Фандъкова за Деня на София: Да опазим вярата, надеждата, любовта!

С тържествен водосвет и издигане на знамето на София започнаха тържествата
Обновена: 17 сеп 2018 15:38 | 17 сеп 2018 13:52, Анисия Иванова
5
Фандъкова за Деня на София: Да опазим вярата, надеждата, любовта!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Градът ни е сложна мрежа от човешки взаимоотношения, а не просто коли, улици, блокове и пътни знаци. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствието си към столичани. С тържествен водосвет и издигане на знамето на София започнаха тържествата по повод Деня на столицата - 17 септември.

Вярвам, че децата са единствените, които имат силата да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на нашия живот, посочи тя и допълни, че затова трябва да си дадем сметка, когато бързаме - къде стигаме, когато отнемаме предимство - какво даваме, когато сме груби - кого нараняваме.

Черногледството няма празник, нека не го превръщаме в наш делник, в господар на мислите ни, на отношение към хората и града, отбеляза още тя в словото си. Фандъкова призова да имаме мъдростта да изберем свободата си.

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си - като домове на обич и разбирателство, и града си като град на възможности и радост, каза още тя. И пожела вярата, надеждата и любовта да бъдат щитът, който ни пази от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни.

По-късно, по време на тържествена сесия на Столичния общински съвет, ще бъдат връчени почетните отличия на София, съобщи БТА.

В празничната програма има много събития, сред които концерти и безплатни посещения на знакови институции, като Музея за историята на София. От 18.30 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще започне церемонията за връчване на Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Черногледството няма празник..."Тази ко...шка само заради това, което направи с бул. "Константин Величков" трябва да бъде жестоко наказана (по булеварда все пак останаха едно-две високи дървета)!Да не споменаваме всичко останало...
2
0
 
2
 
! Отговори
Жоро Павето преди 5 години
Няма нито един качествен ремонт и това е очевиден факт.Всички улици са разкопани и близки до Борисов фирми усвояват евросредства открадвайки половината.Но мен ме вълнува къде отиват паветата от софийските улици.Продават ли ги,подаряват ли ги и ли ги изнасят за Австрия и Германия с шлепове,както правеха комунистите след 91г.Тогава всички павета от складовете бяха откраднати и превозени по Дунав към Австрия където търсенето е голямо.Сега тия явно са допрели до паветата от улиците.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРКО УЧИТЕЛКЕ ЕЛА ДА ТИ ДАМ НА БАЩА МИ 200-ТЕ ЛЕВА ПЕНСИЯ И МОЯТА ЗАПЛАТА ОТ 600 ЛВ ПРЕДИ ОТДРЪЖКИТЕ И ЩЕ ТЕ ПИТАМ ЗА КАКВА ВЯРА НЕДЖДА И ЛЮБОВ ЩЕ ГОВОРИШ/ СТАРИТЕ ХОРА СА ГО КАЗАЛИ. СИТ НА ГЛАДЕН ВЯРА НЯМА.