Родители пред общината – искат забавачки и оставки

Настояват и за автоматизиране на приема за първи клас
10 сеп 2018 12:15, Анисия Иванова
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест с искане за по-качествена и иновативна образователна система се проведе пред сградата на Столичната община. Протестът е организиран от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Още по темата

Преди два месеца от комитета разкриха, че над 4000 деца са приети нерегламентирано в столичните забавачки по линия на хронични заболявания.

Сред исканията на протестиращите са повече детски градини, ясли и училища, съобразени с нуждите на всеки квартал, както и обезщетения за всяко семейство, чието дете е останало извън класиранията за прием.

Протестиращите настояват и за автоматизиране на приема за първи клас, както и допълнителни възпитатели във всяка група, в която децата надвишават необходимия брой.

Искат се две оставки - на директора на дирекция "Образование" към СО Мария Минчева и на главния експерт Ирина Николова.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
17
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
миекащите "софиянци" на протест! е заради такива провинцията запустява,ниви продават, бегат от селата та да се заселят в манастирски ливади (и веднага пищят че нямало нещо). работа нямало на село, на трамвай им се возило, футболисти за зетове искали, или дъщерите им плейки, миски и силиконки да станат! жалка картинка!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това да се изкарва здраво дете болно, само за да го приемат в удобна за родителите детска градина представлява много силно дърпане на опашката на дявола.
2
3
 
17
 
! Отговори
;-) преди 5 месеца
Всеки от тия протестиращите би се възползвал ако имаше възможност да уреди отрочето със забавачка по втория начин.
1
3
 
31
 
! Отговори
Чиновник преди 5 месеца
Родителите да спрат да дават подкупи, за да приемат децата им в определена от тях детска градина и места ще има. Хаоса го създават именно родителите с безграничната си наглост,
безотговорност и нежеланието да спазват каквито и да било правила.