Общината отсече: Не критикувайте! Ремонтът на "Графа" продължава

Предстои фугирането, слагането на гранита, на тротоарите...
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Местните власти в София реагираха светкавично на критиките на "Спаси София", които разпространиха снимки за неравности, дупки и пропаднала бетонна основа на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев".

Още по темата

"Ремонтните дейности по ул. "Граф Игнатиев" не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обекта", обясниха от общината в страницата "Транспорт за София" в социалната мрежа Facebook.

Оттам обясняват, че на 29 септември строителната ограда от ул. "Алабин" е преместена до пл. "Гарибалди", за да се освободи пространство за свободно пешеходно преминаване, докато се изчаква доставката на специална смес за фугиране покрай релсовия път.

Утре строителната ограда ще бъде върната на мястото си, защото започвало фугиране, което се прави с гореща смес. Освен това в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти.

При пл. "Гарибалди" се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. "Гарибалди" до пл. "Славейков" се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите.

Във всички изброени участъци релсовият път е готов, напълно завършен е и при пл. "Славейков", където се полагат гранитни настилки.

По цялото протежение на ул. "Граф Игнатиев" се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е "Фьост Алпине" Австрия, една от най-големите компании в този сектор, допълват от "Транспорт за София".

По ул. "Солунска" са монтирани осветителните тела и предстои второто фугиране на настилката, съгласно технологията. В участъка от ул. "Г. С. Раковски" до ул. "6-ти септември" се извършва нареждане на настилки, релсовият път там също е напълно завършен.

В зоната около църквата "Свети Седмочисленици" вече са положени около 80% от всички настилки и предстои фугиране. В зоната активно се работи и по релсовия път, като се очаква до две седмици да бъде завършен напълно и да започне полагането на гранитните настилки.

От ул. "Шишман" до бул. "Васил Левски" предстои демонтаж на тротоарната настилка, а до седмица релсовият път ще е напълно готов.

В последната зона – от бул. "Васил Левски" до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се изпълняват настилки, а релсовият път е завършен.

На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 човека всеки ден.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 6 месеца
И какво като ремонта продължава. Така беше и за "Дондуков" и какво стана след 5 пъти преремонтиране за година и нещо откакто са го пуснали, тези от които са шофьори са наясно какво стана, паветата вече са почти толкова зле, колкото бяха и преди ремонта.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига глупости,оставете хората да работят! Вашето сдруженийце и вестниче никой нормален човек не взима под внимание!
28
2
 
23
 
! Отговори
Епохален провал преди 6 месеца
Наблюдавам поставянето на декоративни плочки в няколко града у нас. Калдъръмените улици в Трявна и Копривщица са по-равни. И по-здрави. Самоуките майстори са сътворили шедьоври, а днешните и *** за прасе не могат да сковат! Но са дипломирани!
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
настилката въобще не е нивелирана,а релсите са с по пръст ръжда...не знам какво си мислят от общината....това,ако е ремонт...здраве му кажи...
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Живея до площад Славейков и мога с ръка на сърце да кажа,че нищо не се работи или поне не както трябва.Слагат едни плочи и след няколко часа се сещат,че са забравили нещо и започва едно разбиване на новите плочи за да може след няколко часа да се положат нови...работниците са по 10-20 като отделят по 30 мин.на всеки час да пушат и да пият кафе.ремонтът е под всякаква критика прилича на лунен пейзаж...да не говорим за малките детайли,които въобще няма да ги пипнат.Градинката на Седмочисленици
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фандъкова: не критикувайте, че още не сме си прибрали комисионните...
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
София сега е много по-добре отколкото през комунистическото робство, НО никак не е добре, че се правят некачествени ремонти. Цените никак не са ниски, защо не се канят чуждестранни фирми или задавам глупав въпрос...
23
11
 
14
 
! Отговори
До 11 преди 6 месеца
“София никога не е била по-грозна и по-сива от сега”

Явно не си спомняш София ( може би си много млад ) от времето на развития социализъм ............
22
5
 
10
 
! Отговори
Янко преди 6 месеца
Гарантирано-корумпирано от ГЕРБ!
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сигурно и по Витошка ремонтът продължава, щото и там е пълно с дефекти, да не кажа, че булевардът вече се скапва. И по Цариградско шосе трябва да не е свършил ремонтът, щото и там е погром.
20
1
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 6 месеца
Да кажа и едно хубаво нещо, без да отричам лошите - настилката изглежда добра и няма да се пързаля като метростанция, когато завали.
19
7
 
21
 
! Отговори
месара преди 6 месеца
Тия, дето не критикуват, са калинки на Фандъка, облажили се от псевдо-ремонта
18
1
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 6 месеца
Не си прав, цифрата е точна само, че с... началниците!
17
17
 
5
 
! Отговори
месара преди 6 месеца
тия дето критикуват едва ли са софиянци, по скоро са новософиянците!
16
2
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Броим си стотинките за самолети, но колко отиват в безумни ремонти, десеторно оскъпени фиданки, златни копчета за светофари - това не е така съществено. От глупо стта си патиш, българино, и това е само началото. Тя ще те довърши съвсем буквално.
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той ремонтът на Графа ще продължи и напролет когато вече половината плочки ще са разлепени, а при дъжд водата ще се излива в магазините и мазетата на хората.
14
3
 
7
 
! Отговори
ДО 11 преди 6 месеца
Ти пък кога си бил в София, че знаеш?
13
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПРАХОСАХА 22000000 ЛЕВА, ПАРИ ЗА НЯКОЛКО ДЕТСКИ ГРАДИНИ.
6 МЕСЕЦА ТЕРОРИЗИРАТ ЖИВЕЕЩИТЕ ПО ТАЗИ И ВСИЧКИ СЪСЕДНИ УЛИЦИ.
СЪСИПАХА БИЗНЕСА НА ХОРАТА-МНОГО ОТ МАГАЗИНИТЕ ЗАТВОРИХА.

РЕЗУЛТАТЪТ Е ЕТО ТОВА!
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичко това са бъбреците на неродените ви деца, продадени срещу гранит. За тая цена очаквам всичко да е с точност 1%, подравнено с лазерен нивелир, а не да се препъвам като в някой подлез... Абсолютно разхищение. Мразя плочки.
11
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
София никога не е била по-грозна, по-сива и по-неравна от сега.