Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
6
 
6
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Смяъах го слаб президент - Росен Плевнелиев ,ама той излезе и много злобен Никой не си е позволявал така да напада настоящ президент.Не съм очаквала такава реакция .ПРОВАЛ за Плевнелиев!!!!
199
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, Радев постоянно се среща със световни лидери. Скоро и междугалактически. Велик лидер,и не е *** и да навежда глава пред секретарката на слави.
198
8
 
19
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Това *** Плевнелиев още повече ме дразни и от преди. Не спира да дрънка глупости...
197
8
 
21
 
! Отговори
Dchev преди 5 години
Абе на този ПРЕДАТЕЛ няма ли кой да му каже да спре да говори глупости?!На никой не си интересен бивше псевдо президенте!
196
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев бил популист,обаче ти си едно "нищо"
195
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роска ай да не се самозаблуждаваме ! Моля ти се ! От бита карта като теб такива думи звучат като злоба бе .
194
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПлевниТоя беше министър в кабинета на боцю.Това ако не е изпълнителна власт тогава не знам какво е....Да не говорим, че вожда го погали по главата и каза "и магаре да издигнем, ще го изберат".
193
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи така: няма да влиза в политиката, но не вижда проблем да плюе по действащия президент.
192
10
 
28
 
! Отговори
Х преди 5 години
Както стана ясно, силата на росенчо е в плюенето. До такава степен, че индиректно оплю себе си. Колко жалко, че сме имали такъв долнопробен президент.
191
9
 
29
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Плювно ти не можеш да се срявняваш с Радев просто е класи над теб и ми е неприятно да подсещаш за жалкото си съществуване.
190
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този мишмурок какво защо говори само глупости
189
5
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
ОТ Д Н Е С - Б Г цензурират думата п л е в н ю, това е многозначително драги ми слагачи!!!!!!
188
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
плевнелиев никога не е бил политик а беше предложен от икономическо лоби и назначен за президент от наследника на бай ви тошо.
187
7
 
29
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Относно Президента Радев, самия факт, че цеко тъпира и *** Банов не спират да сипят помия по негов адрес ме прави автоматично негов фен.Той не е ляв президент, той може спокойно да мине за консерватор-патриот, и това че беше издигнат от БСП е поради факта, че логично няма друга партия която в момента да заема дори частично подобна позиция. Виждаме ги патрЕотите, виждаме и център-дясното ГРОБ. Рашетников бил начертал плана, той ли начерта на ЦЕЦА грозната мутра на гербавата бюлетина?
186
4
 
25
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Опазил ни БОГ от това богатите и успелите да са ни морален коректив и да очакваме от тях културен принос. Най-големите и стойностни умове в света са живели скромно, а понякога дори и в мизерия, но заради тях имаме някакво наследство което е за всички, не само за преките наследници. Този партиен наследник няма никаква стойност, историята няма да е благосклонна към него и ще го постави там където му е мястото.
185
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а ТИ СИ ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ С ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ.
184
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ти изби всичките зъби, бе Банов!Какви шамари, какви пет лева?
183
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роска една да смениш да ама две ! Или си голям рогоносец или си много несериозен .
182
53
 
13
 
! Отговори
Плевни преди 5 години
Плевнелиев е един от най-интелигентните наши политици! Защо го оплювате с такава злоба,вие червени ***! Той не е бил в изпълнителната власт и няма никакви негативи,освен дето каза няколко думи против Русия,които бяха истина и е негатив само за промитите мозъци!
181
9
 
35
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Като чета коментарите и виждам, как никога хората не са имали такова категорично отрицание към политик в сегашната ни история като към този *** Плев.ню ! Не мога да разбера защо медийте ни го навират постоянно, явно с пари всичко може !