Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
29
 
! Отговори
S преди 5 години
Никога не съм имал пориви да кълна и проклина някого, но такава гняз като от устата на този не съм чувал. Ако го видя на улицата, не ще го кълна, а с камъни ще го убия...По-долу човек не може да падне от това...
159
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роско не спира да се заяжда с Радев - явно иска да закачи малко легитимност и значимост. Като няма с какво да блеснеш - плюваш.
158
26
 
9
 
! Отговори
Радев беквокал преди 5 години
Путин посрещна Радев в Сочи , А Борисов в Кремъл, което значи, че третират Радев като второстепенна подгряваща група.
157
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал без нито една мисия. Патриот с ляв поглед ? Неставай смешен.
156
19
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 5 години
Хвърчилков пак реши да се изока. "Добър свещи да продава" - както го е казал народът за накой безполезен "добряк'. Човек, който през живота си не се е занимавал на практика с обществено-икономически проблеми, за нищо съзидателно не става, най малко пък да бъде надпартиен арбитър, балансьор и държавник-визионер. И то не може да бъде другояче, след като е минал през комунистическа военна школовка и е имал единствено и само казармена кариера. Може само да козирува и да изпълнява заповеди, било то на Решетников или Гундяев, било то -на тетка му *** от Крушевица, и да декламира "дълбокомъдрени
155
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
КОЙ беше тоя?Като регионален министър колко участъка като оня от катастрофата е одобрил?По добре е да веднъж завинаги да замлъкне.Всяка дума с която плюе би трябвало да бъде.АЗ това не направих, защото бях страхливец и продължавам да съм страхливец.
154
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев е истински генерал, българин и патриот!!!
153
21
 
9
 
! Отговори
за Р.Р. преди 5 години
Зле прикрит, нискообразован комунист.За него БСП е над Родината, както за всеки комунист.
152
3
 
29
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Цяла книга има за мръсните игрички на Росен и за връзките му с олигарси и мафиоти.Книгата се казва така:"Тайният кръг на президента" ..................близо 100 страници!!
151
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме и какво беше казала Банова .... влюбила се в него от пръв поглед на неформална среща ... в Гърция ... на (а може би във) вилата му
150
3
 
28
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Според мен изказванията на Плювналиев генерират много трафик от възмущения и подигравки. Затова каквото каже веднага го отразяват.Знам, че не трябва да му отварям статиите, но пък е толкова забавно с този ***, не мога да се контролирам.
149
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на снимката не ви ли прилича на Мистър Бийн???С каквото и да се захване...................все се проваля!!!
148
4
 
27
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
На снимката е един провален президент и политически труп..............да ски гледа синоптичката и да се занимава с политика!!Той Борисов тогава си го каза:"И магаре да бяхме предложили за президент от ГЕРБ,ще бъде избран!"
147
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Па ля чо!
146
3
 
22
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Да подкрепяш неофашистите от Киев - "Десен сектор" и да одобряваш убийствата на бременни руски жени и деца си е съучастие в престъпление!!Роската не ги ли знае тия неща.....................явно доста са го нагушили от фондациите на Сорос!!!!
145
3
 
29
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Тоя не беше ли партиен секретар като студент в ТУ-София(по това време ВМЕИ-София)???Сега се прави на голям демократ и НАТО-вец.................абсолютен хамелион и лицемер!!
144
4
 
25
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Западните служби вербуваха Р.П., сега го изкарват от нафталина да говори с/у Румен Радев и с/у Русия..............знаем ги тия номера!!!
143
3
 
19
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Крим е руски, Русия е велика, свикна ли смешника Плевнелиев!!!Като е голямата работа, да отива да се бие заедно с фашагите от "Десен сектор"и да върне Крим на Украйна.............!!!
142
3
 
30
 
! Отговори
Х преди 5 години
Направо си е отблъскващо, да се изживяваш като първи антикомунист, когато си ползвал облагите на комунизма.росенчо като дете на номенклатурата получи доста предимства, които му послужиха стартово за натрупване на милионите. как щеше да получи зелен светофар за Германия, лично от Масларова, ако баща му не беше секретар в Окръжния комитет на партията в Благоевград. Човек би т/ о да има поне малко достойнство и морал, а не да се пъчи и прави на герой. Затова и настройва хората срещу себе си.
141
3
 
25
 
! Отговори
за Р.П. преди 5 години
Роската Плевнелиев ...................той ли ща казва кой да кара влака?Р.П. подкрепя режима на Потрошенко в Киев и фашистите от "Десен сектор" в Украйна.Да подкрепяш престъпници също е престъпление.Няма ли кой да му каже на Р.П.- най-проваления президент????