIE_492_NA_SOS_OT_27-09-2012.pdfПрочети още на: https://dnes.bg/sofia/2018/09/10/roditeli-pred-obshtinata-iskat-zabavachki-i-ostavki.387381#comment-newest
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва е някъв ужас, все едно както купонната система - на всички им се яде, ама за някои няма. Добре че моето семейство изкласихме през тоя период.