Защо запечатаха "Маринела"? Фискални апарати, неотчетени пари...

Данъчните намерили голяма сума, неотразена от касовите апарати
29 сеп 2018 07:30, Александър Попов
33
Защо запечатаха "Маринела"? Фискални апарати, неотчетени пари...
Снимка: Булфото, архив

Проблеми с данъчните на сем. Арабаджиеви са довели до запечатване на столичния хотел "Маринела". Засега за 7 дни, но мярката може да бъде удължена, ако има сериозни основания за това.

НАП са установили три сериозни проблема при функционирането на хотела, твърдят източници на "24 часа".

Първото нарушение било, че фискалните апарати на хотела не подавали информация към централния сървър на приходната агенция. Проверка на място на 4 септември установила, че системата за управление на фискалните устройства не е лицензирана, каквито са изискванията към всеки търговец.

Още по темата

В прессъобщение от хотел "Маринела" обясниха, че санкцията е заради проверка, извършена на 4-и септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност.

От мениджмънта на хотела твърдят, че "всички хотели, ползващи услугите на фирмата "Хоспитайлити енд Ритейл Системс" ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана". Оттам добавиха също, че още на 17 септември 2018 г. управата на хотела внесла всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотелът функционира и продължава своята дейност.

Точно в това обаче е второто прегрешение на Арабаджиеви към данъчните, което е много по-сериозно от първото, категорични са данъчни юристи.

Проблемът е, че свидетелството за регистрация е издадено на предишния собственик на хотела. Това означава, че то не може да бъде използвано от друг собственик, какъвто е Ветко Арабаджиев. И че до получаването на документите фискалните апарати са работили без законови основания.

Друго нарушение, което установили данъчните е намерената значителна сума в брой в касата на рецепцията и лоби бара, която не била отразена в касовите апарати.

Засега са запечатани само рецепцията и лоби барът. Нови резервации в хотела няма да бъдат правени докато не приключи проверката. Действията на НАП пък нямало да нарушат спокойствието на вече настанените туристи.

Заведенията, които се стопанисват от други фирми, работят и няма да бъдат затваряни, тъй като в тях не са открити данъчни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ето как се пълнят кутиите за обувки с банкноти!
7
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ето как се пълнят кутиите за обувки с банкноти!
6
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабаджиеви щяха да се връщат в Бг още в началото на месеца. Тогава не се върнаха, зощото по границите имало твърде много турски гастарбайтери и се бавели. А сега защо не се връщат? Вече и 29. септември.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълчо още ли вие в ареста за мама и тате?
4
2
 
34
 
! Отговори
Сега преди 5 години
След дъжд качулка,това трябва да пише над НАП.
3
4
 
39
 
! Отговори
Пак преди 5 години
Защо от НАП ни правят пак на луди,нима толкова време не са знаели че хотела краде?
2
0
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Рецидивисти!
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е "бизнесмен" остави сина си в пандела и духна по света. Вълчо се гордее с такива родители в панделата, докато му правят сватба! Въртоглавите не обичат да плащат данъци!