След 22 дадени млн. лева – ремонтът на "Графа": Мърляв!

Дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа
Обновена: 2 окт 2018 14:12 | 2 окт 2018 14:00, Петя Славова
130

Снимка: Безумията в София, Facebook

Неравности, дупки и пропаднала бетонна основа има на току-що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев", сигнализират от "Спаси София".

На страницата им във Facebook е публикувана снимка, от която ясно си личат нередностите.

Кадърът е съпроводен с текст: "С премахването на огражденията по част от ул. Граф Игнатиев, софиянци получиха възможността да се "полюбуват" на резултатите от дългоочаквания ремонт на една от най-емблематичните софийски улици. Ремонт, струващ 22 милиона. Не сме изненадани, че повечето от коментиращите са потресени от видяното.

Това са посочените от кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova "съчетания" и "красоти", заради които ремонтът се бави с повече от месец: дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Кое съчетание виждаме на тези снимки от пл. "Гарибалди" по-точно? Мърлявщината на фирмите-изпълнители, в случая GP Group JSC. и безхаберието на строителния надзор?

Новият Ви зам.-кмет - младият Евгени Крусев (Транспорт за София), дето уж беше "промяната в курса" ще обясни ли, защо един от най-важните обекти в мандата му изглежда по този начин или и за него ще си мълчи?

Няма смисъл да Ви призоваваме да се вземете в ръце - късно е вече да правите каквото и да е... Излиза ни твърде скъпо", пишат от "Спаси София".

В групата "Безумията в София" също допълниха "картина" от ремонта със снимки, които са достатъчно показателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е фирмата изпълнител? Пак същата ли?
95
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво се чудите бре?! Целта не е да се ремонтира, а да се платят едни пари на нашите хора, които после се отчисляват както и на когото трябва. Сякаш не го знаете, че се и оплаквате. Утре като тръгнат да рушат и вашата улица ги гоните с протести и толкова...
94
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто ремонтираха нашата улица в центъра,когато завали дъжд става езеро.Преди ремонта си имаше шахти и наклон към тях,сега асфалтираха повечето шахти,които останаха-са на високо!Сложиха безсмислени колчета на тесните тротоари с висок бордюр,сега хората не могат да се разминат от колчетата.(30см.навътре в тротоара).Работеха почти година с 5-6 работника,които пращаха и по други обекти.Махнаха хубави стари здрави бордюри,сложиха нови некачествени и евтини.Срока не го спазиха с 4-5 месеца
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 000 000 лева за отсечка дълга около километър и... резултатът е това! Welcome to Bulgaria, the richest country on the planet!
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
GERB.......
91
0
 
21
 
! Отговори
Jiko преди 5 години
На следващите местни избори пак изберете за кмет някоя се"лянка със зам. кмет някой голобрад пи шлек.
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за Графа. Беше хубава улица и нея я унищожиха тези новокомунисти.
89
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
хайде да сметнем сега колко половин самолет е това и пак да мрънкаме, че сме бедни и самолетите са лукс.
88
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един съвет към живущите на улици, които предстои да се "ремонтират". СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ СЕ! Правете живи вериги, не допускайте мафията да съсипе улицата ви. Така направиха живущите на "Иван Асен" и си спасиха улицата. Ясно е, че тези т. нар. ремонти обезобразяват и съсипват улиците.
87
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не гласува за тях.Обаче накрая печелят.Те си знаят как става
86
1
 
22
 
! Отговори
гневна преди 5 години
Е наистина няма по-нагли, прости, крадливи, *** антибългари от тия!Сега остава да върнат и сергиите с гащите до Седмочисленици и всичко ще е "уникално". Мааааааама ви мръcна гербаджийска! Всичко съсипахте за столетия напред!
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пламен ВасилевАми аз не знам - никой от моите познати не гласува за тези в последните 5 години, обаче все "се избират". Кой гласува за тях?
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникДругарко хрантутник, досега общината по установения ред ли работешеИли - хайде да затворим това, хайде да затворим онова?Първоначалният проект, който трябваше да се направи заедно с ремонта на Дондуков беше още по-грандомански и трябваше да стане преди европредседателството. Дали стана? И кой е виновен - гражданите или вие, хрантутниците, че не ви дадоха европарите?Този проект беше ли обсъден с гражданите? Щото аз не помня да е имало обсъждане, а не е като стария?
83
1
 
16
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Въпросът е : До кога ще , търпим, ГЕРБ, да унищожава, Българският народ, 80 процента Крайно бедни, 20 процента свръх богати. До Кога ????
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не само този ремонт е мърляв или некачествен -такива са всичките защото се правят да се усвоят една сума пари от едни еди кои си -такъв е ремонтът на бул.Левски във Варна т.нар Село от Б.Б -такова е и разбиването на тротоара до Окръжна болница във Варна -предполагам че разрешението е от Общината -за какво ще се види -Вярно е и че всички ние тук се ппишем и никакъв протест и контрол от страна на обществото-въпреки че не един и два можеха до бъдат блъснати от колите там -Кой е виновен тогава????
81
0
 
21
 
! Отговори
Канарче преди 5 години
Това ли е "уникалния" ремонт на Графа бе хора??!! Това е подигравка със всички които обичат тази улица!!!
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли кражби, липса на професионализъм, неграмотност, некадърност, калинки, цецки, менди ... гарантирано от ГЕРБ!
79
1
 
28
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Употребили са 2 милиона,останалите 20 са откраднали.Писали са скъпи материали,използвали са евтини и некачествени.Вместо за два месеца с 1000 работника,са работили една година с 50.Догодина ще има нужда от ремонт на ремонта.Изобщо до болка познатите схеми на ГЕРБ.
78
2
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ВСЕКИ ДЕН :)))
77
0
 
14
 
! Отговори
Фандък преди 5 години
До Без контрол, не формулата е 21 милиона отчисления по схема и 1 милион за ремонт.