Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37, Боряна Павлова
281
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.


281
Още от София
Парадокс: Детски градини се строят, а места – няма!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев щеше да е мъж, ако беше изгонил Киро КГБ'то от Президентството като дръглив пес, а не до гледа като плъх у бршно, когато оня му съскаше, като мужик в отрезвителното !
188
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Роско дори не се опита да пробва втори мандат. Знаем защо. Той също.
187
47
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плевнелиев беше най-независимият български Президент и затова си позволяваше да казва нещата право в очите. Не случайно той нарече Русия - Агресор без да му мигне окото.
Докато Радев е кукла на конци и генерал по чехли:

От една страна му
Йотова руски говори
От друга страна му
Нинова български шепне
Отзад го Деси
у ребрата яко ръга
А от Кремъл Решетников го
с "Новичок" заплашва !
186
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази грешка на изборната система да не разсъждава! Той дори не заслужи да бъде издигнат за втори мандат - страхотен провал. България не е имала по-безличен президент!
185
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това НИЩО за себе си ли говори ??
184
13
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 1 седмица
До Анонимен 166 Това което си написал се отнася за Корнелия. Збъркал си адреса.
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз голяма кифла бе! Аз много ги обичам такива, дето си плащат на ръка - например в Гърция. Стига сте плюли по него - завистници! Метафора!!
182
4
 
21
 
! Отговори
мен преди 1 седмица
Какво се казва за човек който се хвали сам..Имаше възможност да се яви на състезанието с сегашния президент. Но в все пак е умен и може смята.Но да си умен и независим са две различни неща. А имаш достойнство пък е трето. Ще се опитам да цитирам Хайтов едно е да искаш друго е да можеш а трето е да ти стиска.....Може би много от тук пишешти те не знаят кой е Хайтов.
181
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оф божееее! И аз съм разочарован от теб и твоите съпартийци бяха щом номинираха цацка вместо теб
180
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Роско упорито работи за втори мандат на Радев.
179
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев, НАТО-вски генерал, летец, специализирал във ВВС на САЩ, където е пилотирал самолети Ф-15 и Ф-16, с горещи препоръки от американските си колеги-летци, не бил добре приет на запад?!? Я пак?
178
23
 
11
 
! Отговори
Импийчмънт сега преди 1 седмица
кРадев, най - жалкия комуняга и отритнат путинист.
177
7
 
26
 
! Отговори
Сериозно преди 1 седмица
Роско меката китка не беше никакъв "президент", а прецедент, така че е извън класацията на президентите! А Радев превъзхожда в пъти всички свои предшественици! Откакто Радев е президент, основно занимание ие на Роско е да плюе по него. Радев не му обръща внимание и това е правилно! На Нищото не се обръща внимание, камо ли да му отговаряш на глупостите.
176
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия зашлеви Борисов и той бързо-бързо съкрати престоя си и се върна с подвита опашка. От Радев нищо не зависеше, той няма правомощия, отиде само да проучи нещата.
175
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това джудже в политиката се опитва да стъпи на здравите рамене на сегашния уравновесен и достоен президент Радев, за да получи малка доза внимание. Пълен нещастник е този клоун, сигурно му плащат да злослови и пуска интриги по адрес на Радев. Плевньо беше най-недостойния ни президент. Думите му издават завист и несигурност, жалък интригант.
174
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Завистта е най-искреното човешко чуство- Роско никак не може да се примири,че Радев е с 3 пъти по-голям процент на одобрение от него.
173
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От Тоя плевел Плевнелиев по-зле няма на къде
172
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Червените извейници се пукат по шевовете от истината!Егати кефа!
171
5
 
41
 
! Отговори
Y преди 1 седмица
Българският "мистър Бийн" дали понякога се слуша какво говори ??? Нормален човек не би говорил подобни неща. Вярно, прибира в джобчето много парички , ама се събужда съмнение , доколко му е здрав разумът. Освен това е ненормално да се изживяваш като първи антикомунист, когато си ползвал облагите на комунизма. Росен като дете на номенклатурата получи доста предимства, които му послужиха стартово за натрупване на милионите. Как щеше да получи зелен светофар за Германия, лично от Масларова, ако баща му не беше секретар в Окръжния комитет на партията в Благоевград? Човек би трябвало да има поне ма
170
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Роско е лобист на САЩ.