Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
63
 
! Отговори
Политически клоун преди 5 години
Срам ме е, че именно този политически клоун, "ирландската пастирка" Плевнелиев е бил Президент на РБ. Такава жалка картина, посмешище, жените му го водят за носа и мънка като някаква жена, в климактериум. Неговите думи нямат никаква политическа, нравствена или житейска стойност за над 95 % от българите, това е най-голямото политическо ***, ръководило висш държавен орган. Да си ходи при синоптичката и да обикалят света на чуждите фондации, които го спонсорират да празнодумства...***!
119
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наемете още гробски ***, тези 3та тука плюещи ген.Радев са доста неграмотни !!!
118
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По отношение на Русия Радев е мазохист и е готов да подложи и четирите си бузки под руската нагайка по всяко време.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуБрато кефиш ме тотално. Як си. Признавам си - живея в панелка, но какво от това ??? Давай, успяваш да ги изкараш от контрол жалките тролчета! 00396
116
7
 
25
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
и ние "повярвахме" на президента с най нисък рейтинг
115
3
 
4
 
! Отговори
ами преди 5 години
До Анонимен 119 Браво!Много точно изказване!Поздравлевия!
114
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Групата съставена от Десислава Атанасова, Тома Биков, Антончо Тодоров, Гошето Харизанов , Калинчо Янакиев и Антоний Гълъбчето се увеличи с още един член - Чехлю Плювналиев.
113
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Архангел ПсувнаилНе зная дали Русия е зашлевила Радев, но че всички българи плюят и ненавиждат *** Плевнелиев е факт. А от любимият му "запад" го използват за изтривалка и тоалетна хартия. ------------------Алооооо, малкия, ти всички българи ли си бе. Я марш оттук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОтговор на великия държавник: ... да изчакаме процеса, те може и да са виновни-.-------------Точно така - аз винаги съм смятал и сега смятам така, че работата им никак не е чиста. Не става дума само за Спина - компаньонски услуги, алкохоли и тн.н..нт..н.н.. Лековерни сте вие ей. И защо не са се прибрали, както останалите - ЛАКОМ Г Ъ З -- да не продължавам. А кои се уреждаха да работят в Либия знаем всички, ай сиктир. Тея винаги са ме дразнели.............................
111
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако напиша мнението си за това нагло човеченце ще ми го изтрият, затова само ?*?(**?$%%%%.
110
9
 
48
 
! Отговори
Tron преди 5 години
Плевналиев е най-големият национален предател. Абсолютен американски слуга ... изпълняваше поръчките от американското посолство като президент, а сега продължава и като г-н никой. Той е позор за държавата ни.
109
6
 
43
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Кой даде думат на Предателят с главно П?
108
5
 
50
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Не зная дали Русия е зашлевила Радев, но че всички българи плюят и ненавиждат *** Плевнелиев е факт. А от любимият му "запад" го използват за изтривалка и тоалетна хартия.
107
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно си го казва човека.
106
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напращял, крив, четвъртит *** за насъбралата се руска пасмина, която по команда на тролоръководството си се нахвърля срещу всеки, който не ближе руски анyси. Вие сте по-низки и гнусни от ***, даже не ми е жал за вас, продадени души.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради това са се поставили в положение което е донесло щети за милиард долара на БГ и т.н. Ето за това са виновни.С една дума, виновни са понеже са вярвали, че в Либия има справедлив закон и справедлива съдебна система. Я да анализираме как това е различно, от виновни са, че са заразили умишлено деца със спин, както се твърди в делото срещу тях. Ще се затрудни ли с анализа костовистката ти главица???
104
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали Простолюдието искаше човека от народа. Ей го на ..На никой неизвестен, не знае какво говори , не знае какво да прави. Кога ще разберете, че за всяка работа си има специалисти , а не хора от народа. За политика трябват хора със солидно политическо или бизнес минало. Да имат опит в говоренето и срещите. Как тоя човек да го приемат на запад или изток ?
103
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не президентът Радев, а Борисов си тръгна от Кремъл на заден ход.Не му позволиха да целува и прегръща, не му позволиха да разказва за Западните Балкани.Бесен, той съкрати двудневното си посещение на двучасово.
102
12
 
43
 
! Отговори
БЕЗПОЛЗЕН ЧОВЕК преди 5 години
Кой ли се интересува от мнението на този човек?Невероятната злоба, която той изпитва към Радев се дължи на високия рейтинг на Президента, за какъвто Плевнелиев можеше само да мечтае.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВиновни са, че са разбрали, че се търси изкупителна жертва. Били са предупредени официално. Знаели са и от други свои колеги от други страни но не са си тръгнали както това са направили другите, включително българи. Заради това са се поставили в положение което е донесло щети за милиард долара на БГ и т.н. Ето за това са виновни.