Внимание силен вятър! Сигнали от София, Монтана...

Съобщено е за изпочупени дървета, клони, паднали ламарини
Обновена: 24 сеп 2018 17:06 | 24 сеп 2018 16:15, Анисия Иванова
11
Внимание силен вятър! Сигнали от София, Монтана...
Архив: Булфото

Множество сигнали за паднали предмети вследствие на силния вятър са приети в МВР от жители на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети, съобщиха от полицията.

Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, включително и колегите им, които са в почивка. Няма пострадали хора.

От ГДПБЗН припомнят, че при такива случаи хората не трябва да остават на открито, защото има опасност от наранявания от падащи отломки от сградите и други предмети.

Добре е да затворят плътно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а ако са на открито, да потърсят временно заслон.

Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от силния вятър, съобщават от Столичната община. Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали.

Във връзка с обявения жълт код и прогноза за усилване на вятъра през втората половина на денонощието, от Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат внимателни при придвижването си.

Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, съветват от общинската управа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
До АнонименМда! А от североизток нищо хубаво не е дошло! Само студ и комунизъм...
5
5
 
4
 
! Отговори
До №6 преди 5 години
Смея се с глас на 3-тото ви изречение!Отсега ви казвам да си измислите по-смислено оправдание за ниските, даже минусови, температури около 1, 2 и 3 октомври!
4
9
 
9
 
! Отговори
Потвърждавам! преди 5 години
Само преди час навън печеше слънце и цялото небе беше ясно синьо без нито един облак!В момента навън е пясъчна буря. Облаците дойдоха от нищото за минути.Тия боклуции краварите сигурно пак си играят нещо със ХАРП.Преди няколко дена по време на натовското "учение" цял ден пръскахаха със химия и цялото небе беше побеляло.Днес пък прашна буря.Какво става бе?
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вятър духа повече от 2 часа. Преди да духне бурният северозападен вятър духаше лек югозападен. Както казва баба ми всичко !хубаво! идва от там. И бурите и скъпотията и управлението на страната а и управниците ви все от северозапад идват.
2
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Първото изречение е написано неграмотно, защото излиза, че жителите са приемали сигналите. Освен това словоредът е ужасяващ. Сякаш авторката не владее изобщо българския език.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da vidim kak raboti bg panairna podemna tehnika togava....start test...video...ili moje da marda samo v panairnite palatki?!