Протест: Столичанин плати паркинг с 42 кила стотинки

Мъжът дължал 100 лв. за личната си кола и 200 - за служебната
Обновена: 19 сеп 2018 11:25 | 19 сеп 2018 10:45, Анисия Иванова
69
Протест: Столичанин плати паркинг с 42 кила стотинки
Архив: Булфото

Столичанин избра да плати годишния си абонамент за паркиране в центъра на София с 42 килограма стотинки.

Той направи това в знак на протест срещу Центъра за градска мобилност.

Причината за гнева му е, че освен за собствения си автомобил, Милен Милушев трябва да плаща и за служебния, който ежедневно оставя близо до дома си в квартал "Лозенец", съобщи Нова тв.

Мъжът дължи общо 300 лева - 100 за личния си автомобил и 200 - за служебния.

Машина брои жълтите стотинки повече от  час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
5
 
! Отговори
GG преди 5 години
До 24Обикалял съм като турист и не съм искал да въртя по 2-3 часа да намеря шано място. Предпочитам да си платя и да си намеря удобно място за да мога да си изкарям яко. Мисълта беше ми беше съвсем друга, ама карай. Иначе в град като Париж и да има 1-2 безплатни паркинга при техния брой коли си е нищо...
25
7
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименПритежаването на кола не е задължително
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градска мобилност - мафиотската фирма на ГЕРБ, от която столична община няма приходи. Всичките наши пари за платени паркиране отиват в джибовете на мафията. Протестът против мафията, някои го наричат протест против спазването на закона!!!!
23
6
 
9
 
! Отговори
До 18 GG преди 5 години
Малко си обикалял или просто не си гледал. В градове подобни на София по гъстота на населението, изобщо няма платени зони за паркиране, нямт и задръствания. Манипулаторите винаги сравняват София с градове с поне два пъти по-голяма гъстота на населението и твърдят, че това са подобни градове. Е, не са подобни.
22
5
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
*** в действие!
21
9
 
11
 
! Отговори
Сф преди 5 години
Поредният *** дошъл в София... да се връща откъдето е дошъл.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу какво е протестирал?
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е шоферският манталитет. Загубил си е дни с тази глупост. Както си губи времето всеки ден в задръстванията и в търсене на място за паркиране.
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестира защото го карат да спазва закона? Интересно.
17
4
 
13
 
! Отговори
GG преди 5 години
Пообиколил съм доста и не съм видял такива БЕЗПЛАТНИ места за паркиране в идеален център!
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е... Шоферите са най-жалките нещастници.
15
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 12 GGЗащо наистина не пообиколиш някой и друг град в Европа. Ако нямаш пари, направи го с гугъл. Много интересни неща може да видиш и за паркирането, вк.как са тротоарите и как са зелените площи. Разбира се, че има и платено паркиране, с една голя-я-я-яма разлика с България, сещаш ли се каква?
14
7
 
13
 
! Отговори
А стига БЕ! преди 5 години
До GGЕвропеецо, не знам къде си ходил, но върви в 10 милионен Париж и после говори глупости. А ако нямаш парички, пусни си гуугле-то и се разгоди по парижките улици - само в централната част, и виж какво пише на знаците. Като оставим на страна булевардите и авенютата, на ВСЯКА малка уличка има и свободни, неплатени паркоместа. Отделно има обособени БЕЗПЛАТНИ пакинги в различни райони в централните части. Отделно "зелена зона" не е равно на "платена заона" както е у нас.Отделно м.август-free!
13
14
 
18
 
! Отговори
Провинциалист преди 5 години
Редно е да не му се подновява абонамента. След това демо.Иначе нормално - правиш му услуга, а те мрази, прави ти демонстрации!Софиянец! Не си дава сметка, че земята на която паркира е по-скъпа от колата му!При нас на село паркирането е без пари - нека господинът да заповяда.
12
1
 
21
 
! Отговори
Педро преди 5 години
Колко паркинга са построени през последните 10 години по кварталите и с какъв капацитет? Общината само иска лев, а после не инвестира нищо в паркинги и проблема се задълбочава! А на запад служебна кола само на паркинг, пред вкъщи само личната!
11
12
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Няма град по света, в който пробелма с паркирането да се "решава" като се започва със забрани, глоби, платено паркиране и презастрояване. Навсякъде по света първо започват да строят паркинги, всички взъможни места за паркиране се усвояват, променят към по-добро организацията на движението, поддържат добър градски транспорт и най-накрая, когато всички други средства са изчерпани, може и да въведат тук-там платено паркиране, но това е в градове с много по-голяма гъстота на населението от София
10
1
 
34
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
Лозенец и Редута бяха хубави квартали навремето. В Редута съм карал шофьорските курсове и обикаляхме квартала с камион ГАЗ-53А. Сега не можеш да минеш с велосипед, камо ли да паркираш. Високо строителство беше забранено заради опасност от свлачища. Сега ги направиха на ***. Застроиха ги на макс, а малки паркинги във вътрешните дворове за по 5-6 коли се броят на пръсти. Махнах се от Лозенец в Горубляне, но и тук полека лека почна да се освинва да ге. :(
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма лошо - сам се е наказал човека това да събираш и броиш монети да занесеш 42 кг да си изгубиш още поне час в стоене да ги преброят /има потенциал в българина ха ха ха /
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989 година трите паркинга да блока ми в София бяха пълни. След 1989-та най-големият паркинг го застроиха, презастроиха наоколо, но паркоместа има повече от преди. Как става тази работа?
7
7
 
47
 
! Отговори
GG преди 5 години
Тоя какво иска? То стана вече мазало с тия коли. Жена му, ако и тя има поне служебен, кво правиме? Всяко семейство по около 3 коли по тесните улички ! 100лв на година какво са? Ако искаш да паркираш в центъра, плащаш. Така е навсякъде по света.