Родители пред общината – искат забавачки и оставки

Настояват и за автоматизиране на приема за първи клас
10 сеп 2018 12:15, Анисия Иванова
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест с искане за по-качествена и иновативна образователна система се проведе пред сградата на Столичната община. Протестът е организиран от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Още по темата

Преди два месеца от комитета разкриха, че над 4000 деца са приети нерегламентирано в столичните забавачки по линия на хронични заболявания.

Сред исканията на протестиращите са повече детски градини, ясли и училища, съобразени с нуждите на всеки квартал, както и обезщетения за всяко семейство, чието дете е останало извън класиранията за прием.

Протестиращите настояват и за автоматизиране на приема за първи клас, както и допълнителни възпитатели във всяка група, в която децата надвишават необходимия брой.

Искат се две оставки - на директора на дирекция "Образование" към СО Мария Минчева и на главния експерт Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
10
 
! Отговори
Рентиер преди 5 години
До МенНямаш никаква представа от действителността, щом си мислиш, че всеки софиянец има празни парцели из целия град, на които сам строи сгради. Презастрояването, за което говориш се дължи на хората от провинцията, които масово си продавате земите, за да си купите панелна дyпкa или паянтово, гипсокартонено "ново строителство" в София и 15 годишно BMW. Това е голяма грешка, която тепърва ще осъзнавате.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че проблема е в провинциалисти или софиянци, а в тези, които удобряват уствойствените планове и разрешават да никнат цели квартали като Манастирски Ливади в София, без идея за градини или училища. Този проблем не е само в София, същия е и във Варна и в Пловдив и в Бургас... може би и по други места
19
3
 
7
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Стига с тези спорове по оста София - провинция ! Това е изключително глупав спор ! Какво значение има къде си роден ? Над 99 % от българите сме бедни в сравнение с европейците ! В случая проблемът е, че управляващите закриха един куп детски заведения и сега страда цяла България. Вместо да се джафкате по форумите излезте и подкрепете този протест, защото децата ни ще бъдат потърпевши, а на политиците им е все тая кой-къде е роден !
18
6
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До РентиерАхам, значи, ти едно празно място вместо да го направиш парк или градинка, или пък паркинг го правиш блок и после аз съм виновен... Мдааа така е провинциалистите са виновни. Има един братя георгиеви, дето университет ви построиха, защото софия когато става столица няма нищо, всички коренях шопи са неграмотни и прости. Та интересно от къде се пръкна тая кореняк-интелигенция. Цяла българия работи вече 130 години да направи една селска клоака на нормален град, за съжаление без успех
17
2
 
8
 
! Отговори
Рентиер преди 5 години
До МенАма ти много ги разбираш нещата, бе шумкар! Провансалците продължавате да си живеете по панелните гета, които и без това бяха построени за вас. Презастрояването в новите т. нар. "квартали", също е заради вас. Щото само вие купувате или наемате жилища там, където няма никаква инфраструктура и всичко е само кал или прахоляк в зависимост от времето.
16
5
 
9
 
! Отговори
Софийска баница преди 5 години
До МенКато си имате градове с традиции, що не стоите в тях, всичките се мъкнете "на София"?А това, за "втълпяването, че софиянци са нещо повече от останалите" съществува само в селяндурската кратуна. Именно провинциалистите, понеже имате комплекси спрямо София, затова винаги се опитвате да вменявате някаква вина на софиянци и да им приписвате поведение, което няма нищо общо с действителността. Конфликта "София-провинция" сте го измислили провициалистите и усърдно си го поддържате.
15
8
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименАбсолютно съм съгласен, че има проблем с градините и у-щата и той трябва да се реши. Само че не за сметка на цяла българия дошла да работи в софия. В крайна сметка софиянци си разпродадоха наследствените имоти и си дават под наем жилищата на провинциалисти. Т.е те са виновни за презастрояването и проблемите с местата в градините, но сега провинциалистите трябва да плащат сметката. Не е много честно, но е точно в стила на софиянци - само взимаме без да даваме.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фацебоок драми.
13
6
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Софийска баницаБягай да спиш че трябва да стваш в 2 през нощта да печеш баница. Номера е че тук в софия в съсредоточено всичко от комунистическата власт. Но пък софиянци са един специален вид темерути отглеждани от власста. Втълпено им е че са повече от останалите. А провинциялиста знае че всичко зависи само от него, упорит е, често е от град с традиции (копривщица, търново, пловдив) за разлика от ***, който преди 130 години пак се е събудил в калта, но вече столичанин.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бях на протест, немякам, родена съм в София, децата ми също, не съм чистачка, а инженер. Проблема е в липсата на места в градините и той трябва да се реши, защото от година на година става по-зле и по-зле
11
2
 
9
 
! Отговори
Софийска баница преди 5 години
До Мен"всички високоплатени позиции са заети от провинциалисти, а чистачките са софиянки."Абе, на провинциалистите, нещо не ви се връзват опорните точки. Не само, че не се връзват, ами си противоречат. Хем ревете, че София ограбвала провинцията, хем всички провинциалисти работите в София, но за само за ВИСОКИ заплати. Синхронизирайте си опорните точки и тогава пак пробвайте да оплювате София.
10
6
 
3
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Къде са детските градини бре, другаре? В моя роден град от 10-12 сгради останаха не повече от 6. Едната стана колбасарски цех, друга стана шивашки цех, трета събориха и мутрите построиха кооперации. А децата кучета ги яли? Ако бяха стояли сградите дори 10 години празни сега един ремонт пролетта и до есента щяха да са готови. Само мога да си представям какви ги е вършила местната власт в София.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много злобни коментари против родителите. На 39г съм - роден в софия. Детето ми е на 4г. - няма място за него в детските градини. Жена ми съответно не работи, за да го гледа. Загубили сме вече надежда да го вземат някъде. Имам и други познати са по същия начин. Фандъкова откровено и брутално лъже, че проблема е решен. Реалността обаче е друга - абсолютно никой не го е грижа.
8
9
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До анонименВиж сега тука една шепа комплексирани софиянци, които живеят в жилищата си с родителите си злобеят, защото просто нямат избор. Те за нищо не стават и ако трябва примерно да си пратят децата на входно ниво в частно у-ще никога няма да ги приемат, още повече, че заплатата на таксиджия и фризиорка не стига. Та как няма да хейтят като всички високоплатени позиции са заети от провинциалисти, а чистачките са софиянки. Сори, провинцията има традиции, а софия едни жълти павета...
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименЩо така си нервен бе, ceлcки?
6
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 5 години
До скоро родители протестираха за намаляване на броя деца в детските градини. Утре като няма място за децата ще реват да се увеличават групите. Няма угодия. Да не се взимат решения под натиск на протестиращи!!!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където се наврат родителите, предизвикват неуредици. И го правят НЕ за доброто на децата си, а за собственото си удобство. После друг им е виновен.
4
6
 
17
 
! Отговори
месара преди 5 години
миекащите "софиянци" на протест! е заради такива провинцията запустява,ниви продават, бегат от селата та да се заселят в манастирски ливади (и веднага пищят че нямало нещо). работа нямало на село, на трамвай им се возило, футболисти за зетове искали, или дъщерите им плейки, миски и силиконки да станат! жалка картинка!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да се изкарва здраво дете болно, само за да го приемат в удобна за родителите детска градина представлява много силно дърпане на опашката на дявола.
2
3
 
17
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Всеки от тия протестиращите би се възползвал ако имаше възможност да уреди отрочето със забавачка по втория начин.