Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37, Боряна Павлова
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ахаха тоя май бавно схваща, Русия не поднася кафета на никой дори и на САЩ.
8
5
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Недоразумението пак се показа! На това нищожество, сигурно още го болят краката от стоене на колене, и кръста от кланяне! Отвращаващ плазмодии! Ти ли точно имаше добро име в Европа!? Беше станал за смях на вън и на собственият си народ! На никой не се харесват тия които пълзят като червей и се подмазват както него през всичките му години на президент! Чешкият президент го нарече задник! Беше станал за смях пред света! Да престанат да занимават хората с това продажно псе
7
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
3 Радев няма какво да отговори
6
5
 
74
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
По-голям шамар на интелектуално ниво никой не е нанасял на народа като избора на това природно недоразумение като прецедент... И не трийте коментари,с които 99% от българите са съгласни.
5
7
 
80
 
! Отговори
Разочарован преди 5 месеца
То и аз бях разочарован от Президента Плевнелиев по време на мандата му, но не съм обикалчл сутрешните блокове да разказвам колко не става.
4
57
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1 Той има 3 деца и е на път четвърто . Ти колко деца имаш мачо
3
7
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев нито веднъж не падна до там да му отговаря. Хигиена спазва човека.
2
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом няма да влиза в политиката (не че от него зависи), да спре да обикаля студиата. Каквото можа -направи го. Сега да диша и да напъва...
1
10
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тоя лявоотиентиран хомо , докога ще се излага бре