Защо запечатаха "Маринела"? Фискални апарати, неотчетени пари...

Данъчните намерили голяма сума, неотразена от касовите апарати
29 сеп 2018 07:30, Александър Попов
33
Защо запечатаха "Маринела"? Фискални апарати, неотчетени пари...
Снимка: Булфото, архив

Проблеми с данъчните на сем. Арабаджиеви са довели до запечатване на столичния хотел "Маринела". Засега за 7 дни, но мярката може да бъде удължена, ако има сериозни основания за това.

НАП са установили три сериозни проблема при функционирането на хотела, твърдят източници на "24 часа".

Първото нарушение било, че фискалните апарати на хотела не подавали информация към централния сървър на приходната агенция. Проверка на място на 4 септември установила, че системата за управление на фискалните устройства не е лицензирана, каквито са изискванията към всеки търговец.

Още по темата

В прессъобщение от хотел "Маринела" обясниха, че санкцията е заради проверка, извършена на 4-и септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност.

От мениджмънта на хотела твърдят, че "всички хотели, ползващи услугите на фирмата "Хоспитайлити енд Ритейл Системс" ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана". Оттам добавиха също, че още на 17 септември 2018 г. управата на хотела внесла всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотелът функционира и продължава своята дейност.

Точно в това обаче е второто прегрешение на Арабаджиеви към данъчните, което е много по-сериозно от първото, категорични са данъчни юристи.

Проблемът е, че свидетелството за регистрация е издадено на предишния собственик на хотела. Това означава, че то не може да бъде използвано от друг собственик, какъвто е Ветко Арабаджиев. И че до получаването на документите фискалните апарати са работили без законови основания.

Друго нарушение, което установили данъчните е намерената значителна сума в брой в касата на рецепцията и лоби бара, която не била отразена в касовите апарати.

Засега са запечатани само рецепцията и лоби барът. Нови резервации в хотела няма да бъдат правени докато не приключи проверката. Действията на НАП пък нямало да нарушат спокойствието на вече настанените туристи.

Заведенията, които се стопанисват от други фирми, работят и няма да бъдат затваряни, тъй като в тях не са открити данъчни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото на Цветанов зет му й е хвърлил око.
27
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Обикновено когато в някой сектор гръмне скандал се проверява целия сектор. А тук виждаме вниманието на целия държавен апарат стоварено само върху един хотел. И така и не се намери един журналист да попита гл. прокурор защо не се проверяват и останалите мутренски хотели. Цацата се появява само когато трябва да коментира битови престъпления.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хакнали Хоспитайлити за връзката,а който имал свидетелството му се зачело връзката.
25
1
 
17
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Който е имал вземане-даване с този "бизнесмен" било то като работник или бизнес-партньор знае що за *** е. Какъв родител трябва да си вместо да поемеш вината за ла..ната, които си надробил, да оставиш собственото си дете в ареста да обира пешкира?! Не че и малкия не е ***, но ситуацията е показателна за липсата на каквато и да е било морална и нравствена система. Дано правосъдието ги застигне и него и противната му жена.
24
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всички знаем, че са престъпници, но и всички знаем защо сега става това. Просто сега е станал с нещо неудобен ... излишно е да казвам на кой, на всички ни е ясно.
23
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Еххх така става като не знае къде да се внася:) Ако беше бутал на правилното място нямаше да го закачат:)
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да питам оня, дет се тупа по гърдите, как може хотел на изявлени престъпници да приютява евро-гости, и да няма проблем, а сега изведнъж разбраха? Та даже стана известен с атрактивните писуари-устни, които следваше да доставят допълнително удовлетворение на ползващите ги...НО пък на никой не му е направило впечатление, че не са регистрирани в НАП, че имат празни касови апарати, и сигурно издават фактури от фирма на някой тси-ганин някъде си...
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ който плаща данъци е будала!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, а къде е БАТКО???
19
1
 
26
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
И от НАП къде са дремали досега. Тоя хотвл направи милиони от държавна пара от европредседателството. Явно тогава са си плащали такса спокойствие на шефчета в НАП
18
3
 
39
 
! Отговори
Друг преди 5 години
От януари до юни в този хотел бяха стотици гости на евро тъ подателството.Нали държавата им е платила за това. Какъв счетоводен документ са им дали от хотела?Нима държ не е видяла,че не е получила хартия не вързана с нап?Как тогава всичко е било точно с сега не?Или като вземат комисион не е нужен фискален апарат??я да каже някой от НАП какви реквизити пише в този документ
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми така е като не правят суджук и не са от симитли.
16
0
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Само си припомнете какво стана с бившата шефка на НАП,КОЛИ,ПАРИ ИМОТИ...А И КЪДЕ Е СЕГА.Кервана , кучетата ,ние и ...пясъка.
15
3
 
34
 
! Отговори
BB преди 5 години
ДА БЕ ТО САМО МАРИНЕЛА ПРАВИ ТОВА
14
6
 
25
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Е спряха да плащат на обзи дето сега е в Америка, същото и с Кърнобат. Мишо бирата беше първият, но там се получи грубо.
13
3
 
47
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В България се...посяга на едрия бизнес,само след...разрешение на Банкянското Величие.Не че не се е...знаело за далаверите от НАП,просто не са получавали...интифа,да ги погнат.
12
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей така се става богат в БГ. Криеш данъци. Как после да има читави заплати в здравеопазване, образование и полиция?Бате Ветко си вее байряка, живее в мега лукс, а нас ни е страх на един доктор да отидем.
11
6
 
33
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Защо ,защо ? Защото ,,дъвката ,, от Белград достатъчно я дъвкаха и сега им трябва нов обект да отклонява вниманието от кражбите на властта ...
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега има бежански поток после ще има студентски поток все че има причина да не се върнат.А маринела е хотел на чудесата и в клозета да бръкнеш не ла.ина, а пари изскачат.Интересно защо сега се сетиха, нрщо май предизборно ми намирисва, а.
9
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това им е наказанието на тези"бизнесмени" Да гледат отрочето си в затвора!