Колоездачи на протест: За безопасни пътища

Те се събраха на шествие, което започна от Министерския съвет
14 сеп 2018 20:27, Красимир Ангелов
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки колоездачи излязоха на протест в София заради смъртта на 39-годишният Мартин Чикалов. Младият мъж беше прегазен от шофьор без книжка във Варна.

Още по темата
В столицата велосипедистите потеглиха от Министерския съвет в София, като стигнаха до сградата на МВР.

Демонстрантите бяха посрещнати тази вечер от началника на кабинета на вътрешния министър, както и от служител от пресцентъра. Представители на протестиращите бяха приети за среща от министъра в оставка Валентин Радев, съобщава bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: протестколоездачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Не пиши глупости, колоездача е прегазен, защото водача на БМВ-то е карал.в населено място с 70-80 км/ч при позволени ДО 50 км/ч, никога не е имал шофьорска книжка и не е носил очила, а е имал намалено зрение, тестовете за алкохол и наркотици не са излязли. Жалко за невинно загиналия мъж.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага да се гласува закон, който да забранява на шофьори без книжка, да бръскат велосипедисти!!!
17
6
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Велосипедиста и моториста са най - опасни на пътищата. Не спазват никакви правила и както писаха други хора по - надолу велосипедистите карат по тротоарите. Мястото им не е там.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателВелосипедистите не трябва да карат по тротоарите.Ей не го ли разбрахте тва.Също така не блъскат пешеходците които ходят по тротоарите и в парковите алеи.Освен всичко останало не си карат клошарските превпозни средства в болница,мол,магазин,аптека,киносалон,църкви,метростанции и други обществени места.После що ви мачкат като *** като се качите на колелата.Да ви мачкат.Малко ви е.
15
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 7Кое точно правят, че не разбрах?
14
6
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Ще си купя стар джип 12Пешеходците ходят по велоалеите, що па колоеадачите тогава да не карат по тротоарите?Освен това българите са много лоши шофьори и най-добре да си далеч от тях.
13
0
 
7
 
! Отговори
до колоездачи преди 5 години
Съветвам колоездачи докато не свършат ремонтите в София да не карат:Пример от вчера на бул.Дондуков около 15ч.Един джип се вряза в лентата предвидена за колоездачи,има и някакви метални дребни съоръжения,които пречат да минават автомобили.Този тип направо щеше да спука гума в тях, караше бързо.Малко преди него мина човек с велосипед,който щеше да бъде блъснат в гръб.След което този с джипа рязко зави пред трамвай 22,който щеше да тръгва от спирката на Операта и мина на косъм до спряло такси
12
9
 
10
 
! Отговори
Ще си купя стар джип преди 5 години
А кога карате като изоглавени по тротоарите и карате всички пешеходци да се съобразяват с вас и да ви дават път щото сте от страната на по-силният защо не протестирате?Днес поредният велосипеден талибан с планински бегач перкащ с 30км/ч за малко да ме блъсне.След като се разминахме на косъм за една бройка да вземе на ръш изотзад една майка с детска количка.Разбирам защо хората с МПС ги газят и ги мразят толкова това са едни от най-наглите и нетолерантни участници в движението.
11
4
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
айде и тия на протест, очакваме и каруцарите (от една етност)! после кои ше протестират, продавачите на пици на парче, тези които продават фрешове, цветя, мартенички,..........? абе тва бсп_то явно е слезнало при народа! стига сте се оплаквали бе, а внимавайте как карате, не се бутайте между колите и по тротоарите. нямало велоалеи, е къде да ги сложим, улиците не се разширяват!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички ще умрем, някои по-рано и по-бързо.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моля да ограмотите КОЛОЕЗДАЧИТЕ,че когато пресичат пешеходната пътека СЛИЗАТ ОТ КОЛЕЛОТО и го БУТАТ като ПЕШЕХОДЦИ.не карат с 30 км. в час през пешеходните пътеки.така бе прегазен балетистът от Варна.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Много шум за нищоНе, на 16 ще сме 3ма. Нали знайш, чи тугава ши има намаление у чалгутеката.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГостТова да е най-големия проблем. И виж, в Дания и Холандия го правят. Ако си мислиш, че сме по-напред в някакво отношение от тях ... Ми не сме.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква безопасност?! Тъпо ченге "Охранителна полиция" ме избута днес от пътя с личния си автомобил : "Y2272AT"
5
8
 
8
 
! Отговори
КРАЖБА НА ПЪТ преди 5 години
КРАЖБА НА ПЪТ БЕЗ ДА ИМАТ И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ПЪТЯ КОЛОЕЗДАЧЕСКА МАФИЯ
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колоездачите трябва да разберат че се третират като участници в движението. Протеста е резултат от неинформираност. Незнание. Колоездачите са като колите но се държат всякаш тежат един тон. Пазете се!
3
9
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Велосипедистите в 70% от случаите не спадват ЗДВП, този закон не е само за МПС, а за всички на пътя. Не може велосиредист да пресича пешеходна пътека карайки колелото. Не може да се движи в насрещното платно и т.н., ама го правят масово.
2
1
 
13
 
! Отговори
Много шум за нищо преди 5 години
От цяла София само 12 човека.Браво българи. И на 16-ти ли ще е така.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Млади кому нета.Че бутат правителството.Бравос.