Пуснаха "Цар Освободител", протестиращите се разотиват

Полицейското присъствие остава засилено
Обновена: 16 сеп 2018 17:58 | 16 сеп 2018 17:39,
412

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нормално се осъществява движението по "Цар Освободител", след като близо 5 часа булевардът бе блокиран от протестиращи граждани с искане за незабавно оттегляне на правителството и промяна на политическата система.
Още по темата

Част от протестиращите се разотиват, като полицейското присъствие остава засилено, предава "Фокус".

Други се преместиха зад сградата на парламента, за да подкрепят майките на деца с увреждания. От четири месеца те са разположили палатков лагер и нощуват там като настояват за Закон за личната помощ и Закон за хората с увреждания.

По време на демонстрацията се изостри недоволството на протестиращите срещу медиите. Те нападнаха оператор на национална телевизия, но след намеса на полицията не се стигна до ексцесии.

Протестиращите скандираха "Мафия","Оставка" и "Българи, юнаци", пяха химна на България и други патриотични песни. На протеста се забеляза и присъствието на Николай Колев - Босия.

Очаква се утре от 12.00 до 17.30 часа отново да се състои протест пред парламента, а след това до 18.00 часа да се проведе шествие до Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
3
 
6
 
! Отговори
До Антон преди 5 години
Антоне, май ти убягва основната идея, а именно, че българите жънат това, което сами са посели...Колкото до Гърция, дадох я за пример, защото така стоят нещата там. Всички скачат заедно и блокират всичко, докато им обърнат внимание. Не казах, че са цъфнали и вързали, а че народът им проявява единство и взаимно се подкрепят. Освен това не плюя българите, а овчето им поведение - има разлика, която явно не схващаш. И казах че всички сме отговорни за съдбата си. А ти щом си доволен, сполай ти.
337
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как да няма протести, беднъовците на европа сме след 10г. борисоф
336
5
 
9
 
! Отговори
читател преди 5 години
Правителството е ужасно!Къде по-добри бяха Луканов, Жан Виденов, онзи от Мадрид, Станишев... тогава страната цъфтеше, и за това тези ги нямаше на улицата!
335
9
 
6
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Днес протест няма да има. Парите свършиха. До година пак.
334
6
 
6
 
! Отговори
Антон преди 5 години
Гвендор, не ни давай за пример Гърция. Проучи историята й от войните насам, ще видиш колко диктатори се смениха, колко династии на корумпирани министри и президенти минаха на власт от там. Гърците са подпомагани от столетия заради географското си разположение, от Англия, Франция, САЩ.... На България само са й пречели. Не плюй срещу българите, това е народ, оцелял пет века, стопил се до 34 милиона след Освобождението, но пак е тука. Ти си стой в Гърция, ама явно не си щастлив. Бог да ни пази!
333
3
 
15
 
! Отговори
Гвендор преди 5 години
В съседна Гърция ако едно съсловие скочи на протест, примерно таксиджиите, всички останали се присъединяват и така гласът на малцинството става глас на мнозинството и бива чут, а исканията - най-често изпълнени, макар и понякога частично. Когато и тук стане така, демек никога, и нещата ще тръгнат към по-добро. Ние обаче нали сме големите индивидуалисти, всичко знаещи, всичко можещи, по всичко компетентни и за нищо отговорни, та ето докъде сме я докарали. Всички сме виновни за дереджето си.
332
6
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Друг е въпросът, че за "началниците" Борисов е изгодна пионка, и си го търпят.А той е стиснал кокала, живеейки в измислена вселена, където всичко цъфти и връзва.Слушахте ли министърката на енергетиката? Още се хвалят с развиваща се искономика и успешно европредседателство.....А какви са тия , пред парламента, и за какво протестират-не обелва дума. Поддържам протеста!!! Сега нямаме танкове, да ги викаме да дойдат, но има водни оръдия и цялата полицейска машина, дано не се стигне до кръв....
331
5
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Народ, който три пъти "избира" Борисов, заслужава съдбата си!!!Сега тролчетата от владежкия Герб, търбят че е подготвен протеста от БСП, и че те искат да са на власт, и че ще дойде с тях пак глад.Лъжат, най-безогледно! Протеста е срещу ВСИЧКЧИ партии, управлявали последните 30 години, и за пръв път се чуват гласове за конфискация, затвор, и доказване на първия милион от къде е.Гербавите треска ги тресе, в момента, те крадоха най-много!Съжалявам, че съм далече от София, с две ръце подкрепям прот
330
1
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
До Зозо А ти да не би да си от нихилистичната ***
329
2
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Нихилистите са любимите деца на ционистите
328
11
 
13
 
! Отговори
николай преди 5 години
Хайде, битката е в Интернет, на площада никой не отиде. Мързи ви, нали, та ви боли.. Всичкото, което можете е да слагате минуси, 376 отрицаттелни коментари за правителството на Борисов. А даже не знаете защо, едно и също приказвате, празни тикви сте вие. Вредните кърлежи сте вие. И добре ,че ви мързи. На никого не влияете. Ни на млади, ни на стари. Колата си върви, кучетата си лаят. Зли кучета сте вие, които плюете. Защо никога не казахте нещо свястно. Толкова ви е акъла. Мизерия сте!
327
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
митинга щеше да бъде по голям и внушителен ако бяха докарали компаньонките от чужбина .....защото тука останаха ....
326
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов е човек на Сорос,а Борисов на либералконсерваторите,Цветанов държи всички силови служби и институции,а Борисов оцелява заедно с него и играят на лошото и доброто ченге,но напоследък играят само лошото ченге и народа не ги понася.Време е БСП да се върне на власт,те се страхуват само от БСП.
325
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата колко пъти ще го гонят. Време е да си ходи. Всички са страшно вредни кърлежи. Всички трябва да си ходят
324
13
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Робът си иска оковите, защото е страхлив - ако се бори за свободата си, може да получи по-тежки окови. И познайте какво - той ще живее и ум ре окован заради това си овчедушие. Това сте вие. Роби. Рая. Живеете, за да бъдете тъпкани.
323
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЪРЖАВАТА ОЩЕ НЕ Е ПОВДИГНАЛА ОБВИНЕНИЯ НА АПИ И ТРЕЙС!!!!!!!!!!ПРОТЕСТА НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ОРГАНИЗИРАН ОТ БСП!
322
8
 
19
 
! Отговори
724 преди 5 години
Пуснете обява в китайски вестник- Продава се робска държава, заедно с робите евтино!
321
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вие които сте се загрижили от чужбина за нас не виждате ли че германия , франция , англия , италия , испания се напълниха с мигранти които ще заемат работните ви места а сте мързеливи и искате с лежане да станете милионери.
320
20
 
19
 
! Отговори
R.I.P EMINEM 2018 преди 5 години
Слабо ме вълнува кои ще са на власт, само да не са червените и с тях потурнаците, защото ще има яко глад... и ще има протести като през 2013-та...
319
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ПО-ЛОШО ОТ БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА БЪЛГАРИЯ И АКО НЕ БЯХМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД ДА СМЕ ПЛАМНАЛИ ПО-ЗЛЕ И ОТ ПРИ ВИДЕНОВ!!!ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ БОРИСОВ СА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ ЧИСТИ!